Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното...
-
- ще става разбирач
Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното...
Малко в телеграфен стил, ще напиша...
Както се изразява Стоил „да скъсаме веригата и да отидем малко за риба” ...та именно с него вчера „отскочихме” до Жребеца да пробваме тематичен риболов на дебели костури на рибе (щипок). Бяхме решили да ходим на друго място, но в последния момент вечерта се наложи да променим плана и решихме да пробваме Жребеца, макар че отзивите не бяха от най-добрите...
И така тръгване в 5ч. Пътуване до Нова Загора където имахме среща с Краси – Върхара, който ни снабди с щипоци (120 бр. – да има...). Получихме от него и пълни указания, къде и как да търсим рибарта и газ към язовира...
Водоема ни посрещна доста студено и мъгливо, разпънахме лодката и хайде...
Имаше и други колеги с лодки...
Веднага намерихме първата точка от указанията и пасажите с риби, но за жалост Йедрите костури яко се бяха покрили и/или не искаха да взимат... През целия ден излизаха почти един и същи калибър независимо на коя точка ги вадихме, ще ги видите на снимките (сложих 2 за илюстрация) Това си излизаше...ама ние не търсихме това... Иначе пък, ако реши човек може да си „къца” или „чопли семки” цял ден...
Така обиколихме всички набелязани от нас точки до към 14.30 и както споменах само дребоси излизаха и напук на всички решихме да потролим ... Никой друг не видях да троли, нямало смисъл така разправят – Да бе да...
И тогава стана играта!!!... В една зона сонара показа доста едри риби м/у 4 и 6-я метър...
И минутка – две след това при мен почукване и удар-не се закачи...
след малко пак..
Минаваме още 20-на метра и само виждам въдицата на Стоил как почуква 2 пъти силно и на 3-я яко сгъване и аванса изпуши, ама яко развиване ви казвам... Стоил гепи пръта и в следващия момент олаби- Хм! Извадихме воблерчето средната тройка изправена...
Само да спомена, че дълбочината беше м/у 26 и 30 м. някой да не си помисли за закачки...
Викаме си, ще направим още един тегел... На следващия тегел отново при мен почуквания а при Стоил отново удар, но по слаб – пак не се закачи...
Бърз анализ на ситуацията моите воблери бяха 8 и 9 см. а той заложи на един 4 см от най-дълбоко газещите... Разкачам моите свалям размера...
Отново проводка на едната моя въдица пак почукване... Правим пак проводка и при него отново зверски удар, отново развиване сгъване- емоции
и отново откачане...
Вадим гледаме и по повода слуз... Ха сещайте се...
Направихме още 2-3 проводки на мястото, пак имаше почуквания, но по редки и плахи и накак си рибите силно се разредиха на сонара...
Слънцето взе да залязва и се налагаше да излизаме вече, че багаж имаше да оправяме и път до София ни чакаше...
Прибрахме се по къщята уморени към 22 ч. без Йедри костури с кофа пълна с кубинки и малко получени от живота уроци по тролинг...
Както казваше Стоил поне „скъсахме веригата и отидиохме за рибата”, ама на мен си ми е кеф...
Ето и малко снимки от излета...

Както се изразява Стоил „да скъсаме веригата и да отидем малко за риба” ...та именно с него вчера „отскочихме” до Жребеца да пробваме тематичен риболов на дебели костури на рибе (щипок). Бяхме решили да ходим на друго място, но в последния момент вечерта се наложи да променим плана и решихме да пробваме Жребеца, макар че отзивите не бяха от най-добрите...
И така тръгване в 5ч. Пътуване до Нова Загора където имахме среща с Краси – Върхара, който ни снабди с щипоци (120 бр. – да има...). Получихме от него и пълни указания, къде и как да търсим рибарта и газ към язовира...
Водоема ни посрещна доста студено и мъгливо, разпънахме лодката и хайде...
Имаше и други колеги с лодки...
Веднага намерихме първата точка от указанията и пасажите с риби, но за жалост Йедрите костури яко се бяха покрили и/или не искаха да взимат... През целия ден излизаха почти един и същи калибър независимо на коя точка ги вадихме, ще ги видите на снимките (сложих 2 за илюстрация) Това си излизаше...ама ние не търсихме това... Иначе пък, ако реши човек може да си „къца” или „чопли семки” цял ден...
Така обиколихме всички набелязани от нас точки до към 14.30 и както споменах само дребоси излизаха и напук на всички решихме да потролим ... Никой друг не видях да троли, нямало смисъл така разправят – Да бе да...

И тогава стана играта!!!... В една зона сонара показа доста едри риби м/у 4 и 6-я метър...
И минутка – две след това при мен почукване и удар-не се закачи...

Минаваме още 20-на метра и само виждам въдицата на Стоил как почуква 2 пъти силно и на 3-я яко сгъване и аванса изпуши, ама яко развиване ви казвам... Стоил гепи пръта и в следващия момент олаби- Хм! Извадихме воблерчето средната тройка изправена...
Само да спомена, че дълбочината беше м/у 26 и 30 м. някой да не си помисли за закачки...
Викаме си, ще направим още един тегел... На следващия тегел отново при мен почуквания а при Стоил отново удар, но по слаб – пак не се закачи...
Бърз анализ на ситуацията моите воблери бяха 8 и 9 см. а той заложи на един 4 см от най-дълбоко газещите... Разкачам моите свалям размера...
Отново проводка на едната моя въдица пак почукване... Правим пак проводка и при него отново зверски удар, отново развиване сгъване- емоции

Вадим гледаме и по повода слуз... Ха сещайте се...

Направихме още 2-3 проводки на мястото, пак имаше почуквания, но по редки и плахи и накак си рибите силно се разредиха на сонара...
Слънцето взе да залязва и се налагаше да излизаме вече, че багаж имаше да оправяме и път до София ни чакаше...
Прибрахме се по къщята уморени към 22 ч. без Йедри костури с кофа пълна с кубинки и малко получени от живота уроци по тролинг...
Както казваше Стоил поне „скъсахме веригата и отидиохме за рибата”, ама на мен си ми е кеф...

Ето и малко снимки от излета...

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Вчера на Жребеца-дребни костури и слуз по влакното...
браво-браво!
а щучки не се ли обадиха?
-
- ще става разбирач
Ми неТедо написа:браво-браво!

/Стоичков/
/Стоичков/

Следващият път да уловите ония-голямите рибоци!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- ще става разбирач
Важното е че сте си прекарали ок и сте избягали от скучното ежедневие.esox_hunter написа:Ми неТедо написа:браво-браво!
а щучки не се ли обадиха?...малко ме е яд да ти кажа, че не потролихме повечето време, а се занимавахме да "гоним Михаля"

- горан
- ще става разбирач
Да не те е яд ...много. Току що се връщам от Жребеца и ние пък обратно на вас решихме само да тролим, въпреки инфото за кустурите. Цял ден нищо и чак късния следобяд два здрави удара, на един и същ воблер, но за жалост не се закачи и двата пъти..., но нямаше слуз по конецаesox_hunter написа:Ми неТедо написа:браво-браво!
а щучки не се ли обадиха?...малко ме е яд да ти кажа, че не потролихме повечето време, а се занимавахме да "гоним Михаля"

-
- ще става разбирач
Хм...интересногоран написа:...Цял ден нищо и чак късния следобяд два здрави удара, на един и същ воблер, но за жалост не се закачи и двата пъти..., но нямаше слуз по конеца

/Стоичков/
/Стоичков/
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Kрасота !

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- вече хвърля и на тежко
Имало е емоция ,важното за един риболов. 

- горан
- ще става разбирач
Воблера беше 3-Д кранк на Юзури, доста дълбоко газеше, като на 7.5 метра удряше в дъното, макар да му дават, че гази по-малко /вероятно заради дължината, на която го влачех/. Мисля, че е 6.5 см. на дължина, или нещо такова, но говоря малко наизуст.esox_hunter написа:Хм...интересногоран написа:...Цял ден нищо и чак късния следобяд два здрави удара, на един и същ воблер, но за жалост не се закачи и двата пъти..., но нямаше слуз по конеца, колко сантиметра беше воблера на който удари и как газеше?
-
- ще става разбирач
Явно си е искало дребнички дълбоко-газещи воблерчета. При нас на по-големите ни искаше (само едно почукване) докато на дребните (4-5 см) почти на всяко провеждане през зоната на рибите имаше или почуквания или удар с откачане...горан написа: ... Мисля, че е 6.5 см. на дължина, или нещо такова, но говоря малко наизуст.
/Стоичков/
/Стоичков/
- горан
- ще става разбирач
Вероятно е така, слагах и по-малки по размер воблери, но не бяха толкова дълбоко газещи и предполагам затова и останахме без рибиesox_hunter написа:Явно си е искало дребнички дълбоко-газещи воблерчета. При нас на по-големите ни искаше (само едно почукване) докато на дребните (4-5 см) почти на всяко провеждане през зоната на рибите имаше или почуквания или удар с откачане...горан написа: ... Мисля, че е 6.5 см. на дължина, или нещо такова, но говоря малко наизуст.