Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Щуки на платено- Кричим
- lyukost
- научил се да хвърля
Щуки на платено- Кричим
Здравейте колеги!
Дойде време и аз да пусна първата си тема.
В деня за размисъл - 22-ри, събота си седях и размишлявах, седях седях седях, па ми се доходи за риба.... Синът ми дето е 7 годишен и е по-голям рибар от баща си реши - отиваме за щука. И така в 8 вече бяхме в магазина до прелеза на 6-ти Септември ( тва в Пловдив
) и се натоварихме с клатушки, кофа, каракудки и други джунджурийки. От там - газ на Марица, 6-ти км.
Там обаче студ, слана и бързо течение. Повъртяхме блесните и клатушките, малкия обра де що имаше останали листа по дърветата
и решихме да отидем някъде на платено, та да може юнака да хване щука "поне 5 кила" както се изрази....
И къде - на полицейския в Труд. Там обаче панаир - спинингисти, дънари, плувкаджии и тападжии да ти види окото. И вода много, което леко ме притесни за изхода от риболова
.
Като последен вариант след дълъг размисъл ( имаше предложение да идем и до Дунава, щото там било пълно с риба
) отпрашихме към Кричим. Ся да не излезе като реклама - ще си затрая за точния водоем, пък ако някой много напъва ще си кажа.
И така, към обяд бяхме там. Сандвичите бяха изядени още по пътя, така че бяхме готови за рекорди....
Изненадващо докато оглеждахме къде да застанем получихме достоверна информация
, че предния ден са пуснали стотина щуки в единия гьол. И ние - там.
Разпъваме пръчки, тапи, каракуди, поводи, спининг УЛ с блесна за Големия рибар, и докато връзвам долно олово на една тапа и чувам ПЛЯААС.
Викам си - егати щуката скочи... И като се обърнах, що да видя - моя хубостник се наврял до кръста във водата напред с главата....
Майко мила, замръзна ми сърцето... Грабнах го за якето и го изкарах като тапа.
Сваляй мокри дрехи, обличай голямата шуба и газ към Пловдив, предаване на наследника жив и здрав в ръцете на майка му и беж обратно в колата, щото можеше и да ми удари някоя точилка...
И тук идва момента да благодаря горещо на колегата, който ми пази такъмите докато ме нямаше. За 40 минути бях обратно. Той и малкият му син тъкмо бяха събрали пръчките, а в живарника мърдаше щука около 50-60 см., може и повече да беше. Гьолчето - пълно с водорасляци. Пробвах с блесни и клатушки, ама се обълнах на градинар да вадя треволяци и се отказах.Та хвърлям тапата, сядам и релакс... и така 50 минути. Такива нерви ме хванаха... ама както и да е.
И нали съм си тъп но упорит, реших да пробвам техниката дето ме открехна колегата - пускаш стръвта пред муцуната на щуката. И резултата не закъсня - щука около 55 санта. И още една - малко по-голяма.
Дойде време и аз да пусна първата си тема.
В деня за размисъл - 22-ри, събота си седях и размишлявах, седях седях седях, па ми се доходи за риба.... Синът ми дето е 7 годишен и е по-голям рибар от баща си реши - отиваме за щука. И така в 8 вече бяхме в магазина до прелеза на 6-ти Септември ( тва в Пловдив

Там обаче студ, слана и бързо течение. Повъртяхме блесните и клатушките, малкия обра де що имаше останали листа по дърветата

И къде - на полицейския в Труд. Там обаче панаир - спинингисти, дънари, плувкаджии и тападжии да ти види окото. И вода много, което леко ме притесни за изхода от риболова

Като последен вариант след дълъг размисъл ( имаше предложение да идем и до Дунава, щото там било пълно с риба

И така, към обяд бяхме там. Сандвичите бяха изядени още по пътя, така че бяхме готови за рекорди....
Изненадващо докато оглеждахме къде да застанем получихме достоверна информация

Разпъваме пръчки, тапи, каракуди, поводи, спининг УЛ с блесна за Големия рибар, и докато връзвам долно олово на една тапа и чувам ПЛЯААС.
Викам си - егати щуката скочи... И като се обърнах, що да видя - моя хубостник се наврял до кръста във водата напред с главата....
Майко мила, замръзна ми сърцето... Грабнах го за якето и го изкарах като тапа.
Сваляй мокри дрехи, обличай голямата шуба и газ към Пловдив, предаване на наследника жив и здрав в ръцете на майка му и беж обратно в колата, щото можеше и да ми удари някоя точилка...
И тук идва момента да благодаря горещо на колегата, който ми пази такъмите докато ме нямаше. За 40 минути бях обратно. Той и малкият му син тъкмо бяха събрали пръчките, а в живарника мърдаше щука около 50-60 см., може и повече да беше. Гьолчето - пълно с водорасляци. Пробвах с блесни и клатушки, ама се обълнах на градинар да вадя треволяци и се отказах.Та хвърлям тапата, сядам и релакс... и така 50 минути. Такива нерви ме хванаха... ама както и да е.
И нали съм си тъп но упорит, реших да пробвам техниката дето ме открехна колегата - пускаш стръвта пред муцуната на щуката. И резултата не закъсня - щука около 55 санта. И още една - малко по-голяма.
- lyukost
- научил се да хвърля
Re: Щуки на платено- Кричим
И още малко снимки:

Е това бяха първите ми щуки 
- Прикачени файлове
-
- Photo0071.jpg (193.45 KiB) Преглеждано 2562 пъти
-
- разбира нещата
Браво ,градски!
Упорството, почти винаги се възнаграждава!

Упорството, почти винаги се възнаграждава!

Този номер с детето във водата
, и на мен ми се е случвал, но добре че беше лято 
Щуката важи

Щуката важи

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Колега, това рибарник "Бадема" ли е? Дай малко повече информация за мястото, условията и др. Мисля, че това е полезна информация, а не целенасочена реклама. Благодаря предварително, дано следващия път да имаш още по-голяма слука.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- koda33
- разбира нещата
Браво , хубави щуки и по-големи да хванеш))))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
С тези водорасли за които споменава колегата май е при Ильо!Бат Стан написа:Колега, това рибарник "Бадема" ли е? Дай малко повече информация за мястото, условията и др. Мисля, че това е полезна информация, а не целенасочена реклама. Благодаря предварително, дано следващия път да имаш още по-голяма слука.
- lyukost
- научил се да хвърля
Там е, при Ильо 

-
- вече хвърля и на тежко
Колко се плаща и какви са условията на водоема?
-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега. Винаги има емоция като си на риба с деца. 

- lyukost
- научил се да хвърля
2 лв. На пръчка, шаран 5, щука и пъстърва 8 ( aмериканка), за другите риби честно казано не знам.dreamworks написа:Колко се плаща и какви са условията на водоема?
Щял да пуска и някакви американски шарани ли, сомове ли, така и не разбрах. Дано да ти свърши работа инфото.