Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
ха ха - на мен ми е скъпарско - на сезон по различни причини ми отиват м/у 2500-3000м. и 40$ за само 200-300м ми е скъпарско. а иначе по хвалбите е добре са го описали 2 в едно.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Пак че ти остава време да ходиш за риба помежду две навивания на ново влакно - не друго, ами повече от два пъти месечно си е малко досадно това упражнение...на сезон по различни причини ми отиват м/у 2500-3000м....
абе то не му е тук мястото щото темата е за брейда - аз ползвам един шарен през 10м на даива но само на макарата за вертикален джиг. на другите макари за друг риболов ползвам монофил с лидер. пробвал съм какви ли не варианти да намаля разхода ама все тая. въдиците стоят 24 часа навън накичени по лодката, слънце,вода скапва конеца,оделно монофила ако се напъне от риба близо до предела го подменям /много отслабва/. некоя нетърсена и непредвидена по голяма риба отнесе стотина метра преди да се усетя и хаиде нов конец. на някой може да не му се вярва ами разхода на конец си е голямо перо. за сега го решавам като си копувам монофил на ролки по 4000м.
-
- новобранец
Някой ползвал ли е влакното на Пенн,мисля,че ще е добро..

- danev69
- сериозен играч
Аз миналата зима,въртях със 0,17 и съм много доволен. Според мен 0,17,като показатели за дебелина и издръжливост,отговаря на 15 лб. Пауър Про. Лично мое мнение е,че е по-добро от Пауър Про.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
аз ползвам 0,12 и съм много доволен-дистанция и здравина без бради. по добро от п.п.
- Vid
- кандидат преподавател
Искам да ви обърна внимание на едно евтино влакно 26 лв., доста добро според мен, което ползвам за джиг.

Сдобих се с размер 0,06 и с него направих 3 риболова. Впечатленията ми са, че в сравнение с ПП 0,10, дебелината му е видимо същата, също толкова плоско като ПП-то 0,10, но доста по здраво и по устойчиво на протривания в подводни камъни и др.. Кастинга му е определено по-добър от ПП-то. Вече пробвано - успешно се справя с риби от порядъка на 3-4 кг. Цвета му е малко кофти - светло сив, но определено си струва парите....

Сдобих се с размер 0,06 и с него направих 3 риболова. Впечатленията ми са, че в сравнение с ПП 0,10, дебелината му е видимо същата, също толкова плоско като ПП-то 0,10, но доста по здраво и по устойчиво на протривания в подводни камъни и др.. Кастинга му е определено по-добър от ПП-то. Вече пробвано - успешно се справя с риби от порядъка на 3-4 кг. Цвета му е малко кофти - светло сив, но определено си струва парите....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
климакса бързо старее, като цяло доста други влакна са по-добри от него.
- Vid
- кандидат преподавател
Убеден ли си в това си мнение. Цял сезон въртя с такова влакно и нямам впечатление да старее по бързо от другите влакна.kameti написа:климакса бързо старее, като цяло доста други влакна са по-добри от него.
Вярно, че има и по-добри влакна. Дай едно предложение за по-добро влакно от това, което може да се закупи от България на цена около 26 лева.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не е лошо влакного за парите си, само, дето е грубичко и диаметърът му е далеч по-голям от обявения. Иначе за толкова пари в БГ наистина май няма по-добро.
За стареенето - много относително е кое е бързо и кое бавно.
За стареенето - много относително е кое е бързо и кое бавно.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- вече хвърля и на тежко
Да помоля, ако някой вече има впечатления от Seaguar Kanzen Braided Line , да сподели.
В частност :
- кръгло ли е или плоско
- стегната ли е плетката или се раздърпва лесно
- износва ли се бързо.
Благодаря.
В частност :
- кръгло ли е или плоско
- стегната ли е плетката или се раздърпва лесно
- износва ли се бързо.
Благодаря.
-
- новобранец
Имам въпрос към колегите, които ползват брейд.Как го връзвате за шпулата на макарата (с какъв възел) и ползвате ли монофил за подложка с цел да не се върти брейда около шпулата при по-сериозен напън?
При използване на разни япончета не съм имал такъв проблем, но при други /за пример - Климакс Зандер Спешъл/ на Дунав ми се наложи да сваля брейда и да навия отдолу десетина метра монофил за да елиминирам превъртането.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Взех си този Суфикс , но още не съм го пробвал в полеви условия.
Интересно, че на моя пише 10lb/4.5кг и сечение 0.20 , а в манията го дават 0.12, за тези либри.
Не е лош брейда, тънък е, изглежда кръгло сечението. За тези пари в БГ със сигурност не е най-доброто, но отвън излиза доста по-евтин и ми изглежда по-добър от PP, при горе-долу една и съща цена. Видимо е по-тънък от 8lb PP, дали обаче е достатъчно здрав, все още не мога да кажа. Като го тествам на риболов, ще си напиша впечатленията
Интересно, че на моя пише 10lb/4.5кг и сечение 0.20 , а в манията го дават 0.12, за тези либри.
Не е лош брейда, тънък е, изглежда кръгло сечението. За тези пари в БГ със сигурност не е най-доброто, но отвън излиза доста по-евтин и ми изглежда по-добър от PP, при горе-долу една и съща цена. Видимо е по-тънък от 8lb PP, дали обаче е достатъчно здрав, все още не мога да кажа. Като го тествам на риболов, ще си напиша впечатленията

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.