Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Мечтания язовир
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Re: Мечтания язовир
Много трева и гора около водоема, големи риби и без педали по-брега

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
водоемите в Врачанска област без арендатори боклуци и педали като Бисер Исаев и Краси пепсито.ммммм мечти... 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
... и малка,триетажна,спретната с кейчета къщурка,разположена в средата на собствената ми локва!!!
-
- разбира нещата
Еййй зехте ми сички мечти бре, аз сега за кво да помечтая... 

На единия край - скали, гора и тишина, тесен, но дълбок ръкав - за палави хищници (петнисти, сребристи, шарени и най-важното: угоени). На другия край - тръстика, поляни и пак тишина. За щука перфектна, че да ми е релакса блажен. Отсреща - рекичка да се влива, че кленът течението обича. А от тази стана, която остана - един пристан с яхта мечтана. С яхтата да вляза по средата, на четири страни въдици да разхвърлям, и четирите въдици риби да хванат и така, като котви да ме позиционират точно в средата. А аз, с биричка в ръката, благородно да им хортувам: Ой ви вас рибки пантерки, мренки, шарени и зъбати мои фенки, морунашчета и платички, сомчета и клендаци, скобари и костурдаци, ой ви вас мили рибоци, да илядите с мен, да ме радвате, да ме уважавате, да ми се обаждате и да не ме забравяте, винаги да.............
И ИЗВЕДНЪЖ, О УЖАС: Събудих се целия в пот облян. Сънят и мечтите ми свършиха ....

И ИЗВЕДНЪЖ, О УЖАС: Събудих се целия в пот облян. Сънят и мечтите ми свършиха ....

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- krokibg
- учете се от него
Ох,много се смея,особено със събуждането
На,всичко е добре,когато свършва добре,щом нямаш като си се събудил 5лв на дребни стотинки в ръката,значи си спиш в твоето легло и не си пиян

Водоема да е красив с красиви брегове,скали и поляни/точно като моя/,да има сенки,беседки,лодки и водни колела.Риби над 2кг и на горе до 25-30кг.Да има рибарски магазин за такъми и стръв,да се дават въдици и такъми под наем,да има достъп до язовира при всякакви метериологични условия.Никакви коли по бреговете,сваляне на багажа на паркинг на 300-500метра от водата,на които да има колички за пренасяне на багажа и т.н и т.н.Да има бунгала,китни и евтини с климатик за лятото и отопление за зимата с веранди гледащи към водата.Да има малко и кипро заведение за напиване след риболова и сервитьорки по цици да ми носят питиетата/а след работа може и с консумация/
Да има кафене и детска площадка,за даимат къде да седят жените и децата и да не ми се пречкат в краката при риболов.Рибата да се връща обратно,с изключение на една риба до 2кг за в къщи.Да има барбекюта и дърва за тях,да има възможност да си дам извадената риба на някои,които да ми я изпече на скара или изпържи,да ми направят салата и да ми се донася всичко което ми трябва -срещу заплащане разбира се
Горе-долу аз така го виждам,обаче еххххх,мечти,мечти

Водоема да е красив с красиви брегове,скали и поляни/точно като моя/,да има сенки,беседки,лодки и водни колела.Риби над 2кг и на горе до 25-30кг.Да има рибарски магазин за такъми и стръв,да се дават въдици и такъми под наем,да има достъп до язовира при всякакви метериологични условия.Никакви коли по бреговете,сваляне на багажа на паркинг на 300-500метра от водата,на които да има колички за пренасяне на багажа и т.н и т.н.Да има бунгала,китни и евтини с климатик за лятото и отопление за зимата с веранди гледащи към водата.Да има малко и кипро заведение за напиване след риболова и сервитьорки по цици да ми носят питиетата/а след работа може и с консумация/

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- antivik
- кандидат преподавател
Глей ти как се размечтал народа
. То мечтите са убава работа, ма много ще се разглезите бре чешити
. Я по - хубаво си представете роден мил нашенски водоем в който да се вливат водите на ОЦК и КЦМ, с хубава тинеста миризма, с повечко пластмаси и найлони по брега. Редовно да няма вода, да е окупиран от корморани и всяк`ва друга гад, редовно мрежен от койт падне, а забравих и с много и всякакви закачки по дъното, па и по брега
. Те това по-лесно ще го намерите
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
няма нужда от мечти, а да си изискваме резултатите от това, за което плащаме данъци и билети... Е, поне тези, които плащат де...
1. Зарибяване на големите държавни язовири с парите от риб. билети.
2. Активна "гражданска позиция" на риболовците - като видят бракониери, да се обадят на 112 с точна информация, а не само да псуват наум и по форумите...
3. Да си събират собствените боклуци, а когато видят някой, че прави боклук - да му направят забележка.
Най-лесното е да се направи един платен гьол с кръчма и сервитьорки по цици... Ама тогава за какво да мъкнем въдици с нас...
1. Зарибяване на големите държавни язовири с парите от риб. билети.
2. Активна "гражданска позиция" на риболовците - като видят бракониери, да се обадят на 112 с точна информация, а не само да псуват наум и по форумите...
3. Да си събират собствените боклуци, а когато видят някой, че прави боклук - да му направят забележка.
Най-лесното е да се направи един платен гьол с кръчма и сервитьорки по цици... Ама тогава за какво да мъкнем въдици с нас...

- antivik
- кандидат преподавател
Тедо написа:.....

Ааааа, Любо, няма да се разберем така. За заведението - добре : по цици, по цици. Добре. Ама това с количките - на 300-500 метра от брега? Да бутам аз количка?
Я се поправи малко. На 300-500 метра не с колички, а пак онези мацки да ме транспортират.
Маллеее, аз и за 50 метра, а камо ли за 300 метра ще забравя за какво отивам бре! Каква риба? Аз ще си забравя въдиците като ги видя тия голотии
. Ей, сега цяла нощ ще сънувам поста ти по-горе

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- antivik
- кандидат преподавател
jagger1 написа:Ааааа, Любо, няма да се разберем така. За заведението - добре : по цици, по цици. Добре. Ама това с количките - на 300-500 метра от брега? Да бутам аз количка?Я се поправи малко. На 300-500 метра не с колички, а пак онези мацки да ме транспортират.
![]()
![]()
Маллеее, аз и за 50 метра, а камо ли за 300 метра ще забравя за какво отивам бре! Каква риба? Аз ще си забравя въдиците като ги видя тия голотии
![]()
![]()
. Ей, сега цяла нощ ще сънувам поста ти по-горе
![]()

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аз си мисля че тази година го открих - http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =4&t=46831
Чист и закътан . Много рядко да се срещне някой по бреговете му ! Много трудно достъпен . Естествено зарибен щото преди време са го източили до дупка и са го заебали на самотек . Няма особено големи риби но такива не ми и трябват . Колегите които случайно съм срещал там освен слънчак друго много рядко да са хванали и съответно не повтарят което си го оставя тих , чист и закътан . Красотата струи от всякъде
Коли няма , или най-много една , две на целият гьол да огреят . Абе открих го ако и голите цици там да са кът 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Писал съм го преди години, но споменът ми е като от преди 5 минути
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 163#p62163
Преди доста години когато бях малък, моите родители ме оставяха всяко лято по 3-4 месеца на село на грижите на моя дядо, който отдавна не е сред живите но в моето съзнание и е оставил следа на ЕДИН ВЕЛИК Рибар и Ловец.
Първите ми ярки спомени от моя Дядка са как палеше вечер цигарка и нареждаше въдиците на една огромна дървена маса на двора. Вадеше всички въдици, корди, тежести и всевъзможни дрънкулки и започваше да ги почиства с еди зелени парцалчета и да ми обяснява тайните на риболова. Не знам какво съм си мислел тогава, но си спомням и знаех - че като мине голямото почистване и подготовка на сутринта ще има риболов!
Бабичката пък, беше доста заядлива и досадна и само се караше на Дядката, че ми пълнел главата с глупости, че има работа в градината и мислим само как да правим бели........но Дядката си беше железен, само се съгласяваше с нея и пак си правеше каквото иска!
И сега за риболова........... Много рано сутрин ме събуждаше един силует в тъмното а аз виждах само светлинка от цигара и тих глас ми казваше .......Хайде тръгваме и тихо да не събудим старата квачка, че ще прецакаме риболова. Бързото и тихо измъкване ни бе станало като любимо занимание ( даже вечер си лягах с дрехите да може при сигнал да се изстрелям като стрела!)
На село нямаше лампи по улиците , аз вървях залепен за Дядо в тъмното и го заливах с безброй въпроси ( как, къде, кога, защо и прочие......) но той винаги пазеше тайна къде отиваме!
За селото и водоемите наоколо ще ви рзправям в други теми........... Но за този който е запечатан в главата ми като Язовира на Завода ще разкажа сега............На излизане от Село Конуш хасковско в посока Кърджали има една рекичка и черен път по нея който води към Заводския Язовир....( така му викаха понеже беше поддържан и зарибяван от някакъв завод за да може Шефовете да ходят и разпускат в почивните дни!). Дядката познаваше пазача понеже бяха от една ловна дружинка и ме водеше там през ден да ловим риба. Това което си спомням е че язовирчето беше малко по размер в едно полегато место в планината на 4-5 км. от селото. Имаше едно голямо бунгало, пясъчен залив със водно колело и огромна 10 метрова желязна маса за млабети......................... Там се научих как се вързва , как се мята и прочие......!
ТА ТЕМАТА КОЯТО МИ СЕ ИСКА ДА ПУСНА И МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ НЕ ПИШЕМ ДОСТАТЪЧНО Е .........
( КОЙ НИ Е НАПРАВИЛ РИБАРИ И КОЛКО НИЕ САМИТЕ СМЕ ЗАРАЗИЛИ С ТАЗИ ДОЖИВОТНА БОЛЕСТ )!

Първите ми ярки спомени от моя Дядка са как палеше вечер цигарка и нареждаше въдиците на една огромна дървена маса на двора. Вадеше всички въдици, корди, тежести и всевъзможни дрънкулки и започваше да ги почиства с еди зелени парцалчета и да ми обяснява тайните на риболова. Не знам какво съм си мислел тогава, но си спомням и знаех - че като мине голямото почистване и подготовка на сутринта ще има риболов!
Бабичката пък, беше доста заядлива и досадна и само се караше на Дядката, че ми пълнел главата с глупости, че има работа в градината и мислим само как да правим бели........но Дядката си беше железен, само се съгласяваше с нея и пак си правеше каквото иска!
И сега за риболова........... Много рано сутрин ме събуждаше един силует в тъмното а аз виждах само светлинка от цигара и тих глас ми казваше .......Хайде тръгваме и тихо да не събудим старата квачка, че ще прецакаме риболова. Бързото и тихо измъкване ни бе станало като любимо занимание ( даже вечер си лягах с дрехите да може при сигнал да се изстрелям като стрела!)
На село нямаше лампи по улиците , аз вървях залепен за Дядо в тъмното и го заливах с безброй въпроси ( как, къде, кога, защо и прочие......) но той винаги пазеше тайна къде отиваме!
За селото и водоемите наоколо ще ви рзправям в други теми........... Но за този който е запечатан в главата ми като Язовира на Завода ще разкажа сега............На излизане от Село Конуш хасковско в посока Кърджали има една рекичка и черен път по нея който води към Заводския Язовир....( така му викаха понеже беше поддържан и зарибяван от някакъв завод за да може Шефовете да ходят и разпускат в почивните дни!). Дядката познаваше пазача понеже бяха от една ловна дружинка и ме водеше там през ден да ловим риба. Това което си спомням е че язовирчето беше малко по размер в едно полегато место в планината на 4-5 км. от селото. Имаше едно голямо бунгало, пясъчен залив със водно колело и огромна 10 метрова желязна маса за млабети......................... Там се научих как се вързва , как се мята и прочие......!
ТА ТЕМАТА КОЯТО МИ СЕ ИСКА ДА ПУСНА И МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ НЕ ПИШЕМ ДОСТАТЪЧНО Е .........
( КОЙ НИ Е НАПРАВИЛ РИБАРИ И КОЛКО НИЕ САМИТЕ СМЕ ЗАРАЗИЛИ С ТАЗИ ДОЖИВОТНА БОЛЕСТ )!

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.