Хелуйн

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
ahvoinev

Хелуйн

Мнение от ahvoinev »

Давате ли на вашите деца да празнуват този празник.Аз не.Все пак съм източно православен християнин и да им дам е все едо да празнуваме на фаиците байряма или ханука
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Хелуйн

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Принципно съм абсолютно съгласен с теб,само че мисля,че децата по-скоро приемат този празник като забавление или игра отколкото иначе. :smt102
Изображение
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Мойто пангалозин е гулям-студент,никога го не е празнувал и не го празнува.Празник е това хамерикански,няма нищо общо с атлантическата ориентация на Соломончо П.и следващата го кохорта посранци в политиката,нито пък има нещо общо със семействата на обикновените като нас колеги-риболовци.На мен например парчето Hells bells на афстралицката група "А цъ-гръмотеуичка -Дъ Цъ"ми е много любимо,ама техния USA тиквенотъп празник да си го заврат в....бюджетния дефицит,че може и в пърдялника на Уорлик ку искат :mrgreen:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Oффффффффф, днес цял ден обикалях града да търся пластмасови вампирски зъби.
Няма лошо децата да се забавляват, пък накрая носят и курабийки вкъщи... :lol: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Лично мен пък ме е максимално яд че тази година не ми остана време от бач с детенце да издяламе едно тикве как миналата година . Също така изказвания от типа :
...Все пак съм източно православен християнин и да им дам е все едо да празнуваме на фаиците байряма или ханука
лично на мен за съжаление ми говорят само и единствено за ниска обща култура . В случаят напълно несъвместимо съпоставяне :idea: Ето малко материал та другият път да сме по-наясно на база какво взимаме отношение :wink:
Веднъж, в навечерието на празника на Вси светии, пред пияния ковач Джек, който седял в кръчмата, се явил самият дявол. Ковачът се съгласил да му даде душата си, но срещу халба бира. За да купи пиенето на дявола му се наложило самият той да се превърне в монета. Хитрият Джек сложил шестпенсовата монета в джоба си, там, където стоял неговият сребърен кръст. Измъчен от кръста, дяволът молел за пощада и Джек го пуснал, но преди това се спазарил за десет години спокоен живот за себе си.
Когато след десет години дяволът се появил отново, ирландецът в своята последна молба поискал ябълчица. Тогава дяволът стъпил върху раменете на Джек, за да стигне ябълковото клонче. Джек бързо надраскал върху кората на дървото кръст. Дяволът повиснал във въздуха и в резултат обещал, че няма да пипне Джек още десет години и изобщо няма да му вземе душата.
Най-накрая Джек умрял. Бог, разбира се, отказал да приеме грешния пияница в Рая. Дяволът срещнал Джек на прага на преизподнята. „Не мога да взема душата ти“ – казал той, изпълнявайки обещанието си. „Къде тогава да отида?“ – попитал Джек. „Там, откъдето си дошъл“ – отговорил дяволът. Наколо бил непрогледен мрак… Джек помолил за огънче. И дяволът бръкнал в огъня на Ада, дал на Джек един тлеещ въглен и го пратил да се скита по света. Джек носел със себе си една ряпа. Изрязал средата й и сложил там въгленчето от Ада – за да не го духне вятърът, и се отправил в своето вечно пътешествие.
Джек Фенера и досега броди по земята, очаквайки Страшния Съд и се е превърнал в символ на прокълнатата душа.

В Ирландия и Шотландия страшните мутрички, в които после поставят свещи, изрязват от ряпа и картоф, а в Англия – от цвекло. В Америка местната тиква играе прекрасно ролята на Джек Фенера.

пп - Годзи , освен вампирски то и редки зеленясали + огромни космати уши + нож за промушване на главата + "магически" дъвки , всяка с различна миризма + гнусно изглеждащи кексчета ми струваше пропускането на тиквето :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Гаранция ,че до 10-20 години ще се празнува като Коледа с дебелия червен чичак от Атланта :wink: Така че нема да се пуАшите ,тая година купуваш зъби ,до година костюм за 200 долара, после неусетно почват да тропкат дечица за сладки по вратата и така :) :) Отдавна слушам ,че на световната икономика и трябва втора Коледа. :roll: Лошо нема :!:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,аз малко уж по-иносказателно го рекох,ама потомци на кръвосмешенията на тъпи ирландски и шотландски парчета са способни да стигнат сал до тиквата и вампирските зъби като пособие за празник,щото и не могат да празнуват като хората.
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Вижте , колеги , може празника да не е съвсем български , но след като хлапето ми в къщи го чака с нетърпение , значи е празник на децата ! Трябва да се уважават тези празници , независимо откъде идват .Колко ли струва една издълбана тиква с големи очи и свещ вътре в нея , за да носи радост на малките ? Ми хубаво ми беше на времето, когато Дядо Мраз раздаваше новогодишните подаръци , но нямам нищо против и Дядо Коледа , да е жив и здрав и пак да ни раздава подаръци тази зима :D
Последно промяна от Trias на Вто Ное 01, 2011 9:25 am, променено общо 1 път.
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

На тази американска тиква по-горе мога само да и набия една яка ръбата балканска дръжка за да е композицията напълно завършена.
Категорично против съм възприемането на каквито и да било чужди празници и ритуали.
Давайте след като децата обичат шоколадови зайчета,бонбонки, рязани тикви и куп други неща да честваме и шекер байрама щото обичат и баклава!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

E, де, байрама е религиозен празник, докато Хелоуин не е...или ако се допусне, че има мъничко религия, то тя е християнска все пак, независимо дали има католическа, протестантска или друга жилка.
Та щом децата се кефят - няма лошо....поне ще се наложи като празник, чиято дата ще знаят :lol: , щото ако ги питате за разни други дати като днешната или от септември - надали ще знаят. :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Е па вие ся.Децата се кефят , пък ние......................................! :D :D :D
Изображение

Семейство Адамс
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,е,тя къде отиде каруцата - изобщо не съм против празниците за децата,каквито и да са те.Просто мразя политиката на Америка и т.нар.американци,та от там и въпросния им празник,нямам малки деца и спирам да пиша по тази тема.:drinkers:
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

nicko67 написа:На тази американска тиква по-горе мога само да и набия една яка ръбата балканска дръжка за да е композицията напълно завършена.
Категорично против съм възприемането на каквито и да било чужди празници и ритуали.
Давайте след като децата обичат шоколадови зайчета,бонбонки, рязани тикви и куп други неща да честваме и шекер байрама щото обичат и баклава!
Електрическата крушка е от Едисон ! И понеже е хамериканка , дайте сега да я караме на свещи !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

В тоя ред мисли се сетих че и бърбъна е от Кентъки :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Добре де, съгласих се с вас ама за яката ръбата балканска дръжка не се отмятам, тя поне си е наша натурална!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”