Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Щучки на блесна от СССР
Щучки на блесна от СССР
В събота ходихме да щукарим - Мариан Старлайта, Жорката и аз. Ходихме на едно доста посещавано място. Сутринта Мариан извади една щука към кило и канче, Жорката и той лупна една още с пристигането. Те я на Мариан рибата с първите замятания още:

Отначало мъчих на стример, обаче нещо не искаше да го лапа, само гони и толкова. На едно място, където по чудо имаше само един тападжия с шест (!!!!) тапи във водата, ми удари първата щука. Станиловка, към 30 санта:

Блесната беше въртележка на Корморан, жълта. След това извадих още две щуклета с нея за около 30 мин, обаче се скъса в някакъв чокор на дъното. Връщам стримера - нещо. Не знам що не работеше, сигурно има някаква причина. Гледам си в кутията и виждам една блесна, правена навремето в Съветския съюз. Листото нанизано на една тел, огъната по ей тоя начин.

Изключително опростена конструкция, обаче върти като хеликоптер. Слагам я и още на първото замятане удря ей тва:

Дреболяк, ама пак кеф. И като тръгнаха, нема спирка. Веднага се обадих на Старлайта и на Жорката да дойдат, че кълве. Блесната първо имаше някакво мънисто на оста точно под листото, очевидно за лагероващ елемент. Обаче периодът му на полуразпад от производството на блесната през 50-години или знам ли кога там вече беше напреднал, та по едно време взе, че се счупи. Ама без него примамката стана още по-уловиста! Нещо им стана на тея щуки, изведнъж изкрейзиха. Мариян дойде, сложи един Лусокс и ги почна и той. Те ги неговите:

Тука поредната при мен:

Щуките не бяха големи, но пък купонът с кълването си заслужаваше. Най-едрата, която ми удари, беше те тая:

Интересно, че аз имах за два часа около 20 удара, докато на тапите на човека имаше не повече от 2-3 кълванета. Позабавлявахме се, ама щуките не бяха в кой знае колко голям периметър и забавлението свърши. На другите части на водоема кълването беше доста по-зле, съвсем редки удари. И там обаче съветската примамка ми работеше най-добре, за разлика от стримера и другите ми блесни, дето или не ги искаха, или само ги подгонваха и дотам.
Та исках да кажа, че старите блесни хич не са за подценяване. Поздрави и наслука на всички!

Отначало мъчих на стример, обаче нещо не искаше да го лапа, само гони и толкова. На едно място, където по чудо имаше само един тападжия с шест (!!!!) тапи във водата, ми удари първата щука. Станиловка, към 30 санта:

Блесната беше въртележка на Корморан, жълта. След това извадих още две щуклета с нея за около 30 мин, обаче се скъса в някакъв чокор на дъното. Връщам стримера - нещо. Не знам що не работеше, сигурно има някаква причина. Гледам си в кутията и виждам една блесна, правена навремето в Съветския съюз. Листото нанизано на една тел, огъната по ей тоя начин.

Изключително опростена конструкция, обаче върти като хеликоптер. Слагам я и още на първото замятане удря ей тва:

Дреболяк, ама пак кеф. И като тръгнаха, нема спирка. Веднага се обадих на Старлайта и на Жорката да дойдат, че кълве. Блесната първо имаше някакво мънисто на оста точно под листото, очевидно за лагероващ елемент. Обаче периодът му на полуразпад от производството на блесната през 50-години или знам ли кога там вече беше напреднал, та по едно време взе, че се счупи. Ама без него примамката стана още по-уловиста! Нещо им стана на тея щуки, изведнъж изкрейзиха. Мариян дойде, сложи един Лусокс и ги почна и той. Те ги неговите:

Тука поредната при мен:

Щуките не бяха големи, но пък купонът с кълването си заслужаваше. Най-едрата, която ми удари, беше те тая:

Интересно, че аз имах за два часа около 20 удара, докато на тапите на човека имаше не повече от 2-3 кълванета. Позабавлявахме се, ама щуките не бяха в кой знае колко голям периметър и забавлението свърши. На другите части на водоема кълването беше доста по-зле, съвсем редки удари. И там обаче съветската примамка ми работеше най-добре, за разлика от стримера и другите ми блесни, дето или не ги искаха, или само ги подгонваха и дотам.
Та исках да кажа, че старите блесни хич не са за подценяване. Поздрави и наслука на всички!
Re: Щучки на блесна от СССР
Направо сте ги разбили!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- stoj40doc
- разбира нещата
Екстра, браво нема значение че са дребни, поне сте се изкефили яката!!! 

LONG LIVE ROCK AND ROLL
- koda33
- разбира нещата
Поздравпения , разбирзте им вие на щуките)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Браво! И аз имах една "сделано в СССР" клатушка на 30 г., която си беше супер уловиста, но лекомислено го отдавах на това, че съм голям майстор и ловя въпреки "руския боклук"
Така и не си направих труда да нагазя и да я откача от едни драки
... Оттогава нямам риба на клатушка 
Мястото започва ли с К...

Мястото започва ли с К...

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Щуки на блесна=голям кеф
Поздравления.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Доста уловиста се е оказала съветската антика !
Поздравления! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- mitko ribara
- ще става разбирач
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- научил се да хвърля
браво за риболова
-
- вече хвърля и на тежко
Хубав спининг риболов се е получило. 

- Trueplayer
- новобранец
Браво Бат Стане,продължавай да ни радваш с такива теми.
Те(рибите),както и други животински видове,са неразделна част от природната среда на човека и неговото отношение към тях е израз на степента на културното му равнище.