Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Съвет за оборудване на кандидат спинингист
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Съвет за оборудване на кандидат спинингист
макарата --- http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... i-Applause
плетеняка Climax New Technology 0,14
плетеняка Climax New Technology 0,14
Такаааа, равносметка...
Накрая приключих с пръчка Sert 2.40, макара Ryobi Ecusima 2000vi.
Вчера ги поразвъртях на Стефаново. Не мога да кажа, че ги сефтосах, защото капото беше пълно. За сега се успокоявам, че причината не е в мен, защото всички спинингисти се капотираха, а и на тапите излезнаха само 1-2 писалки.
Впечатления: Пръчката е страхотна, много добро замятане, всичко се усеща, а и дължината и позволява туичинг. С 2.70, към който първоначално се бях насочил, щях да видя голям зор. Супер доволен съм от покупката.
Пробвах със старата си макара Абу и със новото Ryobi. Честно казано, Абу-то ми харесва повече. Замята по-далече, върти по-добре, навива по-стегнато, макар и малко по-неравномерно. Не знам дали преди 7-8 години Abu Garcia са правели страшни макари или аз не мога да оценя Ryobi-то. Не че е лошо горкото, но директното сравнение не е в негова полза. Особено като го сравнявам със модел отпреди 10 години.
Благодаря на всички за съветите и се надявам да не съм засегнал феновете и собствениците на Ryobi.
Накрая приключих с пръчка Sert 2.40, макара Ryobi Ecusima 2000vi.
Вчера ги поразвъртях на Стефаново. Не мога да кажа, че ги сефтосах, защото капото беше пълно. За сега се успокоявам, че причината не е в мен, защото всички спинингисти се капотираха, а и на тапите излезнаха само 1-2 писалки.
Впечатления: Пръчката е страхотна, много добро замятане, всичко се усеща, а и дължината и позволява туичинг. С 2.70, към който първоначално се бях насочил, щях да видя голям зор. Супер доволен съм от покупката.
Пробвах със старата си макара Абу и със новото Ryobi. Честно казано, Абу-то ми харесва повече. Замята по-далече, върти по-добре, навива по-стегнато, макар и малко по-неравномерно. Не знам дали преди 7-8 години Abu Garcia са правели страшни макари или аз не мога да оценя Ryobi-то. Не че е лошо горкото, но директното сравнение не е в негова полза. Особено като го сравнявам със модел отпреди 10 години.
Благодаря на всички за съветите и се надявам да не съм засегнал феновете и собствениците на Ryobi.
- Vid
- кандидат преподавател
Честито и успех с новия такъм. Добър избор.
И няма да се притесняваш, капотирането е често срещано явление при спининговия риболов, особено в отарашените ни водоеми. Успокоението, че и другите спинингисти са се капотирали доста помага... Аз вчера се капотирах, докато другите вадеха бели риби по 2-3 кг. подобно на рубриката "гол след гол" и нямам оправдание. Мисля, че трябва да взема няколко урока от по напредналите в класиката наречена Джиг.
И няма да се притесняваш, капотирането е често срещано явление при спининговия риболов, особено в отарашените ни водоеми. Успокоението, че и другите спинингисти са се капотирали доста помага... Аз вчера се капотирах, докато другите вадеха бели риби по 2-3 кг. подобно на рубриката "гол след гол" и нямам оправдание. Мисля, че трябва да взема няколко урока от по напредналите в класиката наречена Джиг.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- кандидат преподавател
Честито за придобивките и продължавай да упорстваш!Човек се учи със спининга дори и от капотата -е,тук споделям ценен личен опит:lol:Колкото до Риоби -виж сега,това Екусима,Инсайдър,Аплауз и др.такива,са малко от по-долния рафт.За това,не се учудвам,че Абу-то ти се е представило по-добре.И аз имам няколко Абу-та,ама другояче ще пишеш,когато се сдобиеш с Риоби,което е Заубер,Ексия,Зестер.По-добри са за спининг от всяко едно Абу.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Е , все пак АБУ предлагат и модела Неос , та не е добре да бъдем толкоз крайни в определенията 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Е,ако вий го сочите кат нещо добро,стествено ш,си дръпна малко думите по-назад - такова нямам,даже не съм го пипвал и не мога да го включа в сравнението си.
Може и да си прав, но и Cardinal-а е от долния рафт. Ако сравняваме Риоби Заубер,Ексия,Зестер, Абуто трябва да е Soron или новата Orra. За мое съжаление, не съм ги пробвал и двете.
-
- кандидат преподавател
За Кардиналите-да,по-долния рафт.Моите са малки,но ми вършат чудесна и безпроблемна работа вече доста месеци за нещо като лайт-спининга.Ама Сорона въобще не е по-добър от Ексията и Заубера.Той и не върти леко като посочените Риобита,него съм го пробвал поне.Ще ви е смешно, сигурно, но попаднах на един абсолютен "китаец"с непроизносимо име,който с цена 35 лева,с посочени 8 лагера в него
,но върти много по-леко от Сороните,които пробвах.

-
- научил се да хвърля
Нищо учудващо.INCUBUS написа:.Ще ви е смешно, сигурно, но попаднах на един абсолютен "китаец"с непроизносимо име,който с цена 35 лева,с посочени 8 лагера в него,но върти много по-леко от Сороните,които пробвах.
Разликата обаче между такива макари е ,че първите продължават да въртят така и след доста дълга експлоатация а при другите не е така.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
-
- научил се да хвърля
Еми колега аз те предупредих още в началото че Абуто е по-добро от макарите в неговия ценови клас и сам си се убедил в това... Аз въртя Кардинал 104 вече 3 години, и си навива прекрасно брейд и монофил, има си мазен ход, луфтове почти няма, и не бих го заменил за Риоби от този ценови клас.. виж Заубера е друга бира...
Един съвет за Абуто: разглоби го, и го смажи, ам го разглоби навсякъде дет има движеща част и макарата ще ти служи още дълго /това важи за всяка макара де..
/...
п.п. успех колега с новите придобивки и много класни рибоци !!!!!

Един съвет за Абуто: разглоби го, и го смажи, ам го разглоби навсякъде дет има движеща част и макарата ще ти служи още дълго /това важи за всяка макара де..

п.п. успех колега с новите придобивки и много класни рибоци !!!!!

ААААААААА, не съм съгласен
никакво отваряне и смазки.
4 Абута на 7-8-9 години, не са даже поглеждани след като напуснат гьола. Ако ги отворя, не съм убеден, че няма да останат части за още 2 макари

4 Абута на 7-8-9 години, не са даже поглеждани след като напуснат гьола. Ако ги отворя, не съм убеден, че няма да останат части за още 2 макари
-
- научил се да хвърля
е таман ще си на далавера ..suntsu написа:ААААААААА, не съм съгласенникакво отваряне и смазки.

-
- кандидат преподавател
Нищо не отварям и не смазвам от всичкото около 40 макари,които имам в момента.Няма да заемам позиция по темата обаче,защото издържалите ми без смазване 2-3-4-5-7-8 години са макари за "на плувка" и "на дъно",а със спининг като новобранец действам малко повече от година и половина.За сега,от прощъпулника ми в спининга са без смазване вече над 20 месеца най-старите -една "Шекспир Катера" и една "Корморан Силвър".Всичките ми други Риобита,Абута,Тубертини и няколко откровени китайски /НКСМ/-това означава няква куча спининг макара, са на по-малко жувот 

оСерта се оказа пръчка за еднократна употреба. Хванах първата си риба с нея - щука 2.600кг. Извади я без никакъв проблем. Малко по късно обаче, при замятане се счупи точно над снадката. Замятах с воблер R2S V-joint 75, сега проверих, тежи 10.5 гр., така че се намира в оптимума на пръчката. Все пак това и е втори риболов...
Дайте съвет какво да правя? Да рискувам ли да си купя пак такава пръчка? Каква друга да търся за подобни пари?
Дайте съвет какво да правя? Да рискувам ли да си купя пак такава пръчка? Каква друга да търся за подобни пари?
-
- вече хвърля и на тежко
Аз не бих го направил.Да рискувам ли да си купя пак такава пръчка
Отделно - бих върнал счупената на търговеца и бих си искал парите обратно.