Всичко за ел. двигателите

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Всичко за ел. двигателите

Мнение от krokibg »

Сега си взех една Minn Kota Terova мисля че беше с iPilot,не съм сигурен за либрите,но чакам да си я взема и ще напиша всичко за нея.Управлява се с дистанционно,няма педали и дръжки,има си вграден GPS и при задаване на позиция,те задържа на едно място.Дори да има вятър и да те отвее леко на страни,до метър-два и те връща на същата точка :idea: Това е бъдещето,ще стават все по добри производителите в тази насока.Що се отнася до акумулаторите,имам два в лодката,вързани един за друг и се зареждат от двигателя ми,които качва до 15.3V и нямам проблеми.Ако искате съвет,вземете си соларен панел за лодка,който е като одеяло.Има и малки,компактни,които си зареждат прекрасно,стига да си намерите квалитетни от реномирана фирма :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Здравей Любо. Би ли споделил малко повече инфо за соларните панели? Гледал съм много, ама нещо все не ми се вързва. Тези, които се разгъват (като одеало) са ми хванали окото, ама не съм наясно, с какъв контролер трябва да се свържат. Моят акумулатор е 50 Ah, Bosh, тягов. С него двигателчето ми издържа 7 часа нон стоп на 2-3 скорост, с инцидентни превключвания през това време и на 4/5-та скорост. Искам да добавя едно соларно панелче с контролер за дозареждане. Нещо обаче не мога да се ориентирам, какво ще ми свърши работа. Дай някаква идея.
А за Миникотата - пусни някакъв линк, да я видим за какво става въпрос с този GPS. Заинтригува ме. Поздрави и :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

jagger1 написа:Здравей Любо. Би ли споделил малко повече инфо за соларните панели? Гледал съм много, ама нещо все не ми се вързва. Тези, които се разгъват (като одеало) са ми хванали окото, ама не съм наясно, с какъв контролер трябва да се свържат. Моят акумулатор е 50 Ah, Bosh, тягов. С него двигателчето ми издържа 7 часа нон стоп на 2-3 скорост, с инцидентни превключвания през това време и на 4/5-та скорост. Искам да добавя едно соларно панелче с контролер за дозареждане. Нещо обаче не мога да се ориентирам, какво ще ми свърши работа. Дай някаква идея.
А за Миникотата - пусни някакъв линк, да я видим за какво става въпрос с този GPS. Заинтригува ме. Поздрави и :drinkers:
,

Мерси за отговора колега.Аз влизам само сутрин и вечер,и ако изкарам нещо влизам пак за презареждане.Прав си за апетита и яденето, но засега още се двоумя- livia 30lbs или тоя от 130 лв.Благодаря все пак за разяснението. :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Във всички случаи, 30 либри са точния вариант. 18 либри си е ръчно гребане. 30 либри ще ти вършат работа и няма да съжаляваш. Аз съм патил от внезапни пориви на вятър и ти го казвам с най-добри чувства. С 18 либров двигател, освен да караш по посока на вятъра - друго не ти остава. Просто съвет. Не разчитай на тихото време никога, когато си на вода. Има една тема в този форум, която е много показателна. Случаят е само от преди два месеца на яз. Горна Диканя - преживяното е от колегата indalo. Преживяното е миниторнадо - за броени минути. Той го е преживял на брега, а аз - преди две години в лодката. Няма майтап с водата.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
androalex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от androalex »

Колега Тонев , едва ли всеки ден ще си купуваш мотори, и без това е зима , събери още няко й лев и си вземи едно поне 30либрово моторче. Миналата година бях с Минкота модел35 24 либри и Зодиак285 и си вървеше добре и при вятър и на Жребеца. Но тази година си взех Зодиак 310 и Мотор гайд 40 либри с максимайзер и си влизам вече и в морето без проблеми. Според мен 18либри става само ,като завали повечко дъждец , да си джиткаш из локвите :D ! Поздрави!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Ето максимайзер....ръчна изработка:
http://www.bgdiagnostica.com/index.php/ ... mizer.html
radn
новобранец
новобранец

Мнение от radn »

Прочетох доста, но не ми стана ясно как се изчислява приблизителния разход на енергия при ел. двигателите. Та питането ми е: имам надуваема лодка 2,4 с надуваемо дъно и кил, харесъл съм ел. двигател MotorGuide VariMax 40 lb , като разход проиводителя показва товаИзображениемисля да си взема акумулатор Bosch L4 80 ah, при 160 кг. на лодката и ползването й в затворен водоем и спокойно време, колко време ще работи мотара при средна и при максимална скорост?
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Те всички дават хубави грами и картинки но деиствителноста е друга. Като си вътре в гъола е друго вятър .вълни и други така че е много относително това което го пише на упътването
krasi-84
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от krasi-84 »

Колега,вземи си малък бензинов,с електричката ще имаш много пропиляни часове на сушата,докато другите си тролят,без проблем.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

jagger1 написа: А за Миникотата - пусни някакъв линк, да я видим за какво става въпрос с този GPS. Заинтригува ме. Поздрави и :drinkers:
Ето за какво става въпрос.Е,скъпичък е но го взех от Макса,това е стария му двигател и добре че в този момент ходих до Дания да пазя една приятелка че даде някоя кинта и веднага ги дадох за да го имам.Продадох и стария ми че доплатих още 200 лв.С него,няма котви,няма парашути,намирам дупката със сомовете и докато не ги подлудя за да вземат,няма мърдане от там :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.minnkotamotors.com/products/ ... ivev2.aspx
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”