Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

С мач и фидер...
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С мач и фидер...
Здарвейте отново...след като направих няколко излети по реката,къде успешни, къде не толкова, реших да променя дестинацията и да посетя един сравнително малък и много потаен язовир, който аз лично съм зарибявал, (пуснал съм над 100-ина бройки, шаранчета, около 0,200-0,300 гр.) събирани от къде ли не и транспортирани до там в кофи, баки и какво ли още не...но понеже достъпа до язовирчето е много труден, рядко успявам да стигна до него и да направя добър риболов...
Вчера обаче реших, че ще ловя на фидер и мач, и се престраших да посетя водоема, на който не бях идвал от пролетта.

Водата се беше дръпнала доста на вътре, а индикации на риби нямаше никакви...но така и така съм дошъл, ще заметна такъма... все пак знам, че ги има !

Заложих единствено на царевица и жито, които стрелях с прашка, на дистанция 15-ина метра за мача, на който щях да ловя с ваглер Top float 3+5 gr. и един пакет JAXON Feeder, с шепа бели, шарени пинки и кастери...за фидерчето, с което смятах да ловя на 30-35 метра и триъгълна кошничка CORMORAN 20 gr.

А куките OWNER Funa 8 номер за мача и Iseama 6 номер за фидерчето...

Риболова започна тегаво, даже мудно, без никакви индикации и движение на риби...само такива, от време не време...

Но явно всички компоненти в храната заработиха и скоро рибите се завъртяха...особенно на фидера и царевицата на GUKK Банан...рибата не искаше друго...

Рибите не са хибридни, и както казах по-горе, са събирани от всевъзможни места и разбира се не са много големи, сега са около 0,800 - 1 кг., то няма и как да се развият до размерите на риби, които са гледани и хранени в ''паткарници'', но са доста силни диваци, които вдигат адреналина много високо...

Получи се страхотен риболов, с много удоволствие и силни емоции, които се надявам да повторя отново, някой следващ път...добри, силни и борбени риби, много релакс и добро настроение...
Бъдете здрави, за да ходите на риба и НАСЛУКА...!
Вчера обаче реших, че ще ловя на фидер и мач, и се престраших да посетя водоема, на който не бях идвал от пролетта.

Водата се беше дръпнала доста на вътре, а индикации на риби нямаше никакви...но така и така съм дошъл, ще заметна такъма... все пак знам, че ги има !

Заложих единствено на царевица и жито, които стрелях с прашка, на дистанция 15-ина метра за мача, на който щях да ловя с ваглер Top float 3+5 gr. и един пакет JAXON Feeder, с шепа бели, шарени пинки и кастери...за фидерчето, с което смятах да ловя на 30-35 метра и триъгълна кошничка CORMORAN 20 gr.

А куките OWNER Funa 8 номер за мача и Iseama 6 номер за фидерчето...

Риболова започна тегаво, даже мудно, без никакви индикации и движение на риби...само такива, от време не време...

Но явно всички компоненти в храната заработиха и скоро рибите се завъртяха...особенно на фидера и царевицата на GUKK Банан...рибата не искаше друго...

Рибите не са хибридни, и както казах по-горе, са събирани от всевъзможни места и разбира се не са много големи, сега са около 0,800 - 1 кг., то няма и как да се развият до размерите на риби, които са гледани и хранени в ''паткарници'', но са доста силни диваци, които вдигат адреналина много високо...

Получи се страхотен риболов, с много удоволствие и силни емоции, които се надявам да повторя отново, някой следващ път...добри, силни и борбени риби, много релакс и добро настроение...
Бъдете здрави, за да ходите на риба и НАСЛУКА...!
Последно промяна от tamihal на Чет Окт 27, 2011 11:36 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Re: С мач и фидер...
Евалата колега
Най-сладко е да ловиш поотраснали риби,които самия ти си пускал преди време
Пожелавам ти след 2-3 години отново да ги ловиш тия хубави диваци 

- М. Сталев
- разбира нещата
Браво за положения труд за зарибяването със тези хубавци,нормално да почнат да се отплащат и да ходиш от време на време,за да си правиш кефа .Поздрави
-
- кандидат преподавател
Голям кеф е да ловиш риби , които сам си зарибил.
Браво , добре си ги надърпал !!!
Браво , добре си ги надърпал !!!
Върл Shimano фен!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Е това е репортаж, риби, такъми, макари, въдици...........
Евала.
Евала.

- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
ЕВАЛА колега много добро репортажче,както и добър улов,само гледай да не го научат мрежарите че мамицата ще разкатаят на микроязовирчето!
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...за това и снимките на язовирчето са такива....половинчатиbat stani68 написа:...само гледай да не го научат мрежарите че мамицата ще разкатаят на микроязовирчето!

qno_zloo написа:Е това е репортаж, риби, такъми, макари, въдици...........
Евала.![]()

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Нова идея се появи - "Зариби си сам"
!
Ама трябва да има и потайни язовирчета, щото при мен такива няма как да има!
Иначе, много важи - зарибяваш, после ходиш и ловиш!
Малко са хилави рибоците, ама и гьолчето е малко и няма храна за всички.
Друга идея ми е идвала - копая дупка в двора на вилата, пускам малко риба, храня я периодично и се надявам местните "корморани" да не я съберат преди мен, ама едва ли
!
Хубава тема на колегата!

Ама трябва да има и потайни язовирчета, щото при мен такива няма как да има!
Иначе, много важи - зарибяваш, после ходиш и ловиш!
Малко са хилави рибоците, ама и гьолчето е малко и няма храна за всички.
Друга идея ми е идвала - копая дупка в двора на вилата, пускам малко риба, храня я периодично и се надявам местните "корморани" да не я съберат преди мен, ама едва ли

Хубава тема на колегата!
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
евала колега,поне си имаш тайно местенце,бог да го пази от мрежари 

НИКОГА КАПО,,,,
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Страхотен излет, БРАВОPikeM написа:Браво за положения труд за зарибяването със тези хубавци,нормално да почнат да се отплащат и да ходиш от време на време,за да си правиш кефа .Поздрави
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Това вече ще бъде решението май, зарибяваш си и си ловиш, няма спасение, голямо ЕВАЛА имаш от мен !!! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- stefan4etoo
- сериозен играч
Браво колега много се радвам на хора като теб,при теб хубавото е,че е трудно достъпно язовирчето,и аз като хвана дребни рибоци и ги мъкна с кофи на едни гьолчета по село ама риба не съм видял още.евала още веднъж