Начинаещ

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
kkkk
новобранец
новобранец

Начинаещ

Мнение от kkkk »

Здравейте колеги от 4 години се запалих по риболова, но от преди 2 месеца когато хванах първият си костур с единствената си блесна,която незнайно от къде я имах и въдица за дано се запалих по спининговия риболов.От този момент започнах да изпитвам голям интерес към този емоционален риболов.Молбата ми е да ми предложите някакви такъми за този вид риболов като за начинаещ и същевременно по евтини.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Начинаещ

Мнение от czd »

Колко пари си готов да отделиш :) :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
kkkk
новобранец
новобранец

Мнение от kkkk »

За момента до 50-100лв.В този интервал
Люсси
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Люсси »

Какви риби мислиш да ловиш и къде ?
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

тогава огледай раздела Купува/Продава понякога има доста интересни неща :wink: А все пак какви риби си се ориентирал да ловиш :?: на река или язовир ще ловиш :?:
Аватар
kkkk
новобранец
новобранец

Мнение от kkkk »

На язовири предимно щука,бяла риба,костур.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Обърнахме го на чат малко ,ама няма начин ,обрасъл ли е язовира или е открит ,все пак като купуваш въдица трябва да се съобразиш дължината ,така че да не закачаш пръта в дърветата :?:
Аватар
kkkk
новобранец
новобранец

Мнение от kkkk »

Има няколко места с дървета но в по-голямата си част е чист.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Здравей колега. Имам много години опит зад гърба си в риболова. Започнах на 5 годишна възраст с една лескова пръчка и малко влакно на нея, една плувка от перо на пуйка или гъска, една малка тежинка и една малка кукичка на нея. През годините, най-напред от баща ми, а по-късно и вече сам, се оборудвах и с по-сериозни от леската пръчици, макарички и т.н. Това, на което ме научиха годините е, че евтиното (най-евтиното) излиза винаги два-три пъти по-скъпо и накрая пак даваш пари за нещо по-средно (по средата). Та моя съвет към теб е: Не бързай. Меракът винаги е по-голям, ама не бързай. Прояви малко търпение, ако си решил да се занимаваш със спининг и просто си събирай по 5-10 лева месечно. И така - поне до към 200 лева. (Има винаги и решение за вариант до 100 лева). Та за около 200 лева, можеш да си намериш много добри комплекти в нискобюджетната нисша, но да ти вършат години работа и да изпитваш истинското удоволствие от спининга, а не да се мъчиш. Поне аз така мисля. Просто ти давам съвет. А през времето, за което ще си събираш (но няма да ги харчиш!!!) паричките, ще имаш идеална възможност да се огледаш и за конкретен комплект и да решиш точно какво ти трябва. Поздрави. Парите никога не ни стигат, ама качеството ни спестява двойно и тройно повече пари. Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
kkkk
новобранец
новобранец

Мнение от kkkk »

Мерси за съветите колеги,колегата е прав с още малко търпение бих се сдобил с по добри такъми.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Значи поне според мен ти трябва тояга на 2.40 или 2.70 като е по-добре на 2.40 ,за да може да си я ползваш и на други места .
Виж последните 2 мнения в тази тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=510 като вариант . Изглеждат прилично за парите си :wink:
За макара можеш да погледнеш тази в размер 3000 ----> http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106
или нещо на Рьоби - Екусима или Инсайдър ,но те са и по-скъпи и ще надхвърлиш бюджета си :wink:
За влакно ще трябва да се ориентираш към монофил ,какъвто аз не ползвам и няма как да ти предложа ,но все пак си мисля нещо с диаметър 0.25 до 0.30 ,много зависи и какви примамки ще ползваш :)
Освен това ще ти трябват и примамки .Не те съветвам да се мяташ веднага на скъпите ,защото може да ги изпокъсаш още на първо ходене ,така че се ориентирай към марките Салмо ,Голди,Грозни патета,Джако или някакви сръбски примамки .
Ще ти трябват и блесни ,там те съветвам да си вземеш Моска ,понеже са евтини и уловисти :wink:
Като за начало май това ти трябва ,пък като навлезеш малко повече в спининга са ще прецениш ,кое ти трябва и кое не :D :D .Все пак погледни раздела спинингов риболов всичко отговори на въпросите ,които си задаваш сега можеш да ги намериш там :)
Айде успех и добре дошъл в клуба на дърводелците и железарите :D
Аватар
kkkk
новобранец
новобранец

Мнение от kkkk »

Мерси много колега за отделеното време.
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Колега като за начало мисля, че е най-добре да си купиш некое малко телскопче. Лекичко и удобно, така че да видиш как стоят нещата и да усетиш горе долу каква пръчка ти трябва :) Аз така почнах, после минах на пръчка 2.40 акция 10-30 грама, а сега съм на пръчка 3 метра 30-60 грама :) Успех
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Виж това:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=54349

Преди 2 седмици минах по този път, а и съм изчел всичко по въпроса в този и още няколко форума.
Аватар
hasinto
новобранец
новобранец

Мнение от hasinto »

Привет и от мен.Бих ти дал идея,спрямо това как аз постъпих,защото съм в същата категория риболовец.Адски се кефя на това,което си сглобих.Всички атрибути можеш в БГ да си ги снабдиш.Трябва да имаш във предвид,че основната ми цел за комплекта бе изцяло да е дългогодишен и да издържа на всякакъв вид риболов.За момента е уловил без пропуск след кълване следните рибоци :1бр.лаврак(около 900-1000гр),не съм очаквал такава борба :D , една кофа със заргани и няколко костура на Искъра.В момента се готвя да го тествам за щука,стига да намеря къде в района на София не са унищожили всичко като някакъв гаден вирус!
Та значи комплекта:
1.SHIMANO SOC4000F Socorro Spinning Reel
http://fish.shimano.com/publish/content ... corro.html
2.Shimano Catana 270M 9' Spinning rod 10-30g Fishing
http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Catan ... 2313fb140b
3.Power Pro Spectra Braid Yellow 0.13, 8 kg,
Давам примери със тези линкове,за да не рекламирам магазини в БГ.
След морски риболов измивам водачите на пръта и влакното с дестилирана вода за 1лв от аптеката и всичко върви перфектно.Имам около 20 морски и 15 сладководни риболова.Не съм я разглобявал,не виждам и не чувам нищо от макарето освен характерните и звуци.Задължително трябва да позваш доказани тройни вирбели,за да не губиш скъпоструващи примамки и в моя случай бомбарди.За поводи ползвам здрави и еластични флуорокарбони,а когато е необходимо слагам и шок-лидер влакно.До момента нямам никакви бради на влакното.Трябва да знаеш,че ловейки директно на основно влакно това води и до главоболия при закачка - няма откачане!!!Ползвайки съвети от форума,вече ходя на риба с 2-3 китайски катинара,които спускайки ги по влакното откачат примамката.
Комплекта ми се върза нов (от един доставчик с отстъпките му) 220 лв.
По-добре събери парички,както те е посъветвал колегата и подходи разумно с покупките.
Успех :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”