Маркетингово проучване на евтини спининги

Модератори: Павел Иванов, sestrata

suntsu
новобранец
новобранец

Маркетингово проучване на евтини спининги

Мнение от suntsu »

След дълго проучване, преди 2 седмици си купих Sert 2.40 5-20г.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=54349

Но се счупи на 2-рия риболов и сега съм в изходна позиция.
Та направих малко маркетингово проучване, мисля, че ще е полезно и за други начинаещи колеги.
Целта е пръчка, предимно за щука, распер, но и някой кефал и кустур. Абе - универсал. Знам, че такъв няма Мунчо, ама трябва да се опитам... Тъй като огромната част от блесните и воблерите за щука са с тегло 4-20 гр, реших, че търся пръчка с тест 5-20. Прав ли съм? Спрях се на дължина 2.40, струва ми се, че позволява по-добро водене на примамката...

Марка Модел дълж. тест тегло цена.

Sert Exceed 2.4 5-21 157 56
Maver Ultra Top 2.4 5-20 72
Cormoran Thunderstick 2.4 5-25 60
Colmic Master Spin 2.4 5-20 220 62
Salmo Diamond Jig Spin 2.4 5-30 155 49
Salmo Elite Jig 2.4 2-15 120 70
Jaxon Perseus 2.4 17 173 52
Tubertini Onaga Spin 2.4 5-25 177 47
Berkley Cherry Pro spin 2.4 8-25 165 66
Abu Garcia Devil Spin 2.4 10-30 165 68

Не толкова обширно за дължина 2.70...

Maver Ultra Top 2.7 8-25 81
Colmic Master Spin 2.7 5-20 238 62
Cormoran Carb-o... XT Jig 2.7 3-18 155 68
Salmo Diamond Jig Spin 2.7 10-45 170 57
Salmo Elite Jig 2.6 5-20 130 75
Jaxon Perseus 2.7 17 188 55
Berkley Cherey Pro spin 2.7 9-28 210 84
DAM Devil Stick 2.7 5-20 166 47
Abu Garcia Revenge Spin 2.7 10-30 228 73

И накрая ако реша да прежаля 100 кинта...

Abu Garcia Vendeta Spin 2.4 5-20 142 106
Tica New Graphite 2.44 10-21 163 101
S.Croix Triumph 2.13 3-14 120
S.Croix Triumph 2.13 7-21 120
Salmo Zander 2.6 0-17 150 93

Малко коментари...
За Maver четох, че се троши, иде малко скъп, а и не знам колко тежи
Colmic тежи доста. Салмо - много малко?! Включил съм и някои модели на Abu Garcia, защото съм фен на марката.

BTW. за Шиманистите - не разбирам много, но Катаната я размахвах, в сравнение със Серта ми се струва голямо дърво и въобще не съм я разглеждал. Сорри - лично мнение.

Всякакви съвети и коментари са добре дошли.
Последно промяна от suntsu на Пон Ное 07, 2011 10:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
kiipo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Маркетингово проучване на евтини спининги

Мнение от kiipo »

Колега незнам дали ще съм ти от полза понеже съм начинаещ в спиниговия риболов,но наскоро си купих една БАРАКУДА,(от колегата Сапуна и безкрайно му благодаря понеже не можах да му пратя Л.С.)и съм много доволен,имам няколко прилични костура и няколко закачки,тояжката се оказа доста жилава и здрава,аз си взех Уарлок-3-15 но предлага и други,успех и наслука :drinkers:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Аз пък Баракуда не бих си взел....
Значи от тия които си написал аз бих си взел Бърклито(Berkley Cherey Pro spin 2.7 9-28 210 84) или Корморана(Cormoran Carb-o... XT Jig 2.7 3-18 155 68 ).Доказано доста яки пръчки :wink:
vanesa
новобранец
новобранец

Мнение от vanesa »

Premier Sup Sens Spin-2.40м./5-50 гр. на Филстар
ivanpl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanpl »

suntsu написа: Но се счупи на 2-рия риболов и сега съм в изходна позиция.
Как я строши бе човек? Аз моя UL го товаря като магаре, а той иска още :lol:

Иначе имам и DAM Devil Spin Stick 5-20 и съм като цяло доволен. Строя не е Fast, по скоро Moderate. Лекичка и приятна "пръчица" с достатъчно мощ да се пребори с 4-5 рибки.
Аватар
conan
новобранец
новобранец

Мнение от conan »

kiipo написа:Колега незнам дали ще съм ти от полза понеже съм начинаещ в спиниговия риболов,но наскоро си купих една БАРАКУДА,(от колегата Сапуна и безкрайно му благодаря понеже не можах да му пратя Л.С.)и съм много доволен,имам няколко прилични костура и няколко закачки,тояжката се оказа доста жилава и здрава,аз си взех Уарлок-3-15 но предлага и други,успех и наслука :drinkers:
+1 за Баракуда.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

След като си счупил една пръчка, аз бих те посъветвал какво да не си вземаш - S.Croix. Въдиците са леки и много чувствителни, но явно тъй като са направени от високомодулен карбон бланките лесно се трошат, особено при неправилна употреба, удари, транспорт и пр.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Vid написа:След като си счупил една пръчка, аз бих те посъветвал какво да не си вземаш - S.Croix. Въдиците са леки и много чувствителни, но явно тъй като са направени от високомодулен карбон бланките лесно се трошат, особено при неправилна употреба, удари, транспорт и пр.
Мисля,че не редно да си правиш такива генерални изводи от единствената такава въдица която си имал,но ти си знаеш :roll:
Имал съм 4бр. Кроа от които 2 още са в мен и си ловя и с тях.Става въпрос за Премиер на 2.13м. 3.5-14гр.,аналогичния триумф(сега почвам да ловя с него),триумф на 2.м 7-17гр. и авид на 1.71 0.9-5гр.(още е в мен)Нито една от тези въдицим не ме е подвеждала като вземеш предвид,че не съм много груб с такъмите си,но и не полагам особени грижи към тях.За триумфите се чу,че понякога въдици с едни и същи параметри не са с еднакъв строй,а и като цяло изработката не е на супер висота,но е задоволителна.Моя триумф(3.5-14гр.) дойде с еднакъв строй с премиера така,че тук нямаше изненади,но явно трябва да се има предвид и другата възможност.Според мен ако вземеш триумфа на 2.10м. 7-17гр.(моят беше на 2м.,но предполагам,че са близки,та в нея не ми харесваш доста големият диаметър на бланката в основата) то ще имаш една добра въдица за риболов на щука или распер,но ще загубиш при риболова на кефал и костур и точно обратното при тази на 3.5-14гр.Аз бих се спрял като по-универсален вариант на 3.5-14гр.,но това си е мое мнение и то се базира най-вече на удоволствието от борбата с рибата :D
Все пак изчакай да събереш повече мнения и за другите въдици които си изброил и тогава решавай :wink:

ПП Баракуда Warlock имах на 2.40 3-15гр. и по спомен върхът е жило и на мен това никак не ми харесваше и се счупи от едно силно замятане на 7гр. воблер като не изключвам грешката да е в мен :roll: Имах и Мастър спин на колмик на 2.70м 3-15гр. и ми беше доста грубовата и тежка.

Поздрави и успех с избора :wink:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Colmic Master Spin 2.4 -неубиваем е, но че грубоват вярно е :D
Можеш да погледнеш и варианта 2,40м. 3-15гр.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

A.S.H написа:
Vid написа:След като си счупил една пръчка, аз бих те посъветвал какво да не си вземаш - S.Croix. Въдиците са леки и много чувствителни, но явно тъй като са направени от високомодулен карбон бланките лесно се трошат, особено при неправилна употреба, удари, транспорт и пр.
Мисля,че не редно да си правиш такива генерални изводи от единствената такава въдица която си имал,но ти си знаеш :roll:
Имал съм 4бр. Кроа от които 2 още са в мен и си ловя и с тях.Става въпрос за Премиер на 2.13м. 3.5-14гр.,аналогичния триумф(сега почвам да ловя с него),триумф на 2.м 7-17гр. и авид на 1.71 0.9-5гр.(още е в мен)Нито една от тези въдицим не ме е подвеждала като вземеш предвид,че не съм много груб с такъмите си,но и не полагам особени грижи към тях.За триумфите се чу,че понякога въдици с едни и същи параметри не са с еднакъв строй,а и като цяло изработката не е на супер висота,но е задоволителна.Моя триумф(3.5-14гр.) дойде с еднакъв строй с премиера така,че тук нямаше изненади,но явно трябва да се има предвид и другата възможност.Според мен ако вземеш триумфа на 2.10м. 7-17гр.(моят беше на 2м.,но предполагам,че са близки,та в нея не ми харесваш доста големият диаметър на бланката в основата) то ще имаш една добра въдица за риболов на щука или распер,но ще загубиш при риболова на кефал и костур и точно обратното при тази на 3.5-14гр.Аз бих се спрял като по-универсален вариант на 3.5-14гр.,но това си е мое мнение и то се базира най-вече на удоволствието от борбата с рибата :D
Все пак изчакай да събереш повече мнения и за другите въдици които си изброил и тогава решавай :wink:

ПП Баракуда Warlock имах на 2.40 3-15гр. и по спомен върхът е жило и на мен това никак не ми харесваше и се счупи от едно силно замятане на 7гр. воблер като не изключвам грешката да е в мен :roll: Имах и Мастър спин на колмик на 2.70м 3-15гр. и ми беше доста грубовата и тежка.

Поздрави и успех с избора :wink:
Колега, репликата към мен ли беше? Не разбрах. За щука и распер ползвам Sportex Carboflex NG 15-35 и нямам никакви забележки. Към Триумфа също, просто счупих една и то много неловко. С другата още си ловя, но и доста внимавам с тегло на примамки, транспорт и пр..
Към кълегата suntsu - не си вземай въдица с плътен връх - жило, такава става само за джигов риболов. Притежавам една, която практически е неизползваема за риболов с воблери и блесни. Ако трябва ще обясня защо.
Когато си купуваш въдица без значение за каква риба, задължително отчитай това къде ще ловиш с нея. Ако ще я ползваш в по-големи реки с течение, заложи по висок тест 10-30 като отчиташ силата на течението, в затворени водоеми за същите риби би ти свършила работа въдица с тест примерно 7-17 както е посочил колегата по горе.
За това което си посочил, че ще ловиш, най добрата дължина на пръчката е 2,40
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Vid написа: Колега, репликата към мен ли беше? Не разбрах.
Само първоначалната.Другото е за колегата suntsu ако може да си извлече нещо полезно от моя опит. :roll:
Само да допълня,че успешно си ползвах 7-17 триумфа на Дунава при доста силно течение и нямах проблеми дори с въртележки като аглиа лонгкаст 17гр.Това мисля,че се дължи на факта,че въдицата е бърза и стегната.Лек проблем идваше от това,че ползвам Сирио 2000 и си мисля,че с по-мощна макара нещата ще са по-добре :wink:

ПП Аз също смятам,че въдица на 2.4м с подходящ тест(например 5-20) и строй(бърз) е възможно най-универсална.Моят фаворит беше и все още е ексийда на 2.4м. 5-21,но при така стеклите се обстоятелства при колегата е излишно да го коментирам :roll:
Последно промяна от A.S.H на Вто Ное 08, 2011 8:39 am, променено общо 1 път.
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

@Vid
Как да разбера дали е с плътен връх? Съмнявам се, че ще получа отговор в повечето магазини.
Какво значение има течението? Теста нали определя тежестта, която изхвърля пръчката?
@All
Ще се радвам на повече коментари на тема цена/качество/полезност. Затова и съм изписал всичките тези цифри. Знам, че за всеки, който е извадил няколко добри риби със своята пръчка, я смята за много добра, аз не правя изключение.
Иначе клоня към:
Tubertini Onaga Spin 2.4 5-25 177 47 - заради цената и доброто ревю на Сестрата за Eny spin, който предполагам е предишен модел
Sert Exceed 2.4 5-21 157 56 - втори опит, заради добрите отзиви от много колеги
Berkley Cherry Pro spin 2.4 8-25 165 66 заради марката и добрите отзиви от много колеги

от 2.70
Cormoran Carb-o... XT Jig 2.7 3-18 155 68 - добра цена, тегло и тест ( по мои разбирания)
Salmo Elite Jig 2.6 5-20 130 75 - супер лека
DAM Devil Stick 2.7 5-20 166 47 - цена

Много бих искал и коментар за моделите над 100лв, защото в следващите няколко месеца все ще имам командировка в щатите и ще вкарам командировачните за няколко дни в нещо такова.
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

suntsu написа: Какво значение има течението? Теста нали определя тежестта, която изхвърля пръчката?
Ето тук би могъл да прочетеш много полезна информация по въпроса.Теста е диапазона от тежести които въдицата изхвърля най-далеч.Така както аз разбирам нещата дори въдицата ти да е с по-голям тест ако е параболик или полу параболик то тя ще се гъне доста в течението,но при бърза и стегната въдица не би имал този проблем независимо,че теста е по-малък :wink:
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Погледни тази:http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=56
Мисля че имаха и с тест 10-30 мой приятел лови с нея вече 3 години.Вадил е и бели,костури и сом.Доста е стегната с върхов строй.Не съм специалист,но и според мен няма универсална въдица.Лично аз имам само 2 засега...май ще станат и повече де.Успех в избора!
Изображение
Където качеството е от значение!
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

A.S.H написа:Ето тук би могъл да прочетеш много полезна информация по въпроса.Теста е диапазона от тежести които въдицата изхвърля най-далеч.Така както аз разбирам нещата дори въдицата ти да е с по-голям тест ако е параболик или полу параболик то тя ще се гъне доста в течението,но при бърза и стегната въдица не би имал този проблем независимо,че теста е по-малък
Ами това съм го чел, пак го прочетох и пак не видях връзка между теста и течението. За гъненето - ами да се гъне, нали затова е въдица, а не кол за домати.
Първите ми опити за спининг бяха с абсолютно неподходящи пръчки и това ме отказа от този риболов за много години. Затова сега наблягам и на теорията, за да няма фалове в практиката
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”