Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Въпрос за "кастмастер" ?
Модератор: sapuna
Въпрос за "кастмастер" ?
Здфравейте!
Досега не съм ползвал това животно - кастмастера. Рових, рових, рових по форума, та реших за по-кратко направо да питам - що е това, и как се ползва?
Досега не съм ползвал това животно - кастмастера. Рових, рових, рових по форума, та реших за по-кратко направо да питам - що е това, и как се ползва?
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
- bokser
- ще става разбирач
Re: Въпрос за "кастмастер" ?
И аз не съм ползвал, но днеска си заприходих два броя (ментета)6 и 10 гр. Ако ми се отвори парашута в събота да ида до Гърция ще ги помятам, пък да видим...
Аз най вече виждам приложението му в риболова на ласпер,защото поради формата и тежестта може да се замята много на далече CAST
-
- ще става разбирач
Говори се че са затворили границите , питай да не се разхождаш напразно.bokser написа:И аз не съм ползвал, но днеска си заприходих два броя (ментета)6 и 10 гр. Ако ми се отвори парашута в събота да ида до Гърция ще ги помятам, пък да видим...
- P-etkan
- ще става разбирач

Катмастера е една много универсална блесна

[album][/album]
- Прикачени файлове
-
- Тая хубавица е от Тръстиково, на кастмастер 28 гр. На същия на Цонево имах костур....не кой знае какъв но не и от най -малките. Кастмастера е 7 см - марка не знам ;)
- DSC08186 - Копие.JPG (108.01 KiB) Преглеждано 2982 пъти
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- научил се да хвърля
Първата си бяла риба от лодка хванах на кастмастер.От тогава мина много време, много костури и няколко добри бели хванах.От брега няма коя да я мине по далекобойност.Воденето е разнообразно.От джигово до влачене по дъното.Най-добри успехи съм имал с примамки от 10,14,21 грама.От лодка на отвесно блеснене е в пъти по уловиста от силикони всякакви.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
- Vid
- кандидат преподавател
Универсална примамка за хищници, не разбирам защо е доста пренебрегвана е неоценена от българските риболовци. Има добра игра и най-добрия кастинг от всички изкуствени примамки. До сега на кастмастер имам уловен всеки вид хищник в нашите водоеми (дори кефал и пъстърва) с изключение на сом. Оригиналните се продават по 10-12 лв., но ментетата за по 2-3 лв. по нищо не им отстъпват...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- begleca_sv
- кандидат преподавател
по Дунава се мятат за щука 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- antivik
- кандидат преподавател
Признавам много добри разстояния покрива, но не съм му хванал цаката и нямам вадена риба на него
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- chacho
- вече хвърля и на тежко
Леле с това чудо Касмастеро колко фъргах на Кавала но немах успех!!!
Животът е кратък-любовта към рибите вечна!!!
Здравейте колеги. Ловил съм и ловя с много и различни изкуствени примамки - от мухи, през стримери, блесни, клатушки, воблери, силикони, мини, ултра, макси .... Ловил съм обаче с кастмастер само няколко пъти (през пролетта и есента). Не съм имал някакъв сериозен успех за да се похваля с улов на касмастер, но виждам в него една доста добра и универсална изкуствена примамка. Та трябва лично аз да й обърна малко повече внимание.
Имам един въпрос към по-запознатите:
Обикновено, кастмастерите се предлагат на пазара без халкичка от към страната на свързване с линията. Имат само един отвор. До този момент, аз съм ги свързвал към линията, като през този отвор прекарвам директно катарамката на вирбела. Въпросът ми е следния: Считате ли, че една халкичка ще подобри работата на кастмастера във водата? Гледам и снимките по-горе на колегите. Някои кастмастери са с халкичка, други - не. Та има ли смисъл от такаваз халкичка? Благодаря предварително.
Имам един въпрос към по-запознатите:
Обикновено, кастмастерите се предлагат на пазара без халкичка от към страната на свързване с линията. Имат само един отвор. До този момент, аз съм ги свързвал към линията, като през този отвор прекарвам директно катарамката на вирбела. Въпросът ми е следния: Считате ли, че една халкичка ще подобри работата на кастмастера във водата? Гледам и снимките по-горе на колегите. Някои кастмастери са с халкичка, други - не. Та има ли смисъл от такаваз халкичка? Благодаря предварително.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- P-etkan
- ще става разбирач

-
- кандидат преподавател
До тук имам заприходени 6-7 от тези джаджи,с тегло от 7 до 21 грама.Тъй като до това лято се считах за абсолютно върл новобранец в спининга,не се осмелявах да ги пробвам.Наблягах много на разните блесни,клатушки и воблерчета.След като от тази есен вече се считам само за новобранец /вече не "върл"
/и след като прочетох написаното за кастмастерите от вас до тук,скъпи колеги,обещавам да започна пробите още тази събота.