Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Въпрос за прожината
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Въпрос за прожината
Да попитам как като съм вечерта как да разбера дали ми кълве като съм на прожина смятам да сложа звънче но може да не го чуя дайте някой съвет колеги.Благодаря 

Колега, при нощен риболов на "пружина" не ти е нужна някаква специална индикация. Този метод предполага до голяма степен,че рибата ще се хване сама(зависи как си конструирал спиралата).Моят съвет е просто през около час да проверяваш въдиците(през това време наблягаш на питиетата)
.Имал съм случай,когато неособено голям шаран(около 1кг.) така се беше закачил на три от куките,че просто няма мърдане. За жалост "прожината" предполага и улов на плевелна риба,което е много досадно. 

Re: Въпрос за прожината
KrOkO написа:Да попитам как като съм вечерта как да разбера дали ми кълве като съм на прожина смятам да сложа звънче но може да не го чуя дайте някой съвет колеги.Благодаря

Последно промяна от old fox на Вто Юли 10, 2007 5:09 pm, променено общо 1 път.
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- сериозен играч
Виж аз как съм си решил проблема.От магазин за копчета и конци си купих светлоотразителна лента и я нарязах на ленти които залепих към тапите.Ефекта е че,при най-малка светлина светят ярко.Предполага се че ще има някакво осветление при нощния риболов.Има и светещи шпионки с батерии по 1 лев. Дано съм бил полезен.
- dimitar_
- сериозен играч
Колегата Hazart e прав за светлоотразителните лентички , но нощем са полезни и тъй наречените "пищялки" , електронните звънци , вече има най - различни и то на приемливи цени . Разбира се при силен вятър правят и фалшиви сигнали , но това си е нормално , все пак сме навън... . Въпреки всичко най - сигурно си остава , да си ги наобикаляш периодично и да се внимава с дозата на "приспивателното" ... !
Иначе за мен вечер риболова продължава докато съм "на крака" , като дойде време да си лягам , почти винаги си прибирам въдиците .
Иначе за мен вечер риболова продължава докато съм "на крака" , като дойде време да си лягам , почти винаги си прибирам въдиците .
- emo vasilev
- сериозен играч
- doko
- ще става разбирач
Ами аз си го практикувам риболова просто в момента уча за изпити и не съм ходил от месец. И това ще се поправи. А за прожината и сигнализатора - ами смешно си е. Ако има и течение или вятър е още по трагично. Ако оловото ти е тежко да можеш да си изпънеш линията няма да ти пищят сигнализаторите от най малкия вятър
А и според щом се използват сигнализатори се предполага улов на някоя сериозна риба не на плевеляк. Аз каракудите си ги ловя с телескопа.

- emo vasilev
- сериозен играч
-
- сериозен играч
Ей аман от фантазьори и отворковци в този форум.Всички акъли дават а пък ядат скумрия от "МЕТРО". 1. пише се прУжина а не прОжина 2. как на Пясъчник се вадят 5-6 кг шарани на пружина като според някои по този начин излизат само каракуди 3. нека пишат по темата колеги които имат поне 5-6 години опит с този вид риболов.И аз не съм уловил на протеиново топче риба но ако кажа че е измишльотина ще ме оплюят здраво тези които ловят само по този начин.КАЗВАЙТЕ МЕТОДИ И НАЧИНИ А НЕ УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ.
- doko
- ще става разбирач
Първо като не ме познаваш не ми казвай какъв съм. Второ риба почти не ям с изключение на белевица. Трето на прУжина /наистина съм го сгрешил моля да бъда извинен/ може и да се ловят шарани аз ги ловя на други методи и то доста по ефективно. Четвърто като имам 4 години опит в риболова да не означава че знам по малко от теб. Пето квото искате си казвайте за протеиновото топче на него се лови това че Някои незнаят как да си го направят е друг въпрос.HAZART написа:Ей аман от фантазьори и отворковци в този форум.Всички акъли дават а пък ядат скумрия от "МЕТРО". 1. пише се прУжина а не прОжина 2. как на Пясъчник се вадят 5-6 кг шарани на пружина като според някои по този начин излизат само каракуди 3. нека пишат по темата колеги които имат поне 5-6 години опит с този вид риболов.И аз не съм уловил на протеиново топче риба но ако кажа че е измишльотина ще ме оплюят здраво тези които ловят само по този начин.КАЗВАЙТЕ МЕТОДИ И НАЧИНИ А НЕ УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ.
P.S. Преди време бях спрял да пиша в този форум точно заради ейтакива субекти и незнам защо пак почнах. Ще се поправя.