Плашат ли цветните влакна пъстървата при спининг риболов ?

Модератор: sapuna

Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Става въпрос за широкоразпространените електриково зелени, жълти и т.н. монофилни влакна. Лично моите наблюдения са, че не им се радват много пъстървите . А вие какво мислите. :?:
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от puntakis »

Ако въпросът ти колега беше в спинингов риболов, щях да кажа малко по-твърдо НЕ, но...
...знам ли, не съм ловил с подобно влакно по различен метод от спининга!

Ползвам на TRABUCCO - 0,16 флуоресцентно жълто-зелен монофил, и съм сравнително доволен.

Поздрави и наслука!!! :wink:
Love & Ribolov
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

puntakis написа:Ако въпросът ти колега беше в спинингов риболов, щях да кажа малко по-твърдо НЕ, но...
...знам ли, не съм ловил с подобно влакно по различен метод от спининга!

Ползвам на TRABUCCO - 0,16 флуоресцентно жълто-зелен монофил, и съм сравнително доволен.

Поздрави и наслука!!! :wink:
Eда де нали в заглавието на темата за спининг пиша :idea:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тц !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Vertus
новобранец
новобранец

Мнение от Vertus »

Павел Иванов написа:Тц !
Павкааааа, познавам един отличен офталмолог, виж пак заглавието:
И моят отговор е твърдо не!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми тъй де Румене , тва
Тц!
си е Тц ! :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Здравейте колеги,
намерил съм един огромен вир(дълбок и дълъг) но пъстървата е много навътре-може би над 50м. та си мисля че с едно булдо работат ще стане????
Кажете моля какво влакно да си взема-марка, модел. сечение и въобще открехнете ме малко.

Имайте в предвид че на въпросното место има трофейни пъстърви.

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАСЛУКА!!!!!!!!!!!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Че защо да не стане с булдо - само дето малко трудно , да не кажа невъзможно - ще "догониш таз дистанция.

По добре пробвай със сбиролино / бомбарда /.

За влакното 0.18 max 0.20 - аз предпочитам да е по мекинко / не се начупва и не стои , като разтегната пружина /.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

tetko , позволи ми да не се съглася по две точки с тебе :wink: Примерно 50м. дистанция си се постига и с добра гега на 2.70 м. ( примерно Беркли Скелетор медиум лайт :wink: ) , читава макара с широка шпула ( примерно Дайва Сол ) , тънък брейд ( примерно Пауър Про или Спайдер 0.06 тва по наш стандарт иде 0.12мм. ) , тежички блесни без да са с особенно големи номера ( примерно Пантер Мартин №6 / тва №6 в случая е колкот Мепс Аглия №2.5 , демек между 2 и 3 / , Мюран №2 или 3 както и други от сорта ) и малко кастинг :D
Тва за мекото влакно при спининга още повече на дистанция :? Ич не е надобре ( лично мнение ! ) :? Тъй , за да имаш контрол над линията и да сведеш гелетата до минимум ти трябва точно твърдо и нееластично влакно примерно брейд в най-добрият случай :wink:

Павел Иванов
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Павел Иванов написа:tetko , позволи ми да не се съглася по две точки с тебе :wink: Примерно 50м. дистанция си се постига и с добра гега на 2.70 м. ( примерно Беркли Скелетор медиум лайт :wink: ) , читава макара с широка шпула ( примерно Дайва Сол ) , тънък брейд ( примерно Пауър Про или Спайдер 0.06 тва по наш стандарт иде 0.12мм. ) , тежички блесни без да са с особенно големи номера ( примерно Пантер Мартин №6 / тва №6 в случая е колкот Мепс Аглия №2.5 , демек между 2 и 3 / , Мюран №2 или 3 както и други от сорта ) и малко кастинг :D
Тва за мекото влакно при спининга още повече на дистанция :? Ич не е надобре ( лично мнение ! ) :? Тъй , за да имаш контрол над линията и да сведеш гелетата до минимум ти трябва точно твърдо и нееластично влакно примерно брейд в най-добрият случай :wink:

Павка не казжам че е аблолютно невъзможно. Мочта сопичка е на Окума , модела е Гладиатор на 2.70м. акция 10-30. Макарата ми е Аливио на Шимано и смятам че щпулата и е достатъчно широчка.Влакното ми е монофил 0.165 мм. Значи с булдото сигурно ще я догоня таз дистанция , смятам аз , еле ако се изсиля малце , но с блесна надали . Затова и препоръчвам да се опита с сбиру - смятам че ще е по лесно.

Относно плетеняка - че е по тънък и това ще подобри замятанети , и че не е разтеглив ,а оттам и контрола ще е по добир си е баш така. Просто аз предпочитам по меко влакно .
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Момчета,аз принципно не издребнявам за влакната,ползвам си сравнително евнити монофилни за солена вода,които стават и за речна.Преди няколко дена един авер на баща ми от Чехия замина за дома и остави една кутия с разни дрънкулки-шарански куки,бомбарди,кефалови такъми,три ролки монофилни влакна,блесни и разни подобни.Взех каквото ми трябваше и едната ролка месина,която е точно такъв електриковожълто-зелен цвят.На ролката пише следното:

Speciale MARE lazer(Line made in Germany); Дебелина0.30мм,издържа на 8.9kg

За пъстърва смятам,че е дебело,но за другите риби да питам пак не се ли шашкат?Аз с него ще се опитвам на блесна щука да ловя,за пъстърва много дебело сякаш.Мисълта ми е,че ако има някакъв страх у пъстървите,то го има и в другите риби,нищо,че са по-кьорави. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
yustis
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от yustis »

Вече 3 /три/ години ползвам 0.18 мм флоурисцентно, жълто на "Gamakatsu" и съм много доволен. С него съм се справял доста бързо с кефал 2.100 кг. / дори успях да се фотна с плячката/. Ролката е 250 метра, цена 12 лв.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Незнам аз дали го плашат,но неска фанах 3 хубави балканки на воблер с червено влакно и сребрист вирбел.За езеро става дума.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”