Неделя е ден за почивка

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Неделя е ден за почивка

Мнение от rikitikitavi »

Моля ако темата не е за тук да се премести.
Неделя е.
Семеен ден.
В 5 сутринта ми бръмва часовника и по терлички се измъквам от леглото. Все така на пръсти си взимам въдицата и няколко от кроасаните на дечко(той си има в повечко точно за такива случаи). От там в колата и в единствения отворен магазин в 6 сабахлен. Разбира се има опашка от ранобудни рибари. Нареждам се и аз и заприходявам една доза червеи и една бомбарда. Ей така да има, че напоследък Нептун често ми краде бомбардите.От там на съседната врата(нямам си на понятие какво заведение е)ама има кафе автомат на входа и кафето е добро. Качвам се в колата и с удоволствие си пия бавно кафето. Деня е далече. На центъра съм, а коли няма. Не бързам за никъде, щото целта на риболова е буната на Дружба. Ей там е на десет минути. Изпивам кафето и на път. След малко съм в комплекса и се промъквам между ресторантите. Я на паркинга останало само едно място. Колкото за мен. Ама много ранобудни станали тези колеги има още 15минути до развиделяване. Сигурно бързат да не им заемат дашните места.Аз не бързам. Моето място никой не го харесва. Често се залива от водата и се лъзга много. Отивам там. Еми празно си е. Сбирам си въдицата и отново стои избора на бомбарда. За всяко време си има бомбарда. Ако улучиш ти кълве, ако не –гледаш. Има някаква вълна и вятъра е силничък. Избирам бързопотъваща, дебеличка черна.
От там повода. За момента не е капризна рибата и си слагам 0.10 кристал. Така. Време е за риби. На второ хвърляне зарган. Това е добре. После още няколко. Още не се е показало слънцето и какво кълване. Имам още три часа и като нищо ще напълня кофичката. Е както винаги като се каниш нещо и не става. Показа се слънцето и рибата одряза. Вероятно се завъртя чернокопа. Аз подготвен и за тази ситуация. До мен е строена спинингарката с една блесна Алба. Като почнах да мятам и да не фащам. Мятам и не фащам. Така продължих до момента в който съседа изкара зарган. Аха, тези се върнаха. Е не се бяха върнали. Наложи се много мамене и вертикално-зигзагообразно водене на червеяза да има кълване. Похванах по някоя заргана ама измъчена работа. Стана 10 00 и ми беше време да се прибирам. Поглаждам в кофата, а там 8 рибки. Дори и да сложим в сметката и пуснатия да расте дребосък пак няма 10. Дааа. Не е ден за риболов.
Значи е ден за забавления. Хайде в къщи на кафе(рибите изчистени и нарязани в хладилника да чакат), после на разходка и на пързалки и на каране на колело и на каране на тротинетка и после до пикадили да погледнем една интересна оферта.
Въпросната оферта- кралски скариди за 20лв килото, пресни. Я да ги видим колко са големи. ИИИ че ми харесват. Я ми завиите половинка за към къщи.
Там следобедна дрямка за всички. Надигаме се и почваме да правим вечерното меню.
Жената изми скаридите и почна да реже салатата.
Аз пък да не остана на зад първо им накъсах главите. После с ножа ги нарязах на половинки и за капак ги полях с бира и с соев сос.(Това с рязането на половинки ми го показаха в Мексико-така с едно движения си обелваш скаридата и избягваш клепането и омазването)

Изображение
Извадих грил тигана и му капнах няколко свидливи капки олио. Като загря наредих зарганките одгоре, обръщайки ги редовно да не загорят.Приготвените вече зарганки ги сложих в специалната рибна чиния и дойде време на слардките.
Нареждане с черупката към грил тигана и върху всяка скаридка се капва по капка олио. За благинка.
Изображение
изчаква се да хванат тен и се обръщат нежно
Изображение
след това се слагат в другата специална чиния
Изображение
и се нареждат до останалите неща на масата.
Изображение
сега е вече ред да се извади и водката от камерата. Тука вече имаме проблем. Водката е станала на фрапе и не иска да тече.
Изображение
Няма не иска. Трябва наздраве да си казваме. Тръсках много и енергично и вече имахме две чаши с мммм кишава водка. Изчакахме минута две да придобие течно състояние и
вече казваме
НАЗДРАВЕ
Та това е от мен, като не иска да кълве да живеят магазините. А за нас остават само приятните емоций.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Re: Неделя е ден за почивка

Мнение от riibok »

Евалата,брато :!:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Кефиш! Специалната чиния също!
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Страхотно излетче и приятно приготвема храна Супер :smt041
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

А-а, и тази тема е добра.
Преди дни колега от подводния риболов беше описал гастрономически изкушения, после Бовския, сега и ти!
По принцип и аз ловя, чистя и пържа рибата, но нямам сили да го снимам и покажа.
Наздраве!

П.П. Аз съм в грешка, и другата тема е твоя :D !
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”