Някой може ли да даде инфо за язовир Йовковци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
lubosat
новобранец
новобранец

Някой може ли да даде инфо за язовир Йовковци

Мнение от lubosat »

Здравейте,трябва ми прясна информациа за този язовир
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Код за потвърждение: Избери целия код

Здравейте, малко закъснях с писането, но имах много задачки за вършене. Та тръгнаме и около обед бяхме на язовира.Първото което забелязах е че е много спаднал. Както си бях и намислил тръгнах по трошляка към вълчевскиа ръкав и за мое съжаление се оказа че няма място което да побере 3 коли/ семейства/. След дълго лутане успяхме да си намерим место преди моста на входа на село Вълчевци, от страната на асфалта. Местото се оказа не много дълбоко а и духаше много силем вятър. След обилна зхранка с промикс и респект започна да кълве червеноперка някъде към 18-00 часа/всъщност и тогава вятъра намаля/. Така цялата вечер до около 22-30 ловихме с моите приятели червеноперки с различна големина. Пробвахме на царевица, жито, жито със соев сос/ благодаря на колегата за рецептата, според мене върши работа Усмивка /, бяло червейче и торен, а и на стиропор. Най активно кълвеше на житото със соевия сос. Имах и една тапа но не я хвърлих. Привечер хвърлих и една пружина с 2 куки на царевица и стиропор- резултата беше -две добри каракуди и две сериозни удряния, но нищо от тях. На сутринта отново само червенопери но доста по едри от предния ден. Към 10-30 задуха пак и рибата спря да кълве. Нагласихме обяда, хапнахме и си тръгнахме кой от където дошъл. Като цяло съм доволен, но можеше и по добре Много щастлив Много щастлив Много щастлив . Айде стига, че стана много дълго.Късмет на всички!!! Другият път повече!!!
източник :arrow: ТУК
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Поздрави

Мнение от IVKOPIVKO »

Понеже видях че някои се интересува от язовир Йовковци та реших и аз да се включа.Уважавам успехите на колегата който и уловил много червеноперки което го е направило щаслив дай боже всекиму такова щастие.Искам да ви кажа обаче че според мен истинския риболов там е на дъно на спирала стръв кюспе и бяло брашно (месено) излизат наистина ДОБРИ каракуди този месеc (юли) имах 3 риболовни излета там изключително успешни като първия път на (2 юли) само до обяд имах уловени 16 каракуди 2 от който над килограм общотото количество беше 12 кг за съжеление ми се заби кукичка в пръста и се наложи да си тръгнем по спешност.Следващата седмиcа дойдохме пак в петък (6 юли) времето беше малко по-хладно и рибата вървеше добре улових за cял ден 23 каракуди 3 от които по около килограм общтото количество беше около 12 кг МНОГО ЩАСЛИВ :лол: Последният излет беше на 9 юли.До обед голяма жега и над моста не се обаждаше,с колегата минахме под моста в ляво точно срещу скалите от 12 до 4 слетобед имах 4 стабилни удара каракуди само по около килограм като 3 от тях се хванаха на сладка царевиcа а една на стиропора.Свидетел ми е колегата Митко който е управител на бензиностанция Петрол в Дряново ако минавате от там може да спрете и да го попитате...прави ми впечатление че в язовира има страшно много шаран постоянно се пляска за съжеление нямаме повече време да го завардим с хранилка и нанасяне.Желая ви успех.
Последно промяна от IVKOPIVKO на Съб Яну 19, 2008 2:11 am, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Перфектна информация колега,и на място!Добре дошъл у форума,но те моля да бъдеш българин!Поправи мнението си на български език и много хора ще те приветстват! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

иэвинявам се

Мнение от IVKOPIVKO »

не видях че в саита се пише само на кирилицара и ми е малко трудно но сте ме разбрали предполагам
Аватар
lubosat
новобранец
новобранец

Мнение от lubosat »

Благодаря,и на двамата колеги за изчерпателните отговори.Ще пробваме следващата седмица. НА СЛУКА НА ВСИЧКИ
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Днес с Митака пак бяхме на "Йовковци",по късмет там засякохме и колегата от Габрово който се пише "кита" поразговорихме се за туй за онуй та стана дума и за този форум и той сподели че пишел тук.Иначе човека евала стабилно оборудване карбонови пръчки за дъно шаранджииски макари захранил на 200 метра навътре и търпеливо чака,а не като нас за един ден и аиде...Слука се още нямаха както нямахме и ние тоя път за разлика от предишните 3 пъти тоя път имах само един удар на каракуда в 7.45 сутинта за почуда на всички останали които казаха че това била първата каракуда която виждат от както са дошли (3-4) дена,според мен времето доста се сгорещи и рибата вече не е в участъците под моста а доста надолу,е ако някои има някаква по актуална информация нека да я сподели.Другата седмица сме на стамболииски нямаме отзиви за там все още но ще идем да разучим как е.Между другото "Сапуна" много те хвалят голям рибар си бил ... :lol:
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Привет на IVKOPIVKO,снощи се прибрах от Йовковци (моста).Като цяло,капо.Раците ядат всичко,дори и стоперите на косъма.На16м дълбочина тревата е 1м.С две думи може би септември ще е по-добре.Наслука на всички.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Абе хора ,нищо освен червеноперка и дребни костури не кълве.Кви каракуди,кви 5 лева.За 8 дена видях 5-6 хванати каракуди.Че то това си е почти капо.
А това което си видял да скача по язовира не е шаран(както си мислят всички рибари),а толстолопи.Има ги навсякъде и то доста огромни.Но не се ловят на нищо.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Ясна тя работата

Мнение от IVKOPIVKO »

То се е бивало бивало жеги ама като тия чудовищни никога не е бивало според мен затова и рибата си пасува,начи кита тая каракуда дето я извадих отвътре корема и червата и сувсем празни нищо не беше яла поне седмица.А това че на такава дълбочина навътре отдолу е 1м. трева ме изненадва щото там кудето хвърляме ние на около 50-60м навътре е съвсем чисто.Иначе и аз си мисля че това дето скача са толстолоби е дай боже малко да се захладаи пак ще отидем да преслушаме работата как е.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

абе еи

Мнение от IVKOPIVKO »

по тая тема що не пишете вече някои ходил ли е скоро на йовковци ?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”