Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Нанофил на Berkly!?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Нанофил на Berkly!?
Колеги някой ловил ли е с това ново влакно:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3867
И ако да, да сподели малко впечатления моля....
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3867
И ако да, да сподели малко впечатления моля....

- Ritchie_bg
- новобранец
Re: Нанофил на Berkly!?
Според мен няма нужда да се правят нови тестове! Доколкото знам няколко са доказаните в тоя ценови клас Sunline Super PE, Power Pro, Sasame SAMULINE! Това мисля че бяха най-доказалите се! Което и да вземеш няма да съжаляваш, (като най-добре сънлайн-а) 

-
- научил се да хвърля
Купих си го миналата седмица.
Изглежда много добре, гладичко, не идеално кръгло, но се преживява.
Истинската сила му е кастинга
За един кратък(около 2 часа) излет това са ми впечатленията.
Изглежда много добре, гладичко, не идеално кръгло, но се преживява.
Истинската сила му е кастинга

За един кратък(около 2 часа) излет това са ми впечатленията.
Последно промяна от ivanpl на Пон Окт 31, 2011 10:36 pm, променено общо 1 път.
Дообре! 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Това влакно е пълен "гьол" цитирам Б.Б поне според мен.Хвали ми го едно френдче в магазина си ама като го гледам нито е плоско,нито отговаря на посочените параметри.За тия паре 1 Sesame Samuline и си свиркаш а за малко повече Sunline Super PE доказани брейдове.Аз един път съм тествал това кристалното бъркли и единствения му плюс е че вади дънери.
-
- научил се да хвърля
Колега, много крайно изказване.... кажи кое точно не ти хареса в това влакно????ThunD3r написа:....Аз един път съм тествал това кристалното бъркли и единствения му плюс е че вади дънери.
Какви са му проблемите и т.н., че да не се набутваме и ние....?
п.п. и обясни, какво общо има новият нанофил с Berkley Fireline Crystal, защото аз нанофила не съм го виждал на живо?
-
- научил се да хвърля
Колега за ползвам на Strin брейд, и съм супер доволен, но тук говорим за нещо което е мелез между монофил и брейд, и ако кръстоската е сполучлива и новото влакно е взело на-доброто от двете влакна защо да ползвам брейд?Ritchie_bg написа:Според мен няма нужда да се правят нови тестове! Доколкото знам няколко са доказаните в тоя ценови клас Sunline Super PE, Power Pro, Sasame SAMULINE! Това мисля че бяха най-доказалите се! Което и да вземеш няма да съжаляваш, (като най-добре сънлайн-а)
-
- научил се да хвърля
Как разбра, че е "гьол" без да си го пробвал на полеви условия ?ThunD3r написа:Това влакно е пълен "гьол"
Б.Б. ли ти каза ?

Aми не сам извадих този извод.Така е не съм го ползвал,Но съм ползвам влакна със сходни параметри като Spider Wire и не съм доволен.1-Влакното не е кръгло и това го прави много по уязвмио към бради.2-Влакното издава супер отвратителен шум като минава по водачите.3-Нанофила който гледах не отговаря на посочените параметри нито на тест,нито на размер.1 и 2 се отнасят за влакна от същия тип като този нанофил,от него нямам впечатление и не мисля да си го взимам казах защо няколко поста по нагоре.За Berkley Whiplash Crystal мога да кажа че на 2-рия излет хич не беше същия цвят който го купих.Иначе имах 0.17мм и си вадех всякакви штуротий от водата,но и то не отговаря на написаното от производител.Бради не ми е правило,защото с него искарах 3-4 излета на Дунав и го махнах.Като заключение мога да направя че за тези пари може да се вземе нещо с една идея по добро.Успех на всички които се интересуват от темата.

-
- научил се да хвърля
Извинявай колега, ама как като не си ползвал нещо имаш мнение по въпроса за него... 
Въпроса ми е някой да сподели опит, или да е чел някъде и чуждите сайтове за отзиви за това влакно, а не да ми се предлагат брейдове, аз брейд имам, имам си също и мнение кой брейд е най-подходящ за моят начин на риболов...

Въпроса ми е някой да сподели опит, или да е чел някъде и чуждите сайтове за отзиви за това влакно, а не да ми се предлагат брейдове, аз брейд имам, имам си също и мнение кой брейд е най-подходящ за моят начин на риболов...
Eми за какво ти е тогава този Нанофил?
-
- научил се да хвърля
Еми пич ще ти отговоря бе:
Преди 5-6 години не ловях с брейд и пак ми беше гот!!!
За ко ли ми е пък сега брейд а?
п.п. Аре наздраве, че ке време стана и не питай глупости повече а...
Преди 5-6 години не ловях с брейд и пак ми беше гот!!!
За ко ли ми е пък сега брейд а?
п.п. Аре наздраве, че ке време стана и не питай глупости повече а...

Един вносен''обзор''nikawr написа:или да е чел някъде и чуждите сайтове за отзиви за това влакно

Vilya написа:Опробовал сегодня сегодня этот шнур. Ну, что сказать- первые впечатления очень неплохи. Заказывал размотку 150 ярдов (125 метров), разрывная нагрузка-8lb, вышла с доставкой из Штатов в 196 гривен,-цена более чем адекватная. Упаковка шнура многоразовая, сделана очень удачно,-ничего разрывать и резать ножницами не надо.
Внизу на бобине надпись "Peel here", потёр и вытащил раскладушку с примерами вязания оптимальных узлов. Узел заявленный, как Nanofil knot , на самом деле оказалось, что это двойной паломар, завязался легко, отрезать оставшийся от завязывания кусочек шнура острыми ножницами не смог в принципе,- материал плющится, становится плоским, но не рвётся. Еле оторвал (в реальном смысле слова) бокорезами!
На шпулю катушки Exia1000 шнур вошёл весь без остатка.
Первые впечатления на рыбалке: Заброс-великолепный! Шнур скользит через кольца, как монолеска! После четырёх часов блеснения шнур абсолютно абсолютно сухой - идеальное решение для зимнего спиннинга. Недаром фирма Berkley заявила,что этот матерал- революционный прорыв фирмы на рынке шнуров и лесок. Сплетённый из сотен полиэтиленовых волокон, Nanofil очень прочный, с высочайшей абразивной устойчивостью, с некоторой памятью- хоть фирма и пишет, что его память абсолютно нулевая (не знаю,что она имеет в виду),похож на Power Pro по свойствам, то бишь- далеко не мягкий. В этом есть свои плюсы при твичинге воблеров, имеющих очень активную игру с разворотами, подныриваниями и пр.-перехлёстов через шнур тройников во время рывков не будет . Чувствительность, за счёт нулевой растяжимости идеальная, взял щурёнка,который атаковал воблер дважды, пока подсёкся, поклёвки чётко передаются в руку.
Ну ,а больше всего порадовала прочность! Загнал воблер метрах в пяти от берега в глухой зацеп. Минут 15 дёргал его безуспешно, потом решил подождать, пока не стемнеет, чтобы, когда все отдыхающие разойдутся, раздеться и залезть в воду. Людишки расходиться и не думали- как никак выходной день!, решил тянуть, пока не порвётся, предварительно пометив место, если всё-таки потом придётся понырять. Намотав шнур на руку,прилично повозившись и поднапрягшись , - вытащил на берег полдерева (стемнело,фото с мобилки не получилось)- но это надо было видеть! И тройники на Tsunekichi Hama Minnow выдержали и Nanofil оказался на высоте! За такие небольшие деньги- великолепный девайс! Рекомендую всем, независимо на шнуры они предпочитают ловить, либо на флюорокарбон- разочарованы не будут ни те ,ни другие!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- научил се да хвърля
благодаря колега, добър отзив за влакното... особено за практикуващите зимен риболов!