Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор на плетено влакно
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
Re: Избор на плетено влакно
Колеги вече си купих влакно Power Pro - 10 lb жълто от колега от форума.
Ще се радвам да споделите впечатленията си от влакното. Ще се ползва за щукарски спининг
Ще се радвам да споделите впечатленията си от влакното. Ще се ползва за щукарски спининг

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- новобранец
След като вече си се сдобил с него, ти ще споделиш..ние какво да кажем при свършен факт 
честито да ти е

честито да ти е
Честито да ти е колега, паретата дето чини, няма как да не си доволен........и със сигурност издържа на големи риби....дръве....шавари....абе за щукоулов биваeroucma написа:Колеги вече си купих влакно Power Pro - 10 lb жълто от колега от форума.

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да ти е честито и много щуки с него!
Аз също ползвам такова и според мен е малко по-добро от климакса.
Аз си взимам 5 и 8lb, защото използвам малко по-леки такъми, но 10lb е идеало за щуколов. Малко е грубо, но за този вид риболов, това не е проблем. А пък е и доста здраво, повече от обозначеното.
Важното е макарата да работи добре с него, да не стават бради и ще си доволен, и ще го ползваш дълго
Аз също ползвам такова и според мен е малко по-добро от климакса.
Аз си взимам 5 и 8lb, защото използвам малко по-леки такъми, но 10lb е идеало за щуколов. Малко е грубо, но за този вид риболов, това не е проблем. А пък е и доста здраво, повече от обозначеното.
Важното е макарата да работи добре с него, да не стават бради и ще си доволен, и ще го ползваш дълго

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- eroucma
- разбира нещата
Ами макарката е Tica Cambria LD2000 обаче понеже четох че не трябвало да се препълва и не сложих подложка. А сега ми се струва че малко е празна шпулата може би има 3-4 мм до ръба.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- научил се да хвърля
Ако наистина са 3-4 мм, са много. Най-лесно може да си го нагласиш по следния начин.
Сега както си го навил си допълваш с подложка колкото си прецениш. Слагаш резервната шпула и пренавиваш на нея.
Тва е само ако шпулите са еднакви разбира се.
Сега както си го навил си допълваш с подложка колкото си прецениш. Слагаш резервната шпула и пренавиваш на нея.
Тва е само ако шпулите са еднакви разбира се.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И аз съм имал Tica Cambria, но LE2000. Доста добра намотка имаше, но се случваше да ми прави бради. Остави поне 2мм до ръба на шпулата, 4 ми се струват доста. Шпулите май са еднакви и можеш лесно да нагласиш разстоянието, както ти е написал колегата по-горе - донавиваш в/у брейда старо влакно, докато стане колкото трябва, след това прехвърляш всичко на 2-рата шпула.eroucma написа:Ами макарката е Tica Cambria LD2000 обаче понеже четох че не трябвало да се препълва и не сложих подложка. А сега ми се струва че малко е празна шпулата може би има 3-4 мм до ръба.
Дано всичко да е наред при теб. Ако въпреки всичко прави бради, капни една капка масло на лагерчето на ролката и махни една от шайбите за подложка, при мен така се подобриха доста нещата.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- eroucma
- разбира нещата
Шпулите не са еднакви, едната е с малко по дълбока от другата, хубавото е че бях навил влакното на дълбоката. Сега го пренавих на плитката и вече има около 2 мл. както ме съветвате. Сега остава да се пробва на вода и в боя с някой крокодил ( не че последно време ги има особено)
Благодаря на всички за изразените мнения помогнаха ми да добия представа за това което ми трябва.

Благодаря на всички за изразените мнения помогнаха ми да добия представа за това което ми трябва.

Ето как се разпознава оригинала на Power Pro от ментето.
- Прикачени файлове
-
- Power Pro.jpg (150.91 KiB) Преглеждано 685 пъти
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
за едно лято му разказах играта по Дунав с блесни номер 3 ..
моито сигорно беше отлежало в магазина от които го купих ..
говоря за оригинално уж
0.15 мм. - 9 кг.
моито сигорно беше отлежало в магазина от които го купих ..
говоря за оригинално уж

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Оригиналното ПП при реален тест 9кг. или 20 либри го дават с диаметър 0.23мм , или еквивалент на диаметър на монофил с реална издръжливост 2.7 - 3кг. Това което пишат по опаковките за произведените за Европа брейдове или монофили си е за улов на риболовци най-вече 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Имам зелено, но цвета едвали е от значение. Лесно се пресуква от блесни и за корекциите е слабо според мен, трябва да внимаваш с закачките.eroucma написа:Колеги вече си купих влакно Power Pro - 10 lb жълто от колега от форума.