Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ за компютър
Модератор: dantho.mihov
Помощ за компютър
Колеги купих от форума една машинка и отделно с части от моя искам да сглобя един комп, да ама имам малко проблемче, пускам Уиндоуса да се инсталира и спира още в началото при прегледа на хардуера??? Иска някакво обновление на БИОС-а и т.н. Та ако някой може да ми помогне със съвет ще се радвам много!!! На моя му се прецака дъното и купих ето това http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=92&t=54258 , поставих му моя хард и РАМ , да ама не... попрочетох доста неща из нет-а и навсякаде пише да чета "упътването на дъното" , да ама нямам такова , така че трябва да импровизирам....Да не говоря , че прочетох на едно място , че би трябвало ако имам в Харда Уиндоус да го зареди....ама не го зарежда?!? Ще съм ви благодарен за малко помощ!!! 

- divaka_besen
- фен клуб-скобар
- divaka_besen
- фен клуб-скобар
Re: Помощ за компютър
влизаш в биоса и трябва да търсиш IDE drive, и да го направиш на compatible, ако не можеш да го намериш, даи дефаулт на биоса.
Ако така не стане, пробвай да размениш РАМ-та или да смениш слота ( ако е една плочка).
Ако и така не стане, пробвай да пуснеш инсталацията без хард, ако стигне по-далече, значи е от хард-а.
Ако така не стане, пробвай да размениш РАМ-та или да смениш слота ( ако е една плочка).
Ако и така не стане, пробвай да пуснеш инсталацията без хард, ако стигне по-далече, значи е от хард-а.
"дефаулт на биоса"-как става тая работа? 

- divaka_besen
- фен клуб-скобар
Понеже не работят ЛС, ако искаш дай скайп да не занимаваме и другите хора тук в сайта 

- divaka_besen
- фен клуб-скобар
- antivik
- кандидат преподавател
А как инсталираш новия Уин? Най-добре си направи чиста инсталация. От 4-тото меню в БИОСА, BOOT-менюто отиваш на първото подменю и му задаваш стартиране от CD, запазваш промените, при рестартиране ти иска кликване на ЕНИ КИЙ, кликваш докато ти излезе син екран и започне да чете СИ-ДИ-то /трябва предварително да имаш инсталационен диск и да си го ръгнал в работещо устройство/, нататък следваш инструкциите, но в един момент ще те пита искаш ли нова инсталация и къде, потвърждаваш, задаваш му С:, даваш бързо форматиране NTFS и чакаш. По време на инсталацията компа сам ще се рестартира няколко пъти, не го пипай
!!! Ще ти иска и някои настройки/код за регистриране, език, часова зона, шрифтове/вкарваш си ги. Инсталираш антивирусната, включваш интернета, обновяваш антивирусната и общо взето си готов. Какво друго ще му инсталираш си зависи от машината и от теб/всичко това се отнася за ХР, за 7-мица е друг вариант/. УСПЕХ.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Да колега, само че още в самото начало на инсталирането веднага след първата манипулация (нещо си изрежда файловете) и веднага след нея излиза въпросното съобщение и до там си остава с инсталацията...не ме пуска въобще да продължа???antivik написа:А как инсталираш новия Уин? Най-добре си направи чиста инсталация. От 4-тото меню в БИОСА, BOOT-менюто отиваш на първото подменю и му задаваш стартиране от CD, запазваш промените, при рестартиране ти иска кликване на ЕНИ КИЙ, кликваш докато ти излезе син екран и започне да чете СИ-ДИ-то /трябва предварително да имаш инсталационен диск и да си го ръгнал в работещо устройство/, нататък следваш инструкциите, но в един момент ще те пита искаш ли нова инсталация и къде, потвърждаваш, задаваш му С:, даваш бързо форматиране NTFS и чакаш. По време на инсталацията компа сам ще се рестартира няколко пъти, не го пипай![]()
!!! Ще ти иска и някои настройки/код за регистриране, език, часова зона, шрифтове/вкарваш си ги. Инсталираш антивирусната, включваш интернета, обновяваш антивирусната и общо взето си готов. Какво друго ще му инсталираш си зависи от машината и от теб/всичко това се отнася за ХР, за 7-мица е друг вариант/. УСПЕХ.
Иначе много пъти съм инсталирал Уин и вече ми се струва , че май проблема ще излезе хардуерен....знам ли ще го занеса днес в сервиз...мислих сам да го направя ама май няма да стане...

- antivik
- кандидат преподавател
При мен веднъж се появи подобен проблем
и накрая се оказа хард, добре че беше в гаранция и лесно се отървах. От тогава си взех един малък 80G хард, който го ползвам само за системата, а големия/500/ го ползвам за всичко останало. Успех в борбата с махината
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колега, на синия екран, който си снимал ти е предложен начин на действие - "...simply press the F7 key when you are prompted to install storage drivers...". Това пробва ли го? Иначе проблема, който ти открива е, че дъното (биоса) ти не е ACPI съвместим и ти предлагат да си дръпнеш нов биос и т.н. Според мен по-лесно е да пробваш с F7.
Успех и пиши докъде стигна.
Успех и пиши докъде стигна.
Пробвах с Ф7 ама нищо не става...дадох го в сервиз, утре или вдруги ден ще го взема и ще ви пиша какъв е бил проблема
-
- ще става разбирач
Може ли и аз да задам един въпрос?antivik написа: От тогава си взех един малък 80G хард, който го ползвам само за системата, а големия/500/ го ползвам за всичко останало. Успех в борбата с махината.
Как да сложа на компютъра още един HDD, какви настройки да променя, за да го приеме?
Попадна ми един HDD, но като го включа към другия, забива цялата система, като го включа само него, дава някакви чудеса и не тръгва.
Нямам представа какво има на него и въобще дали е съвсем изправен!
Има ли някакво значение модела за съвместимостта с основната конфигурация?
По принцип не съм голям корифей с PC -тата, с по-малки проблеми се справям, но този ми дойде в повече, а и чичко GOOGLE не казва нищо по въпроса!
Благодаря предварително!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !