Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Плувка за дълбоко и плувка за плитко
Модератор: sapuna
Плувка за дълбоко и плувка за плитко
Здравейте!
Аз съм начинаещ рибар и бих искал да попитам каква трябва да бъде плувката за дълбоки и каква за по - плитки води
П.С. Знам, че въпросът е глупавичък, но все пак питам
Аз съм начинаещ рибар и бих искал да попитам каква трябва да бъде плувката за дълбоки и каква за по - плитки води

Re: Плувка за дълбоко и плувка за плитко
На по-дълбоките места,плувка която носи повече тежест,за да можеш бързо да потънеш.А ако исаш да ловиш рибите на пропадането по лека плувка,за да може стръвта да се спуска бавно към дъното и в този период да ловиш на прорадане....според това в кой слой са рибите
Най-голямата риба е изпуснатата

- pacho109
- сериозен играч
Колкото е дълбочината,толкова и грамажа на плувката
3 метра 2-3 грама плувка и .н 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Тук проблемът не е в това дали въпросът е глупав или не! По-скоро е неточен/непълен/и няма как да получиш адекватна помощ.Ще прочетеш различни мнения,които ще бъдат хем верни,а в същото време непълни и най-вече различни,което още повече ще те обърка,защото не е е ясно дали става въпрос за река/-дълбока,плитка,широка или тясна-какъв метод на риболов искаш да използваш/,канал или затворен водоем/езеро,язовир или друг гьол/,риболов при бързо течаща или бавно вода,при какви условия ще се извършва риболова-при вятър или без,на какво растояние от брега!? Определящо е също каква риба ще търсиш и с каква сопа ще ловиш и т.н и т.н. И тъй като въпросите са много,конкретизирай твоя,за да могат колегите да се ориентират и да ти дадат правилните съвети! Няма универсални плувки за плитки или дълбоки води!!!Shtukar4e написа:Здравейте!
Аз съм начинаещ рибар и бих искал да попитам каква трябва да бъде плувката за дълбоки и каква за по - плитки води![]()

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Значи хвърям в река (по точно река Осъм), в момента има вятър от слаб до умерен, използвам цапалка (директен телескоп), ще ловя уклей, водата е нито толкова бърза нито пък да няма движение. Това е информацията, която мога да дамТелескоп написа:Тук проблемът не е в това дали въпросът е глупав или не! По-скоро е неточен/непълен/и няма как да получиш адекватна помощ.Ще прочетеш различни мнения,които ще бъдат хем верни,а в същото време непълни и най-вече различни,което още повече ще те обърка,защото не е е ясно дали става въпрос за река/-дълбока,плитка,широка или тясна-какъв метод на риболов искаш да използваш/,канал или затворен водоем/езеро,язовир или друг гьол/,риболов при бързо течаща или бавно вода,при какви условия ще се извършва риболова-при вятър или без,на какво растояние от брега!? Определящо е също каква риба ще търсиш и с каква сопа ще ловиш и т.н и т.н. И тъй като въпросите са много,конкретизирай твоя,за да могат колегите да се ориентират и да ти дадат правилните съвети! Няма универсални плувки за плитки или дълбоки води!!!Shtukar4e написа:Здравейте!
Аз съм начинаещ рибар и бих искал да попитам каква трябва да бъде плувката за дълбоки и каква за по - плитки води![]()

Мисля,че това ще ти е от ползаShtukar4e написа:ще ловя уклей.............

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Благодаря на всички
Лека и безаварийна 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ако е 20 метра си е дънна плувка.pacho109 написа:Колкото е дълбочината,толкова и грамажа на плувката3 метра 2-3 грама плувка и .н
Аз там съм пораснал...
- PREDATORst
- ще става разбирач
Кой лови на 20 метра дълбочина на плувка бе колегаbobo_33333 написа:Ако е 20 метра си е дънна плувка.pacho109 написа:Колкото е дълбочината,толкова и грамажа на плувката3 метра 2-3 грама плувка и .н
-
- кандидат преподавател
Няма такова деление "плувки за дълбоко" и "плувки за плитко",то това много прилича на "ерекция за по-дълбоки" и "ерекция за по-плитки".Принципна грешка в ориентацията 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аз ве колегаPREDATORst написа:Кой лови на 20 метра дълбочина на плувка бе колегаbobo_33333 написа:Ако е 20 метра си е дънна плувка.pacho109 написа:Колкото е дълбочината,толкова и грамажа на плувката3 метра 2-3 грама плувка и .н

Аз там съм пораснал...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И с каква плувка го правиш тоя номер?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- PREDATORst
- ще става разбирач
И колко време чакаш да ти потъне повода?Как контролираш линията?при ветър ко праиш?
Абе на приказка се намираш само май
Абе на приказка се намираш само май