Драсни-пални клечица!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Драсни-пални клечица!

Мнение от docenta »

Здравейте колеги,

Може би сте забелязали, че повече от месец не съм пускал мнения във форума, но през това време не бях в София, а си взех отпуск да оправям показаните накрая бакии!
Първата снимка е от умишлено подпалената и изгоряла до основи моя селска плевня, а втората е от изпочупената ми с камъни селска наследствена къща. И двата „подаръка” ги дължа на безименни „ромски герои”, които са вече мнозинство в родното село на майка ми и стават все по-нагли и безнаказани.
Доживяхме и до този „косовски” етнически модел и у нас – циганите да палят, чупят и тероризират, за да принудят българите да им продават на безценица бащинията си. То само моя имот да беше потърпевш – с мед да ги храниш. В селото български къщи със здрави прозорци, нетарашени и неразбивани просто няма, освен ако стопанинът не живее постоянно там и не е взел специални охранителни мерки!
Третата снимка е това, което е останало от паметника край воденицата, където е била битката на последните Ботеви четници.

Грозна картина – воденицата по Байтошово време беше музей, на паметника имаше бронзова плоча, а сега само бездомни зверове и змии се въртят наоколо. Подобно е положението и при чешмата, където Левски е организирал местния революционен комитет – всичко е потрошено и осрано!

Знам, че мнозина от вас ще ми изкажат съчувствие и съпричастност, но аз ще ви кажа как наистина можете реално да ми помогнете. Просто трябва да си намеря нова значително по-платена работа, която да ми даде материалната възможност да защитя достойно честта и имота си, да съхраня паметта на дедите си и българското знаме да не спира да се вее и над това късче българска земя.
Аз съм физически и психически здрав, освен българския – владея английски, немски и руски, имам две висши образования, автор съм на 6 книги, цял живот съм работил като редактор, журналист, издател, рекламен организатор, сценарист, копирайтър, връзки с обществеността и фирмени стратегии. Ако някой от вас в своя бизнес се нуждае от специалист с подобна квалификация – нека ми се обади на ЛС или на тел: 0887 18 77 74
Мога да започна от 1 август, а дотогава остатъка от отпуската си ще използвам да постегна къщата и оградата.
Колеги, обръщам се към вас, защото ние се чувстваме като едно голямо братство!
Наслука на всички!.

Ето ги и снимките - наслаждавайте се!

Изображение
Това е подпалената плевня

Изображение
Това е разбитата ми къща...

Изображение
Това е останало от паметта за Ботевите четници...
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

доста неприятно :evil: с думи не се описва.....а относно работата-наслука-аз вече се пробвах-кьде нашега,кьде на истина :roll: не стана :idea:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Жарка картина, но така е в почти всички по-малки селца и паланки... :wink:

Ех Доценте, на тебе покрив не е останал над главата на сели....ние те търсим за интернета... :lol:
Yaroslav Stavrev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Yaroslav Stavrev »

Положението с тая мръсна измет става нетърпимо. Колкото и да е неприятно и нас ни чака същото което стана в Косово.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Абсолютно същото се получи и с мен. И аз като теб упорствах и се опитвах да я поддържам, но постигнах само още по-ниска цена... :evil: :evil: :evil:
Ти си далеко, те са там всеки ден и друга работа нямат... Моят съвет е вземи каквото можеш, което ти е скъпо и докато можеш вземи някой лев от нея. Знам ще ти е трудно да вземеш такова решение, но срещу тяхната разрушителна сила не можеш да се бориш отдалеко. Купи с тия пари нещо в планината - хем красота и чист въздух, хем цигани там няма! Циганите се купчат там където се живее лесно, а в планината се живее трудно. :) :)
Помисли върху това :!:
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Адаш,адаш...нямам думи. Съчувствам ти, като гледам снимките, все едно на мен се е случило. Гадна работа... дано ти се наредят нещата.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

доценте само мога да ти съчуствам,не мога да ти помогна понеже си далеч от моята област.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Мда , с чергарите нема оправия . Палят си копелетиите и нема закон за тех . Ама я запали техно , мамо мила. Ако не могат да се саморазправят с теб , ще стигнат чак до Страсбург , Хелзинки и тн. че са малтретирани , унижавани , и немат никакви граждански права . То аз не знам на плява за какво са и граждански права :evil: Дано си намериш по платена работа Доценте та да ги махнеш от селото си . Успех!!!
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Неприятно ми е Доценте , като чета какво ти се е случило , къде ни е държавата , когато трябва да защити обикновенният човек , то какво , палат ли имаш , имане ли , или с нещо си навредил някому ... ?
Съсипват ти неща , дето ти са спомени от родители , детство , младини и един живот в който съм сигурен , че не си навредил на никого ...
Е , държавата ще заведе дело срещу НЕИЗВЕСТЕН извършител ако се оплачеш на кварталният , но каква е ползата , след като тия дето са ти съсипали къщичката , са първи в редицата за помощи и само чакат сгоден момент пак да отарашат . Само "Крумовите закони" могат да спрат това нещо , но няма кой да ги наложи , "мишоците"си траят , гледат да им мине мандата , ако може пак да ги изберат и тъй докато могат...
Не знам , оправия няма , и да знаеш ,че ако потърсиш възмездие , тебе със сигурност ще те разкрият и кой знае какъв рецидив ще ти лепнат , та и затова младите ни бягат навънка и в една българска къща едва се чува някое дете , докато ония тичат на тумби из махлата !!!
Не знам какво да направиш , ти си умен човек и сигурно ще намериш вярното решение ... !
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Гадна работа ! От тая измет няма отърване!
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Доценте казвай къде е това и да се деиства ако може на група-да се пропусне един излет в благото на едно добро дело :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

на баща ми вилата,в родното му село,5-6 пьти я ограбват-ютии,дюшеци..безумна работа-що посуда измькнаха :roll: случи ми се ведньж да идем уикенда трима човека и едвам намерихме ДВЕ вилици :evil: добре,че вдигнаха отсреща една бензиностанция,кьде винаги има човек,та не смеят вече,ама знае ли човек :roll: доценте,гледам по нета,господари на ефира са обявили конкурс за сценаристи :idea: само като идея,де-ти сигурно си вьтре в тия неща и знаеш,ама аз за всеки случай да го спомена това,дано ти е от полза-аз лично изпратих едно стихче десетина куплета,ама сьдьржа главно псувни и лични обиди,та не вярвам да сьм ти голям конкурент :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

TRANSKI RIBAR написа:Доценте казвай къде е това и да се деиства ако може на група-да се пропусне един излет в благото на едно добро дело :wink:
Благодаря на всички за добрите думи! От понеделник заминавам пак там - това е село Литаково, на 11 километра от Ботевград.
Трънски, знам че си бабаит, но кажи ми как двама-трима души ще можем да озаптим 1200 мангали?
А който иска - нека ми дойде на гости, добре въоръжен и с въдици, все пак ще има къде да ви закарам за хубава риба.
Наслука, братя!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Съчувствам ти, Доценте, но за съжаление не мога да помогна. По повод на снимките - гадна работа. Покачи ми се адреналина и в главата ми взеха да преминават някакви мисли за брадви, бухалки и мургави трупове, но нещо ми подсказва, че и това е неефективно и глупаво. Истината е, че ролята на държавата е да защитава собствеността и правата на гражданите си, за което и събира данъци. Е данъци събира, но ред и закон няма. Държавата ни страда от СПИН, а на политическата мафия и е през "дръжката" :evil: :evil: :evil: . Дано успееш да се оправиш с нещата. Желая ти го от все сърце! :roll:
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

docente,гадна работа,имали сме го същия проблем.
Имаме наследствена къща на 220км.от Варна,
доста прилична,събрахме малко парички ,постегнахме я,
и се започна-днеска влезли-телевизора(старичък ама работи)
след седмица-одеялата,и тн.И понеже ходиме в годината 2-3 пъти,трябваше да се вземе някакво решение.
Значи единия вариант е да намериш някой да живее там и да ти я потдържа
-дори без наем,някое младо семейство или някой които са преселници ако има работа в селото.
Другия вариант е някой комшия да ти я наглежда
И на последно място пусни я в някоя фирма за недвижими
имоти,те ще ти дадът най добра цена
Дано да съм ти бил полезен,но имай впредвид че проблеми винаги
ще имаш ако не живееш там.А те разбирам колко ти е мила.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”