Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Хелуйн
Модератор: dantho.mihov
Хелуйн
Давате ли на вашите деца да празнуват този празник.Аз не.Все пак съм източно православен християнин и да им дам е все едо да празнуваме на фаиците байряма или ханука
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Хелуйн
Принципно съм абсолютно съгласен с теб,само че мисля,че децата по-скоро приемат този празник като забавление или игра отколкото иначе. 

-
- кандидат преподавател
Мойто пангалозин е гулям-студент,никога го не е празнувал и не го празнува.Празник е това хамерикански,няма нищо общо с атлантическата ориентация на Соломончо П.и следващата го кохорта посранци в политиката,нито пък има нещо общо със семействата на обикновените като нас колеги-риболовци.На мен например парчето Hells bells на афстралицката група "А цъ-гръмотеуичка -Дъ Цъ"ми е много любимо,ама техния USA тиквенотъп празник да си го заврат в....бюджетния дефицит,че може и в пърдялника на Уорлик ку искат 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Oффффффффф, днес цял ден обикалях града да търся пластмасови вампирски зъби.
Няма лошо децата да се забавляват, пък накрая носят и курабийки вкъщи...

Няма лошо децата да се забавляват, пък накрая носят и курабийки вкъщи...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Лично мен пък ме е максимално яд че тази година не ми остана време от бач с детенце да издяламе едно тикве как миналата година . Също така изказвания от типа :
Ето малко материал та другият път да сме по-наясно на база какво взимаме отношение
пп - Годзи , освен вампирски то и редки зеленясали + огромни космати уши + нож за промушване на главата + "магически" дъвки , всяка с различна миризма + гнусно изглеждащи кексчета ми струваше пропускането на тиквето
лично на мен за съжаление ми говорят само и единствено за ниска обща култура . В случаят напълно несъвместимо съпоставяне...Все пак съм източно православен християнин и да им дам е все едо да празнуваме на фаиците байряма или ханука

Веднъж, в навечерието на празника на Вси светии, пред пияния ковач Джек, който седял в кръчмата, се явил самият дявол. Ковачът се съгласил да му даде душата си, но срещу халба бира. За да купи пиенето на дявола му се наложило самият той да се превърне в монета. Хитрият Джек сложил шестпенсовата монета в джоба си, там, където стоял неговият сребърен кръст. Измъчен от кръста, дяволът молел за пощада и Джек го пуснал, но преди това се спазарил за десет години спокоен живот за себе си.
Когато след десет години дяволът се появил отново, ирландецът в своята последна молба поискал ябълчица. Тогава дяволът стъпил върху раменете на Джек, за да стигне ябълковото клонче. Джек бързо надраскал върху кората на дървото кръст. Дяволът повиснал във въздуха и в резултат обещал, че няма да пипне Джек още десет години и изобщо няма да му вземе душата.
Най-накрая Джек умрял. Бог, разбира се, отказал да приеме грешния пияница в Рая. Дяволът срещнал Джек на прага на преизподнята. „Не мога да взема душата ти“ – казал той, изпълнявайки обещанието си. „Къде тогава да отида?“ – попитал Джек. „Там, откъдето си дошъл“ – отговорил дяволът. Наколо бил непрогледен мрак… Джек помолил за огънче. И дяволът бръкнал в огъня на Ада, дал на Джек един тлеещ въглен и го пратил да се скита по света. Джек носел със себе си една ряпа. Изрязал средата й и сложил там въгленчето от Ада – за да не го духне вятърът, и се отправил в своето вечно пътешествие.
Джек Фенера и досега броди по земята, очаквайки Страшния Съд и се е превърнал в символ на прокълнатата душа.
В Ирландия и Шотландия страшните мутрички, в които после поставят свещи, изрязват от ряпа и картоф, а в Англия – от цвекло. В Америка местната тиква играе прекрасно ролята на Джек Фенера.
пп - Годзи , освен вампирски то и редки зеленясали + огромни космати уши + нож за промушване на главата + "магически" дъвки , всяка с различна миризма + гнусно изглеждащи кексчета ми струваше пропускането на тиквето

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Гаранция ,че до 10-20 години ще се празнува като Коледа с дебелия червен чичак от Атланта
Така че нема да се пуАшите ,тая година купуваш зъби ,до година костюм за 200 долара, после неусетно почват да тропкат дечица за сладки по вратата и така
Отдавна слушам ,че на световната икономика и трябва втора Коледа.
Лошо нема 

-
- кандидат преподавател
Е,аз малко уж по-иносказателно го рекох,ама потомци на кръвосмешенията на тъпи ирландски и шотландски парчета са способни да стигнат сал до тиквата и вампирските зъби като пособие за празник,щото и не могат да празнуват като хората.
Вижте , колеги , може празника да не е съвсем български , но след като хлапето ми в къщи го чака с нетърпение , значи е празник на децата ! Трябва да се уважават тези празници , независимо откъде идват .Колко ли струва една издълбана тиква с големи очи и свещ вътре в нея , за да носи радост на малките ? Ми хубаво ми беше на времето, когато Дядо Мраз раздаваше новогодишните подаръци , но нямам нищо против и Дядо Коледа , да е жив и здрав и пак да ни раздава подаръци тази зима 

Последно промяна от Trias на Вто Ное 01, 2011 9:25 am, променено общо 1 път.
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
На тази американска тиква по-горе мога само да и набия една яка ръбата балканска дръжка за да е композицията напълно завършена.
Категорично против съм възприемането на каквито и да било чужди празници и ритуали.
Давайте след като децата обичат шоколадови зайчета,бонбонки, рязани тикви и куп други неща да честваме и шекер байрама щото обичат и баклава!
Категорично против съм възприемането на каквито и да било чужди празници и ритуали.
Давайте след като децата обичат шоколадови зайчета,бонбонки, рязани тикви и куп други неща да честваме и шекер байрама щото обичат и баклава!
- GODzillata
E, де, байрама е религиозен празник, докато Хелоуин не е...или ако се допусне, че има мъничко религия, то тя е християнска все пак, независимо дали има католическа, протестантска или друга жилка.
Та щом децата се кефят - няма лошо....поне ще се наложи като празник, чиято дата ще знаят
, щото ако ги питате за разни други дати като днешната или от септември - надали ще знаят. 
Та щом децата се кефят - няма лошо....поне ще се наложи като празник, чиято дата ще знаят

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- Антон Тонев
- сериозен играч
Е па вие ся.Децата се кефят , пък ние......................................!

Семейство Адамс

Семейство Адамс
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- кандидат преподавател
Е,е,тя къде отиде каруцата - изобщо не съм против празниците за децата,каквито и да са те.Просто мразя политиката на Америка и т.нар.американци,та от там и въпросния им празник,нямам малки деца и спирам да пиша по тази тема.

Електрическата крушка е от Едисон ! И понеже е хамериканка , дайте сега да я караме на свещи !nicko67 написа:На тази американска тиква по-горе мога само да и набия една яка ръбата балканска дръжка за да е композицията напълно завършена.
- Павел Иванов
В тоя ред мисли се сетих че и бърбъна е от Кентъки 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Добре де, съгласих се с вас ама за яката ръбата балканска дръжка не се отмятам, тя поне си е наша натурална!