Има ли ветеринари тук?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Има ли ветеринари тук?

Мнение от Mr.Fish »

Здравейте!
За пореден път ще потърся помощ тук. Става дума за една малка животинка, която гледаме с удоволствие и полагаме невероятни грижи да е щастлива - хамстерче. Навърши вече две години, но за жалост от няколко дена е тежко болна - първо изведнъж докато си беше жизнена и си обикаляше в аквариума започна да кърви от задните части. Кръвотечението спря, но сега само се свива без капка сила в ъгълчето, дори едва гризка грозденце, очичките се затвориха и разчита само на муцунката си.Щом понечи да се раздвижи започва да се олюлява.
Не киха и не кашля.
Ако някой знае за какво става дума и как точно да се преодолее това заболяване,моля да сподели.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
jelqzkov
новобранец
новобранец

Re: Има ли ветеринари тук?

Мнение от jelqzkov »

Истината е колега, че болестта и е тази която чака всички нас. За тези сладки животинки 2 години е пределната възраст, да не кажа, че тези които довижвяват втората са щастливци. Ако имаш сърце помогни на животинката да си отиде.
Аз в момента гледам 2-ри хамстер. Първият ми живя година и половина. След което първо ослепя с едното оченце, после започна да не се храни добре и лека полека изпадна в това състояние.
Ако не вярваш на мен: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0% ... 1%80%D0%B8
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

За нещастие трябва да се съглася с колегата Желязков.

Не съм ветеринар, но имам някакъв опит с хамстерите. Имах 2 преди години. Единият умря след 2 седмици. Беше с много благ характер, за разлика от втория. Най-вероятно болен е бил ми каза един ветеринар, а иначе умря от бъбречна криза. Хълбоците му бяха камък. Понякога продавали болни. Късмет си било. Нехигиенично гледане на животинките в магазините и прочие. А тия, издържащите повече време, най-вероятно са късметлии или просто с по-здрав имунитет. Та да стигна до втория ми хамстер, умря след година и повече от половина. Пак питах ветеринар и ми каза, че е прилична възраст за хамстер в клетка. Този, втория, мишок беше изключително див, но си умря спокойно. От старост или там каквато и да е друга не толкова неприятна смърт. Осъзнавам колко зле звучи това и колко малко тежест имат тези думи, но е по-добре да си отиде в съня отколкото с големи мъки.

Друго нещо, което знам за хамстерите е, че болестите свързани с отделителната система са смъртоносни. Едно обикновено за нас стомашно разстройство, за хамстерите е с летален край. Един приятел имаше 4 хамстера един след друг и той ми разказа доста грозни неща, които са се случили на 2 от хамстерите му. За жалост най-приятните за гледане от тях са си отишли най-неприятно... Единия от които бил по сходен начин с вашия хамстер.

Много добре разбирам желанието ви да му помогнете, но те са малки душици и не са способни да се борят колкото хората с болестите. Не мога да ти дам съвет какво да правите с живота на хайванчето, просто ти споделям що годе някакъв опит. А и ветеринарите не помагат толкова колкото самия имунитет на животинката. В моя първи случай ветеринарят ми каза да му дадем малко стрит аспирин. По-скоро беше за нетолкова болезнен край на животинката.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Благодаря за споделените истории. В крайна сметка живота им наистина е кратък. Ама все си мисля, че не става въпрос за старост, а за болест, за която трябва да има начин на лекуване.
Все пак сме развита цивилизация, а имено мишоците служат за изпробване на нови лекарства, та тази подробност ме навежда на мисълта,че все някакъв медикамент би върнал енергията и силите на хамстера, който вече седмица не се предава. Но, ако не се намери нещо, което да го спаси, едва ли ще издържи още дълго и ще си отиде.
Ще започна да го храня с капкомер и кашички от билки.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Снощи не бях в състояние да ровя за каквото и да било, но днес с първия опит намерих ТОВА. Дано да е от полза поне малко.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Всичко в нета съм прегледал и много хамстери имат сходна съдба и същите симптоми. Благодаря ти все пак,Шаг! Борбата ще продължи въпреки трудностите. Храня го с бебешко пюренце от зеленчуци.
Ходихме вече трети ден на ветеринар и му бие по две инжекции.
Дано от утре да е по-добре. Доктора ще ни даде и някаква паста за ядене, която имала подсилващ ефект за имунната система.
Ще му направя малко разтворени гранули и ще му дам със спринцовката.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”