Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
paradoxical
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от paradoxical »

Негован - безплатният стар гьол:

Над 20 км навъртане на 5 вида блесни и други изкуствени примамки - няма и един удар по целия водоем, от брега - 2ма души. Колегите - също. Много маломерен уклей в следобедните часове на деня - по 5-7 см, на 0.10, #18 кука, 1 г. плувки, по един бял червей. Време - супер, бира - няма :)
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

paradoxical написа:Негован - безплатният стар гьол:

Над 20 км навъртане на 5 вида блесни и други изкуствени примамки - няма и един удар по целия водоем, от брега - 2ма души. Колегите - също. Много маломерен уклей в следобедните часове на деня - по 5-7 см, на 0.10, #18 кука, 1 г. плувки, по един бял червей. Време - супер, бира - няма :)
Бластерията в дясно ли имаш предвид или гьола в ляво от пътя като идваш от София?
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

G.Petkov написа:На стената на Панчарево даде дребен уклей, но този размер най-много го обичам, защото изпържен се яде без никакви затруднения.
Иначе, ходих за щуки, ама нема :mrgreen: !!!
Дребен дребен колко да е дребен и по кое време излезе уклея?
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

инфо за Богров ? костур , щука ? на спининг лови ли се ? ( блесничка,туистерче,рибе) ? и на кой от 3-те ... 1 ния е платен и какви цени са ? интересуват ме хищниците 8)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

На Богров средния след плажа на дистанция 20м. дълбочина 2м. на червеноперка добри щуки 2-3кг., но много редки.

На платеното там риба Собственика и Господ дали много, на какво и да метнеш ще ти открадне пръчката.

На тоя до шела не съм ходил от миналата година, направо му сложи Х само линчета и то на определени места.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

qno_zloo написа:На Богров средния след плажа на дистанция 20м. дълбочина 2м. на червеноперка добри щуки 2-3кг., но много редки.

На платеното там риба Собственика и Господ дали много, на какво и да метнеш ще ти открадне пръчката.

На тоя до шела не съм ходил от миналата година, направо му сложи Х само линчета и то на определени места.

В смисъл как ще ти открадне пръчката
на платеното какви са улсовията пари + такси риба ... може ли да се връща и костур има ли щука ? на средния костур ?
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Ludia Shekspir написа:...Дребен дребен колко да е дребен и по кое време излезе уклея?
Аз почнах от обяд и рибетата бяха по 13-14 см, само няколко по-големи. Много малка кука и едно пинко!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

qno_zloo написа:На Богров средния след плажа на дистанция 20м. дълбочина 2м. на червеноперка добри щуки 2-3кг., но много редки...
Мариане,
Това тази година ли ?
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Да, просто хората дето ходят често не са като нас да общуват във форуми.

Лично аз съм им показал какво да правят и къде да търсат щуките и си хващат.
Казаха че много по 500г излизали, но аз съм ги научил да ги връшат повечето, а такива по 1,500/ 2кг били вече рядкост, големия костур дето го ловехме на щипок по дъното също.
Лично аз последната извадена щука 1,700 беше преди 2 години, от тогава се разделихме с мойте хора и не ходиме заедно, аз на Платеното се зарибих и по фидерите и сега нямам никакви сопи за щука, трябва да ги ловя като едно време , малко влакно на кока колено шише , пимпонк за тапа, олово от една темперна боичка и калайдисана струна с шест нули кука за повод. :drinkers: :lol: :lol: :lol:

Аз на големия гьол с плажа съм отраснал , живеех в Ст. Караджа до руското и рейса 12 (сега90) минаваше до блока , на тоя гьол и на тоя дето го зариха "Боклука" зад сегашната бензиностанция най-много риба съм хвал , но да не се връщаме 20 години на зад, то тогава друго е било с рибите.

Много ме е яд като видя много вода и малко риба на едно място.

Изображение
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Radoy написа:
В смисъл как ще ти открадне пръчката
на платеното какви са улсовията пари + такси риба ... може ли да се връща и костур има ли щука ? на средния костур ?
Ми в смисъл че риби има много и си калве, ако не държиш здраво може някоя по голяма да ти я дръпне, също ако си метнал за шаран и не си до пръчката и работиш със стегнат аванс също, дърпат и не я виждаш повече, рибите са едри.
Такса 8лв. има пелети за шаран по 2лв. за кило, рибите се връщат във водата, шаран, бъфало, амур до 3кг. можеш да си купиш, над 3 задължително ги пускаш обратно, сом, щука, бяла можеш да си купиш колко КГ искаш, лови се на една кука, то и без това ще ти я изправи.

Повечето риби съм ги хващал, мога ако искаш да ти ги пратя на снимки 2 гигабайта са близо 600 снимки. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

А Костур на тоя платения има ли ?

и на блесничка ще се обади ли ... мераклия съм 1 ден да отида за 4-5 часа да помятам блесничката да седнем да хапнем и да си ходим :) по живо,по здраво :drinkers:
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Костур няма много.

Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

викаш щука клюца яко на платения и белуша ... белушата на какво да я излъжем ? и щуката ... ? на тия блесничките (металните) ставва ли ? или на рибе с тапичка ?

А някой да ми препоръча близо до София язовир с Костур ? и... да има добър път ,дори и превоз ? :lol:
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Здравейте колеги, някой нещо да знае за яз. Искър ... интересува ме дали е активна платиката ако да къде , на какво ...
Изображение
dankedanke
новобранец
новобранец

Мнение от dankedanke »

днес на суходол 8 клена и 1 пъстърва :D от 13:00 до 17:30
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”