Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Re: Воблери
Относно първия абзац от цитата съм напълно съгласен. Даже в доста от излетите ми съм странен на колеги по водоемите, защото ме гледат как постоянно бъркам в кутията за примамки, пробвайки най-различни цветове и видове. Те пък са дошли с 1-2 и търсят големия звяр, за който са чували или в редки случаи са го виждали, но им е избягал. Дори и всички да си тръгнем валат аз поне знам, че съм пробвал всичко от арсенала си.Мунчо написа: Аз по принцип точно по тези причини сменям много активно примамки във всякакви разцветки. Има един момент обаче, когато категорично наблягам на ярки нюанси и това е, когато водата е много мътна. В такава ситуация освен силния акустичен сигнал, разчитам и на цвета като допълнителен визуализиращ елемент, а не толкова като атрактор.
А що се отнася до прозрачните примамки, харесва ми, че благодарение на това им качество, играта на светлината създава по-сложни и "дълбочинни" светлинни цветови ефекти, които им придават по-голяма "жизненост"(всички са забялязали, колко прозрачни са малките рибки) и естественост, приближаваща ги до естествените им "аналози". За мътна вода не са много удачни, поради по-слабата им видимост, но за нормална прозрачност и ниско ниво на водат(правещо рибите капризни и плашливи) са добър избор.
Втория абзац, пък, е страшно полезен за мен. По незнайни причини съм ги отбягвал досега. Има много резон в думите ти и със сигурност ще пробвам. Дори и да не хвана нищо с тях първите няколко пъти няма да се откажа. Не бях гледал на прозрачните примамки под този ъгъл. Всеки гладен хищник би предпочел лесната жертва разбира се.
Един приятел се прибра от Япония онзи ден и ми донесе това
за първи път виждам такъв
а най- големият майтап е , че пише произведено в Китай
до сега го ебавахме , че е слязъл по-рано от самолета
за първи път виждам такъв

а най- големият майтап е , че пише произведено в Китай

- Прикачени файлове
-
- IMAG0477.jpg (243.8 KiB) Преглеждано 959 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
тоеа е примамка за улов на главоноги по моретата.
Бихте ли ми казали кой цвят на Ilex Chubby e най-уловист?
-
- вече хвърля и на тежко
аз имам ваирон,труител и голд троут.И на трите съм ловил и то доста добре.Така ,че цвета според мене е без значение вземи си два ,единият ще ти е резерва,ако скъсаш другия.
Аз си имам 2 резерви,Като Фъргюсън съм на всеки играч по 2 резерви.

Аз си имам 2 резерви,Като Фъргюсън съм на всеки играч по 2 резерви.

Мерси колега,някой друг няма ли да изкаже мнение по въпроса от личен опит?
Моят съвет е да си купиш един с естествен цвят и един с ярка окраска, в зависимост от условията за риболов. Първия вариант можеш да използаш когато водата е по-прозрачна, а втория, за да провокираш атаки в мътна вода
Поздрави!

Поздрави!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Естествено че Икура или тъй нареченият Сьомгово яйце :ThunD3r написа:...кой цвят на Ilex Chubby e най-уловист?

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Говоря за воблери масово достъпни на пазара,а не за воблери със сантиментала и колекционерска стойност,които са спряни от производство и са дефицит.Също така искам да питам има ли някаква разлика между Jackall и Illex?
-
- научил се да хвърля
В такъв цвят се произвеждат и много други воблери.ThunD3r написа:Говоря за воблери масово достъпни на пазара,а не за воблери със сантиментала и колекционерска стойност,които са спряни от производство и са дефицит.Също така искам да питам има ли някаква разлика между Jackall и Illex?
Например Оwner cultiva има цвят икура.
А колкото до другият въпрос ,мисля че няма разлика а различните имена са заради мястото за където е предназначено производството.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
Аз говоря за въпросния Chubby че в цвят Ikura е дефицит.Инак знам че има доста воблери с този цвят.
-
- научил се да хвърля
Аха ясно.ThunD3r написа:Аз говоря за въпросния Chubby че в цвят Ikura е дефицит.Инак знам че има доста воблери с този цвят.
Подвел си ме без да искаш .

Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Казвал съм го и пак ще го кажа.. Аз като аматЕоУр не познаващ силата на Икура никак, ама никак не съм доволен от посочения цвят.
Имах го в какви ли не модели воблери - освен,че един кефАл се стресна от него и се удари в близкия клон .. друга радост не са ми донесли
Имах го в какви ли не модели воблери - освен,че един кефАл се стресна от него и се удари в близкия клон .. друга радост не са ми донесли

ThunD3r написа:Мерси колега,някой друг няма ли да изкаже мнение по въпроса от личен опит?

Аз ловя с този цвят-Vairon и съм доволен от него

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Естествено че "универсалният" черно и злато е "универселното" решение и в този случай
Санде , то при тебе тъй щот си прекалено абен сметам
пп - освен наименуванията Джакал и Илекс съществува и първородният такъв Кейсън , който си е изцяло за вътрешно японският пазар

Санде , то при тебе тъй щот си прекалено абен сметам

пп - освен наименуванията Джакал и Илекс съществува и първородният такъв Кейсън , който си е изцяло за вътрешно японският пазар

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов