Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

меджит
Модератори: emo vasilev, alekst
меджит
Някой хващал ли е тази година меджит около Варна?
Край Варна не знам,но в Несебър и Поморие излизат едни пишлета,много лесно може да се объркат с малки дракончета.Имахме такова преживяване със сина ми в Помориепреди 2-3 години,резултатът системи , 80-100 мг орбазон,дренаж и много болка.Добре ,че малкия се справи със ситуациата.Хващали сме много дракони,същия ден хванахме 20 на и...едно драконче,мъничко съвсем като меджитче...и белята стана.
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
В Англия Меджида е основен улов при морския риболов през зимата:

Този тук не е от най едрия. Ловят се екземпляри над кило.
На снимката се виждат също и два вида плоски риби: морски език - "Dover Sole" и писии - "Flounder".
А също така и няколко екземпляра "Pouting" - подобни на меджида но по-широки.

Този тук не е от най едрия. Ловят се екземпляри над кило.
На снимката се виждат също и два вида плоски риби: морски език - "Dover Sole" и писии - "Flounder".
А също така и няколко екземпляра "Pouting" - подобни на меджида но по-широки.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
мисля си дали да не прескоча до Англия...
DOKTORA подкарал де кво е риба и ги мели наред. Хвааааааааааааща си човека, цъка снимки, а ниииииий само
за 3-4 месеца лято и да влезе нещо през Босфора, а то Я Доди-Я ни'Доди

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- joro1973
- вече хвърля и на тежко
durumov написа:мисля си дали да не прескоча до Англия...DOKTORA подкарал де кво е риба и ги мели наред. Хвааааааааааааща си човека, цъка снимки, а ниииииий само
за 3-4 месеца лято и да влезе нещо през Босфора, а то Я Доди-Я ни'Доди
ДУРУМЕ, виж и една моя снимка в "Всичко за фидера"
колкото повече вали, толкова повече вали
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Дурумов, то май аз първо ще дойда във Варна. Не остана. 3 седмици само. Правете магии да идва иларията.
Не знам дали знаете, но иларията в Англия уж изглежда абсолютно същата, а пък е много трудна за ловене. Тук да хванеш илария се счита за виш пилотаж. На дъно - забрави. Ловят я само на плувка на хляб или месо от скумрия без кожата, с много дебнене, захранка и чалъм. Това да хвърлиш дънна с червеи на някой плаж за илария - фантасмагория. При тези зверски приливи и отливи, само писия може да хванеш така.
Зажъднял съм да си ловя иларийка на слънчево временце с малки вълнички, без течения и с приливи и отливи по 12 сантиметра
Не знам дали знаете, но иларията в Англия уж изглежда абсолютно същата, а пък е много трудна за ловене. Тук да хванеш илария се счита за виш пилотаж. На дъно - забрави. Ловят я само на плувка на хляб или месо от скумрия без кожата, с много дебнене, захранка и чалъм. Това да хвърлиш дънна с червеи на някой плаж за илария - фантасмагория. При тези зверски приливи и отливи, само писия може да хванеш така.
Зажъднял съм да си ловя иларийка на слънчево временце с малки вълнички, без течения и с приливи и отливи по 12 сантиметра

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
всички останали ненормалници го искаме т'ва Докторе - фантазииииии...знаеш ли, лятото не ще да идва още, едни дъждове, едни гръмотевици, идват и от северозапад и от югозапад. От брега вчера за улов на кая бе гадно - вятър Юг-Югозапад - прави зайци - пък хладен - Антлантически - като се смеси малко и с средиземноморските влияния и ето ти дъжд. Влакното прави (бош) към 10м. корем встрани. При такива у-я никъде около Варна няма удобно място да се скатаеш на завет. Дано стане чудо за "твоите дати" да прояви природата малко снизхождение - кефалово време, както му викат.DOCTORA написа:.
- абе знаеш ли к'во, някой път пък във вятъра и вълната к'ви парчета удрят - всичко е В М К - време+място+късмет
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
знаете ли каkво е плажа на кефала... помечтайте си за мего
той joro1973 го сложи ПО_ДОЛУ
вместо мен, след дълги борби с HTML-то
ама ще продължавам да упоствам заради колежката
той joro1973 го сложи ПО_ДОЛУ
вместо мен, след дълги борби с HTML-то
ама ще продължавам да упоствам заради колежката

Последно промяна от durumov на Съб Май 07, 2005 2:08 pm, променено общо 23 пъти.