Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Карабалък?
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
кьт
Последно промяна от Бат Мирче-5кила на Нед Юли 15, 2007 10:52 pm, променено общо 1 път.
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- barutchiata ©
- Администратор
5кила написа:е и аз греша понякоганаблюдател написа:Само незначителна поправка приятелю. Карабалък значи черна риба, а черноглав е каракафалия. Без претенции за вещина в турския език.кьде от бьрзане,кьде от недоглеждане,кьде чета и едновременно пиша...
май треба да си преглеждам мненията преди да ги пусна
взех си поука-мерси,а некой знае ли какво е гулеш?
гулеш,тлъстак
От семейство виюнови

- barutchiata ©
- Администратор
- st_beer
- ще става разбирач
Здравейте колеги
Виждам че сте влезли в много як спор за рибите коя каква е не искам да заемам страни да защитавам някои и да обиждам друг че не знае някои риби просто в различните краища на страната ни си имат различни наименования на рибите.Аз също си имам мнение но няма да го изразявам
просто ще пусна линк с рибите за да разберете че рибите за които спорите са си просто различни видове а не една и съща риба.Ето погледнете сами истината за рибите и техните наименования в рибната енциклопедия
http://www.fishbg.com/gal_fish1.asp
Виждам че сте влезли в много як спор за рибите коя каква е не искам да заемам страни да защитавам някои и да обиждам друг че не знае някои риби просто в различните краища на страната ни си имат различни наименования на рибите.Аз също си имам мнение но няма да го изразявам
просто ще пусна линк с рибите за да разберете че рибите за които спорите са си просто различни видове а не една и съща риба.Ето погледнете сами истината за рибите и техните наименования в рибната енциклопедия

- gorkata_petrov
- разбира нещата
Колега, ще направя една малка поправкаSOS написа:Наименование: Морунаш
Други названия: карабалък
Латинско наименование: Vimba vimba

Значи, има два вида морунаш по нашата географска ширина. Единият е обикновен морунаш (Vimba vimba), а другият е маришки морунаш (vimba melanops). Карабалък е САМО маришкия морунаш!
- smok.1971
- научил се да хвърля
Не ви ли омръзна да се заяждате за глупости. Просто във всеки район на страната видовете риби имат различни имена. В Пловдивско на морунаша казвали карабалък. Обаче в Старозагорско карабалък-речен кефал, а в Ямбол карабалък-лин. Не е фатално. Важното е да се знае и официалното наименование, и при разговор да се уточнява за коя риба става въпрос.