КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Мнение от batbubi »

Вчера, на Камчия, двама човека - 4-5 иларии, няколко боклуджи и след 13ч. 8 едри платерини (над 650 -700гр), това до 17 ч. - като цяло доста тегаво, но качеството компенсира.......Днес, премотивирани от вчера, останахме малко разочаровани - пак там - 6 едри(около 250-300гр. ) иларии, една пачура и една платерина не повече от 450гр - това сутринта и след 10ч. до 13,30 - нищо........друг път пак, за сега Нептун отпусна толкоз от бюджета си .........А-а, вчера изкараха на мрежите си около 40 кг. само чернокоп (по педя),а на Шкорпиловци са изкарали около 60.....днес нямаха нищо......
0885022272 / 0885897615
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

Никой не иска да се престраши да пише за Илия Бояджиев,а хора си има и то доста...Риба днес даде,но след 11 часа.Сутринта от съмване до към 11 се хващаха мноого дребни иларийки отвън на тетраподите а вътре на плочата едно голямо НИЩО...Към 11,11-30 излезе източния вятър и рибата вътре тръгна.Хващаха се дребни платеринки по 300-400 грама и от време на време се изкарваше по някоя над половинка.Всичко това се случва на бавнопотъваща бомбарда.Дънарите на тетраподите и те вадеха по някоя риба,но определено на бомбарда даваше по-добре :)
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Двамата с Раптора взехме по 2 килограма на калпак и към три часа си тръгнахме поради свършване на дозата.Рибата продължи да дава добре.След 11 влезе в гавана като вятъра се обърна от изток до 5 метра в секунда.Трудно усещах ударите поради постоянния порив върху пръчката от силния вятър.Пътя до ИБ е много кален,става за офроуд,много локви,което обаче не пречише да има влезли около 20 коли.Народа също ме впечатли и особенно мълчанието във форума и тихичкото дръпкане на риба след риба и страхливо оглеждане когато се вади риба след риба.Местата ни веднага бяха заети на бегом.Течението беше силно от сорта на -хвърлям към купчината скраб-вадя бомбарда откъм мигалката и така....
Не липсваха и селски прояви от типа на-хванал с куката си моята линия като вадил...и на моето учудено ....Ааа? отговора беше сърдито "ааахххааааа бе Нашия"-демек трябваше аз да съм виновния.Простотията и селянията е навсякъде....трима пък се извървяха зад гърба ми "да похвърлят и те на дашния сектор"....което ме караше да лавирам на всяко хвърляне за да не направим беля.
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

Не липсваха и селски прояви от типа на-хванал с куката си моята линия като вадил...и на моето учудено ....Ааа? отговора беше сърдито "ааахххааааа бе Нашия"-демек трябваше аз да съм виновния.Простотията и селянията е навсякъде....трима пък се извървяха зад гърба ми "да похвърлят и те на дашния сектор"....което ме караше да лавирам на всяко хвърляне за да не направим беля.[/quote]

:) :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :)
На райския наглите типове дойдоха с гумена лодка да ме питата има ли риба и къде е ?????
Прост народ прав си колега
Аватар
sttenli
новобранец
новобранец

Мнение от sttenli »

BOBCAT написа:Не липсваха и селски прояви от типа на-хванал с куката си моята линия като вадил...и на моето учудено ....Ааа? отговора беше сърдито "ааахххааааа бе Нашия"-демек трябваше аз да съм виновния.Простотията и селянията е навсякъде....трима пък се извървяха зад гърба ми "да похвърлят и те на дашния сектор"....което ме караше да лавирам на всяко хвърляне за да не направим беля.
:) :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :)
На райския наглите типове дойдоха с гумена лодка да ме питата има ли риба и къде е ?????
Прост народ прав си колега[/quote]

Много е верно това което пишете и на мен вчера ми се случи нещо подобно,ама то е казано и доказано,че ПРОСТОТИЯТА и ЛАКОМИЯТА хооди по хората.... :D 8) :D
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

За жалост вярно етова, което пишете.Все повече "колегиалност" се среща и сред "колегите" рибари.Особено често напоследък от тези, които преминават на "достатъчна дистанция" с лодките си пред и без товаограничените в пространствено отношение риболовци, въдичари ловящи от брега.
Независимо от това, че морала е относителна величина особено напоследък надявям, се че теорията за относителността ще изплува и по нашите морски ширини.
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Явно дребната платерина изобилства напоследък, тъй като такива бяха и нашите констатации с един колега по време на риболов преди около три дни на Черноморец.Прави впечатление обстоятелството, че рибата егрупирана наопределени места.В действителност по-едри екземпляриса единици.
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

на дружба вчера близо 20 иларии, днес за около час по 1-2, но вятъра и вълнените бяха по силни от нас ; време е да се гласува :) минахме и покрай канала - народ колкото душа ти иска. колегите вадеха боклуджа, отидохме до Сиврито - нямаше нищо, от там пак на канала - по 1 боклуджа, духна ветрец и понеже бяхме тръгнали сутринта за заргани , от там отидохме на вълнолома - отвън не ставаше да се работи , влязахме вътре - нищо и толкова за днес :)
Moandor
новобранец
новобранец

Мнение от Moandor »

Здравейте , над 100 човек днес на канала в Аспарухов , и май аз пиша пръв :) Силен риболов от 11 - 12.30 , после обърна вятъра и всичко стана епизодично , добри иларии 200 - 300 грама доста хора направиха по кило че и отгоре:) Най - съм доволен че направих сефтето на новата тояга теле Глоб Хънтър , мислех на дъно да я правя а се завъртя на бомбарда :) кво да се прави отчете се и така :)
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

И мен не ме свъртя днес и въпреки лошото време цъфнах на Илия Бояджиив в 10 ч. А там над 20 коли, после станаха към 30. Повечето мятаха от тетраподите. И бяха дънари и дънеха яко "йедри" иларийки колкото детска шипка :D по 10-12 см. То затова и никой не се е похвалил, че не е за приказване с тия маломерки...
Аз настоявах на бомбарда. Имам 3 дребосъка и две добри платерини, едната към 330 гр. Общо видях към 15-20 мерни риби да се извадят от стотиците хванати днес...В момента, в който дребосъците взеха да проблясват пред кея и всички с бомбардите, вместо да мятат напред, взеха да пускат отвесно като плувка и да дърпат маломерки не издържах и си бих шута...
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

Днес на канала в Аспарухово до обяд много мераклии но риба никаква.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

колеги днеска на константиново голяма сеч на илария всичи ловиха на плаващи бомбарди аз направих 9 кг. илария
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес в езерото 11 платирини.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »