До всички нас !

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

До всички нас !

Мнение от slivnalia »

Провокиран от последните няколко теми в който се пита -Защо ми изчезна темата ?Къде ми е темата ?
И тъй като не мисля че някой е ощетен с нещо,и тъй като има една шепа хора който НЕ ИСКАТ ! И тъй като ние модератори и администратори, не сме и няма да бъдем нищо друго ,освен коректив .
То съграждането на нещо общо започва от правилата, които хората поставят помежду си.Било двама души да поживеят заедно, било група адвокати да изчетат томове писания по дадено дело, било строителите да построят етаж, било хлебарят да направи добър хляб, докато всички спим. Използвам тези елементарни примери, защото децата учат още "първите седем години", че "не се дъвчи с отворена уста", "на линейката се прави път" и "боклуците се хвърлят в кофата, а не през прозореца". Или поне нормалните родители разказват на децата си кое може, кое трябва, кое е недопустимо.
Днес на голяма част от населението правилата приличат по-скоро на комсомолска отживелица, отколкото на по-лесен начин да живееш с другите. Или ще запалиш цигара там, където не се пуши, или ще си хвърлиш бутилката от вода на магистралата, а тоалетната хартия - насред китна зелена полянка до пътя, която използваш като тоалетна. Или няма да си дупчиш билет, или ще караш без колан, или ще пробваш да се отървеш от катаджията с дребни пари за почерпка. Ще пробваш gsm-а си в самолета. Ще минеш на червено, щото така ти харесва и нямаш време, ще къртиш банята точно събота и неделя, когато всички съседи са си вкъщи. А ако имаш домашно куче - ще го заведеш да се изпикае в пясъка, където ровят децата. Ще опиташ да запишеш детето в училище "по втория начин". На интервюто за работа ще кажеш, че се оправяш с 5 езика, вместо с един и половина.
Ако си шофьор на автобус или такси, ще натрапиш на всички пътуващи твоя музикален избор, например Преслава. Ако си майстор - непременно ще понабуташ клиента - било с материала, било с изработката. Ако си търговец - ще го удариш с грамажа. Ако си запалянко- ще палиш седалки на и без това изтърбушените ни стадиони. Ако си ловец - ще заобиколиш лееекичко сезона. Ако си роднина на болен, ще се скараш със сестрата, която напомня, че свиждането в болницата свършва, или просто няма да й обръщаш внимание.
Ей това ни дърпа с години назад. ПРА-ВИ-ЛА-ТА. Поне на поносимо ниво да се спазват. На елементарно битово-улично ниво. Поне малко. Защо в други общества хората изглеждат по-спокойни, сигурни и усмихнати? Само заради парите? Не, заради правилата.
Защото писаните и неписани правила те правят по-учтив, по-внимателен, по-съчувстващ дори. Защото знаеш какво да очакваш от другите, ако ти го правиш.
Нас писаното и неписано масово неподчинение на правилата ни прави странни, глупави, заядливи, мръсни, опаки, че даже неприятни отстрани.

А аз не мога да разбера откъде идва съпротивата към правилата. И как хитрецът се научава, че е по-добре по-малко да хитрува.
И накрая и аз да попитам ,ЗАЩО :wink:
Бъдете здрави !
Последно промяна от slivnalia на Сря Ное 09, 2011 8:33 am, променено общо 1 път.
Изображение
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: До всички нас !

Мнение от nissana »

Може да бъдеш и по-конкретен.Точно ПРАВИЛАТА ги четох 10пъти,преди да пусна обява.И ще застане ли някои персонално да каже защо,или ще си тренираме схоластиката пред аудитория?
driu
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от driu »

nissana написа:....Точно ПРАВИЛАТА ги четох 10пъти...
Следващият път като пускаш тема, просто я снимай ! И като ти изчезне темата, а си сигурен, че всичко ти е наред пост-ни снимката в "препоръки и оплаквания" иии мисля, че за напред няма да имаш проблеми !! Ако найстина темата ти е била изрядна, за което аз лично се съмнявам! :lol:

Много добре казано, slivnalia!

Поздрави!
Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи :smt021
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Поздравления колега , много точно си казал всичко :!: :!:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Много добре казано сливналия!!!
Христо - наслука на всички
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Във форумът "На лов" например,ако има некоректна обява/пропуснати тел.номер,цена снимки/,се дава тридневен срок за коригиране на пропуските.Обикновено още на първият ден всички поправки и прибавки са направени,а изтрити обяви почти няма.
Няма сърдити,няма напрежение,няма излишни нерви,а тук когато и да вляза,постоянно има недоволни и въпроси от рода на : "кой ми изтри обявата?!".
Не искам и не давам акъл никому,и без това българин акъл не ще-пари му дай :idea:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

riibok написа:Във форумът "На лов" например,ако има некоректна обява/пропуснати тел.номер,цена снимки/,се дава тридневен срок за коригиране на пропуските
И защо си мислиш че,без да бъдат подканяни ще я променят ,няма да стане бъди сигурен.А никой не е длъжен и няма необходимото време за да подканя.Самосъзнанието пич ,това е ключа :wink:
Изображение
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

НАРОДНА МЪДРОСТ написа:Прекален светец и Богу не е драг :idea:
На платено не одим !
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Дяволски си прав Сливналия,има ли правила-трябва да се спазват!
Поради Кризата от две години живея и работя в Германия.Отначало бях много учуден и гледах с увиснало чене как всичко им е на ред на немците-минават само на зелен светофар,чакат пешеходците и колоездачите,в магазина голяма опашка а някоя баба спокойно си брои жълтите монети за сметката и никой не нервничи,видях пушач по улицата си угаси фаса в подметката но не го хвърли а си го стисна в ръката до следващото кошче за боклук.......примери много!
Но се оказа,че не е точно така!!!
И от тях има много Калпазани. Но всичко е до време-докато ги сгащят. А сгащят ли те тук,вече си понасяш последствиятя и никой не ти е виновен,че си нарушил Правилата!
(Който има немски телевизии може да се поразтърси за едно предаване-"Schneller als die Polizei erlaubt" (по-бързо от разрешеното от полицията")
Нарушиш ли някакъв правилник-Глоба.И това е! Оплаквай се после където
искаш!

Не разбирам,защо някой "онеправдан" вдига шум до небето и пуска злобни нападки?!?! Ами като не му харесва има толкова сайтове за покупко-продажби,да си пуска обявата там!
Не мога да си обясня и друго-дребен артикул "собствено производство" на цена 25 лв,да се предлага настойчиво!?! Ама много настойчиво! Визирам един кльонк-две страници имаше само " :arrow: " Ами една седмица без цигари и пиене-ето ги 25те лева :) Или като е толкова "уловист" хвани един сом и се нахрани-пак спестяваш пари от храна :lol:

Та ,аз с две ръце подкрепям Модераторите-вършете си работата и хич да не ви дреме! :smt023 :smt038
П.С. Ощипани булки е имало,има и ще има! :smt089
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Добре де,толко ли е трудно да има някои умен и да напише-това момчета не е според правилата.Та да може,ние тъпите да разберем?Някои си вкарва много голям автогол,и не са тези с обявите.Бъдете здрави.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

"Простия помни,а умния си записва"
Какво имам в предвид?!! Всеки може да си копира или напише на един лист правилата(изискванията) за пускане на обява. Нали???

1. Ясно и точно заглавие отговарящо на стоката която се продава!
2. Техн. данни на продукта.
3. Състояние на продукта.Ново, употребявано, дефекти, забележки и т.н.
4. Къде се намира стоката. Град, село и т.н.
5. Снимка на стоката. Реална!
6. Телефон за връзка.
7. Обяви за стоки без обявена цена ще бъдат изтривани.

Като седне да пише обява (продавачът) най-добре би било да гледа тоя списък със условия и да си отбелязва точката,която е изпълнил.Ако нещо е пропуснал-има опция ПРЕГЛЕДАЙ,ако е пропуснал нещо,може да го добави! Не вярвам да е проблем даже и да се разменят местата на точките-първо да напишеш по точка 6,после по точка 3 и т.н.

:smt017 Има и нещо друго:
"Всички теми не отговарящи на тези изисквания ще бъдат изтривани без предупреждение!

Всички обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини, се водят комерсиални и се заплащат. Всяка тема, която отговаря на тези условия ще бъде модерирана без предупреждение. За разрешаването на такива обяви се свържете с fixxer" :!: :!: :!:
Тъй,че колеги, четете бавно и пишете внимателно! :smt024 :smt102 :smt100
Поздрави на всички и успехи в продажбите :smt023
лягам си star
събуждам се super star

ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

трапера написа:"Простия помни,а умния си записва"
Какво имам в предвид?!! Всеки може да си копира или напише на един лист правилата(изискванията) за пускане на обява. Нали???

1. Ясно и точно заглавие отговарящо на стоката която се продава!
2. Техн. данни на продукта.
3. Състояние на продукта.Ново, употребявано, дефекти, забележки и т.н.
4. Къде се намира стоката. Град, село и т.н.
5. Снимка на стоката. Реална!
6. Телефон за връзка.
7. Обяви за стоки без обявена цена ще бъдат изтривани.

Като седне да пише обява (продавачът) най-добре би било да гледа тоя списък със условия и да си отбелязва точката,която е изпълнил.Ако нещо е пропуснал-има опция ПРЕГЛЕДАЙ,ако е пропуснал нещо,може да го добави! Не вярвам да е проблем даже и да се разменят местата на точките-първо да напишеш по точка 6,после по точка 3 и т.н.

:smt017 Има и нещо друго:
"Всички теми не отговарящи на тези изисквания ще бъдат изтривани без предупреждение!

Всички обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини, се водят комерсиални и се заплащат. Всяка тема, която отговаря на тези условия ще бъде модерирана без предупреждение. За разрешаването на такива обяви се свържете с fixxer" :!: :!: :!:
Тъй,че колеги, четете бавно и пишете внимателно! :smt024 :smt102 :smt100
Поздрави на всички и успехи в продажбите :smt023
Здрасти па може и от на Лов да се познаваме.Но съм съгласен с теб.От две години има страшен отлив от тук.Точно заради админите и двама трима около тях дет им пълнат главите с глупости.Каде са старите пушки-по други форуми,а сега чакате да ви вървят по свирката.Не се сърдете,но вървите пагубно надоло.А кво беше едно време -кеф да влезнеш да четеш и да си качваш излетите.А сега цирк е малката дума :twisted:
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Мене за продажбите ми е баш през оная работа,както всички дето ме познават знаят.На финала подарявам на някои ,дето ми е симпатичен и те така.
Но искам да знам,точното ми прегрешение,а не само да ми навират в очите Правилата.А ти колега от Германия,не си много добър адвокат.Аз съм действително немски възпитаник,имам и бизнес там,та статуквото ми е ясно.
Не може ли модераторът,изтрил обявата ми,да каже защо?Кое му е сложното?Или.....?????
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

ahvoinev написа:.........А сега цирк е малката дума :twisted:
Колега nissana,аз съм просто един от всичките ауслендери в Германия,които малко или много знаят,че има ли нещо наречено закон,правилник,правило или каквото и да е, е добре да се спазва!!! Като дойдох тук и си подавах документите в бюрото им по труда,трябваше да чакам отговор по пощата в срок от 4 до 6 седмици!!! Това е установения срок. Може и на втория ден всичко да е готово,но ще го изпратят на първия ден от четвъртата седмица. В моя случай печата беше с дата четири дена след като си бях оставил документите,но ги получих на петата седмица; Какво трябваше да правя освен да чакам-да ходя и да питам през ден? Аз не съм адвокат на никого,но ти щом си немски възпитаник и имаш бизнеш в Германия,трябва да знаеш тези неща!!! Хората вдигат рамене и казват-"Това е установения срок,чакайте!"
Тук казват-обявата не е по правилата! Коригирай,пусне наново и всичко ще е ОК. Пускаш нова със всички изисквания на сайта и си Ти! Какво можеш да направиш друго? Да питаш само Кой и Защо ми затри обявата?!?

П.С. Някой беше споменал във връзка с този проблем,да се снима или копира страницата с обявата. Евентуално за доказателство, във възникнали по тоя казус спорове!!!

Ама как го написах по адвокатски :lol:
Айде лека вечер от мен!
лягам си star
събуждам се super star

nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

За да питам,явно има защо.И,естествено,има много други решения на проблема.Лека вечер на всички.
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”