Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Национален Рекорд - Focus Finessa 6 м - шаран 2,910 кг
Национален Рекорд - Focus Finessa 6 м - шаран 2,910 кг
Здравейте приятели на реболова!
Насърчен от нашият голям риболовен брат Миро от Майорка, днес реших да отида на един секретен селски гьол. Взех цялото снаряжение от топ-сети и микро-сети, болонези, директни, фидери и т.н. Но да не губим време. Пали колата, газ да гласувам и 8.30 ч. бях на секретното място. Пообиколих докато изпуша 2 цигари, за да се запозная със ситуацията и си избрах място, огрявано от слънцето. Температурата на въздуха и водата беше обещаваща за риболов на скобари. За това взех съдбоносното решение да ловя уклей докато се стопли поне малко. Разпънах дирекния /който точно след малко ще стане главен герой на моят разказ/ Focus Finessa 6 м, линия 14/12, плувка 1 гр, кука 16 номер Камасан Б611. Кротко започнах да си меря дълбочината и дъното. Дълбочината показа 1,90 м, равно.
Меренето приключи, закачих една червена и една бяла пинка и заметнах, тръгнах да бъркам храна...плувката леко трепна, антената леко се потопи...не се сдържах да засека. Мамка му, закачка! Да......ама точно след няколко мига на псуване, че съм закачил още с първото замятане...дъното потеглиии.....Потегли в една епична за мен битка! Бях на ясно какви риба има долу и изобщо не повярвах, че една от тях в момента е тръгнала да изпитва карбона на моята Финеса до максималните му стойности!
Дами и господа, започна една неравна битка. Битка на Финесата срещу Голиат! Риба се движеше като валяк, бавно и напористо, а жилото на въдицата се беше огънало до дръжката и! Ту наляво, ту надясно! Ту нагоре, ту надолу! Аз се явявах един прост оператор на карбон, на който адреналина му пречеше да диша равномерно! Свиреше влакно, въдицата се гънеше безобразно, аз се кръстих на ум 1000 пъти...само се молих да издържи! В апогея на битката усетих, че все пак имам някакви шансове да я прекарам до кепа....! Кой кеп бе тупан? Кепът нежно си лежеше в сака, а дръжката беше сгъната и захвърлена на другата страна. С кански мъки успях да сглобя спасителното устройство за изваждането на чудовището!
След поне 15 опита да бъде кепчосан, най-накрая успях да приземя звяра!
Ето го и него...

След този момент на снимане треперих поне 40 минути от адреналин...
Последваха телефони, разпъване на топ-сети и микро-сети

Бат Юли донесе матрял за погром, какъвто обаче нямаше...

Цял ден червеноперки и уклей....! Дойде обаче време за мерене на рибата:

Махнах теглото на кепа и заковахме на 2,910 кг! Заеби батко! Заеби....!
Уловен с директен Focus Finessa 6 м с жило! Не правя реклама изобщо!

Айде! Живи и здрави, аз седам да пия, че пак се разтреперих...!
Насърчен от нашият голям риболовен брат Миро от Майорка, днес реших да отида на един секретен селски гьол. Взех цялото снаряжение от топ-сети и микро-сети, болонези, директни, фидери и т.н. Но да не губим време. Пали колата, газ да гласувам и 8.30 ч. бях на секретното място. Пообиколих докато изпуша 2 цигари, за да се запозная със ситуацията и си избрах място, огрявано от слънцето. Температурата на въздуха и водата беше обещаваща за риболов на скобари. За това взех съдбоносното решение да ловя уклей докато се стопли поне малко. Разпънах дирекния /който точно след малко ще стане главен герой на моят разказ/ Focus Finessa 6 м, линия 14/12, плувка 1 гр, кука 16 номер Камасан Б611. Кротко започнах да си меря дълбочината и дъното. Дълбочината показа 1,90 м, равно.
Меренето приключи, закачих една червена и една бяла пинка и заметнах, тръгнах да бъркам храна...плувката леко трепна, антената леко се потопи...не се сдържах да засека. Мамка му, закачка! Да......ама точно след няколко мига на псуване, че съм закачил още с първото замятане...дъното потеглиии.....Потегли в една епична за мен битка! Бях на ясно какви риба има долу и изобщо не повярвах, че една от тях в момента е тръгнала да изпитва карбона на моята Финеса до максималните му стойности!
Дами и господа, започна една неравна битка. Битка на Финесата срещу Голиат! Риба се движеше като валяк, бавно и напористо, а жилото на въдицата се беше огънало до дръжката и! Ту наляво, ту надясно! Ту нагоре, ту надолу! Аз се явявах един прост оператор на карбон, на който адреналина му пречеше да диша равномерно! Свиреше влакно, въдицата се гънеше безобразно, аз се кръстих на ум 1000 пъти...само се молих да издържи! В апогея на битката усетих, че все пак имам някакви шансове да я прекарам до кепа....! Кой кеп бе тупан? Кепът нежно си лежеше в сака, а дръжката беше сгъната и захвърлена на другата страна. С кански мъки успях да сглобя спасителното устройство за изваждането на чудовището!
След поне 15 опита да бъде кепчосан, най-накрая успях да приземя звяра!
Ето го и него...

След този момент на снимане треперих поне 40 минути от адреналин...
Последваха телефони, разпъване на топ-сети и микро-сети

Бат Юли донесе матрял за погром, какъвто обаче нямаше...

Цял ден червеноперки и уклей....! Дойде обаче време за мерене на рибата:

Махнах теглото на кепа и заковахме на 2,910 кг! Заеби батко! Заеби....!
Уловен с директен Focus Finessa 6 м с жило! Не правя реклама изобщо!

Айде! Живи и здрави, аз седам да пия, че пак се разтреперих...!

Последно промяна от Коце © на Нед Окт 30, 2011 5:50 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Re: Национален Рекорд - Focus Finessa 6 м - шаран 2,910 кг
Много добре звучи,обаче при мен не се виждат снимките,що така 

Поздрави за борбения дебеланко. Поздрави и за теб. Поздрави и за репортажчето. Явно днес съм гласувал за теб шампионе
.
п.п.: Аз от известно време, първото нещо, което сглобявам и слагам до себе си и последното, което разглобявам и прибирам е кепчето, дори и да съм капо накрая.
.
п.п.2: При мен се вижда всичко.

п.п.: Аз от известно време, първото нещо, което сглобявам и слагам до себе си и последното, което разглобявам и прибирам е кепчето, дори и да съм капо накрая.

п.п.2: При мен се вижда всичко.
Последно промяна от jagger1 на Нед Окт 30, 2011 5:36 pm, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Вълничките от последната снимка най ми харесват, браво колега, той за това е дошъл при теб шаро 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- сериозен играч
Поздравления!Ще се радваме да видим снимка ако може! 

- cecodevil
- сериозен играч
С директен с жило тая риба си е "секс с манекенка" .
Сърдечни поздрави за успеха
.
Сърдечни поздрави за успеха

Всичко се вижда бе момчета. Погледнете си настройките. Явно проблема със снимките е при вас. Всичко се вижда. (Аз съм с Модзилата)
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Смених снимките през друг сървър - вижте пак 
"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат!

"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат!

Да знаеш, че е бил тръгнал и той да гласува, ама ти си му купил гласа. Само така ще да е. Явно "кебапчето" ти е било по-добро.
п.п. Какви манекенки бе човек. Те само мрънкат и стискат. В този дебеланко е риболовния секс.

п.п. Какви манекенки бе човек. Те само мрънкат и стискат. В този дебеланко е риболовния секс.

-
- фен клуб-скобар
Яки са си финесите нема предаване. Било е голям кеф.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- научил се да хвърля
Евала колега
Трябва да е било голям кеф
И аз съм намислил в бъдеще да се заприходяя с една такава 8чка 

Поздравление за риболова и хубавия репортаж!
Риболовът на шаран винаги е върхово удоволствие/риболовен секс
/ независимо каква"сопа" се използва!!! 

Риболовът на шаран винаги е върхово удоволствие/риболовен секс

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Човече ............. ти си само за рекламно лице на Фокус.
Респект ......... риболов с адреналин на макс.
Респект ......... риболов с адреналин на макс.

Коце, поздрави за рибата. Според мен възможностите на жилото са доста подценявани. Доброто жило мори рибата като ластик! Затова не се учудвам, че комбинацията "добра пръчка с жило плюс добър риболовец" е помогнала в твоя случай да бъде изваден големият шаран.
Преди няколко години на Струма лових пъстърва с невъобразимата комбинация от 6-метров телескоп и две изкуствени мухи (нимфи) в края. Удари ми американка, не знам откъде попаднала в реката, която беше около кило, че и отгоре. Абе, голяма и много борбена риба. Отначало помислих, че е обречена кауза, понеже линията ми беше няма и два метра. Това чудо драсна надолу по течението, опъваше зверски, обаче въдицата издържа и извадих рибата с уморяване и прибиране на снадките накрая.
Преди няколко години на Струма лових пъстърва с невъобразимата комбинация от 6-метров телескоп и две изкуствени мухи (нимфи) в края. Удари ми американка, не знам откъде попаднала в реката, която беше около кило, че и отгоре. Абе, голяма и много борбена риба. Отначало помислих, че е обречена кауза, понеже линията ми беше няма и два метра. Това чудо драсна надолу по течението, опъваше зверски, обаче въдицата издържа и извадих рибата с уморяване и прибиране на снадките накрая.