Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунавски Скобари част 3та
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Дунавски Скобари част 3та
boci_ написа:Никога няма да се оправиме и винаги водоемите ни ще са опоскани. Все си мисля, че младите колеги сме по-съвестни, но явно не е така. Когато хванеш 30 кг риба, е правилно да задържих 3 кг, а другите 27 кг да върнеш обратно, а не да ги раздаваш.
Догодина като извъртиш капа, да не се чудиш защо няма риба. При нас това се случва в момента по Струма и Искър, защото ей така рибата се раздаваше в големи количества и после отиде в канализацията вместо на пролет да положи хайвер. Не мислете, че язовирите и реките са бездънни ями Няма да коментирам повече!
Нищо лично

Боци, за съжаление едва ли много хора ще те "чуят", но и един да е - пак е нещо...
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
-
- ще става разбирач
Май на много от "големите разбирачи" и велики риболовци им се разлупкаха сърчицата при вида на пълните живарници в 3 поредни излета.Ееейй завистта е много лоша работа ше знаете.
И от безсилия почват да пишат отново и отново за норми и закони,и да се правят и от бога по светци.Аре престанете с простотията,с 1 въдица няма да наруши рибния баланс в Дунав.Други са виновни за състоянието му.Ама на тях не смеете да скачате като ги видите с лодките с мрежи,бомби и т.н.,Само пред компа сте велики.
Как па не го питахте момчето първо дали е задържал всичката риба и тогава да почвате да плюете собствената си завист и жлъч отгоре му. Направо жалка картинка.
Аре много здраве.
Чакам- Дунавски скобари 4
И от безсилия почват да пишат отново и отново за норми и закони,и да се правят и от бога по светци.Аре престанете с простотията,с 1 въдица няма да наруши рибния баланс в Дунав.Други са виновни за състоянието му.Ама на тях не смеете да скачате като ги видите с лодките с мрежи,бомби и т.н.,Само пред компа сте велики.
Как па не го питахте момчето първо дали е задържал всичката риба и тогава да почвате да плюете собствената си завист и жлъч отгоре му. Направо жалка картинка.
Аре много здраве.
Колекционирам лампови радиоприемници
+1Младенов_78 написа:Май на много от "големите разбирачи" и велики риболовци им се разлупкаха сърчицата при вида на пълните живарници в 3 поредни излета.Ееейй завистта е много лоша работа ше знаете.
Аре много здраве.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- cveto77mir
- фен клуб-скобар
Браво момци само така ;
-
- разбира нещата
Ние обикновените рибари-любители не сме виновни за случващото. Същност виновни сме, но до много малка степен. Защото последно време много хора минаха към енергото... няма да говоря повече. Колегата по-нагоре го каза много ясно и точно!
Максималко много се кефя на такива репортажи и особено от Дунав, защото той ми е на сърцето! Жалко, че тук при нас ги няма тези риби. Благородно завиждам на колегата!
Работи по въпроса Дунавски Скобари част 4та

Максималко много се кефя на такива репортажи и особено от Дунав, защото той ми е на сърцето! Жалко, че тук при нас ги няма тези риби. Благородно завиждам на колегата!
Работи по въпроса Дунавски Скобари част 4та

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ихаа и аз ако бях всеки път така щях да релиизвам всичката риба и да си задържам по 2-3 бройки.
Риболова е хоби.Наслука 

- indalo
- фен клуб-скобар
Няма завист, неразбрахте ли. Риби си ловя и се радвам на добрия риболов и майсторлък на колегата. Но все пак това е форум за риболовци, а не на бракониери и месари. И изказвам мнение, че е по добре да се спазва законовата мярка от 3 кг- напълно достатъчна за наяждане. Колегата ако ги е пуснал евала, ако ли не пожелавам му следващия път да размисли и вярвам, че ще се вслуша в сърцето си.
А на тези които говорят за завист, акъл няма да им дойде.
Жалко за тях. Спирам да пиша по темата. Пич ловкай си ги, но помисли, сигурен съм че ме разбираш. 
А на тези които говорят за завист, акъл няма да им дойде.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Направи ми впечатление, че се почна плюенето веднага - без да се попита изобщо дали е или не е пуснал рибата. Колко е нормално това?...кой съм аз да кажа, нали....То затова много хора се отказват да пускат теми и снимки от излетите си....
Колегата Shankulov е много прав - ние с по един фидер и една плувка каквото и да правим рибата не можем да изловим, ако ще и г*зовете да си съдерем от риболов...А който не е ходил на Дунав той не знае колко е непостоянна ситуацията там и какъв късмет е да имаш два последователни успешни излета(90%от случайте последователни са капотата) и да се накефиш макимално. tenesita_ е ударил джакпота с 3 перфектни излета, искрено му пожелавам му да има и 4-ти

Колегата Shankulov е много прав - ние с по един фидер и една плувка каквото и да правим рибата не можем да изловим, ако ще и г*зовете да си съдерем от риболов...А който не е ходил на Дунав той не знае колко е непостоянна ситуацията там и какъв късмет е да имаш два последователни успешни излета(90%от случайте последователни са капотата) и да се накефиш макимално. tenesita_ е ударил джакпота с 3 перфектни излета, искрено му пожелавам му да има и 4-ти

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Сега нека и аз да си кажа мнението:за това че пичагата им е намерил цаката ,начина точната захранка стръв тактика и прочие всички му сваляме шапка,защото годината за риболова по Дунава беше мн трудна,а той ни направи съпричастни към неговите излети и с тези снимки направи темата интересна ,но .......и Боци е прав всички казвате че един фидер няма да оправи буламача в държавата но не е така ако всеки по дунава наскуби по 50 кила риба на ден представете си само тонажа за деня,а все пак има и наистина законова мярка за улов на ден която би трябвало да спазваме всички.Не защитавам градския нито го виня момчето си знае най-добре а и никой освен него не знае какво е сторил с всичката риба .На слука на всички и успех. 

indalo написа:Няма завист, неразбрахте ли. Риби си ловя и се радвам на добрия риболов и майсторлък на колегата. Но все пак това е форум за риболовци, а не на бракониери и месари. И изказвам мнение, че е по добре да се спазва законовата мярка от 3 кг- напълно достатъчна за наяждане. Колегата ако ги е пуснал евала, ако ли не пожелавам му следващия път да размисли и вярвам, че ще се вслуша в сърцето си.
А на тези които говорят за завист, акъл няма да им дойде.Жалко за тях. Спирам да пиша по темата. Пич ловкай си ги, но помисли, сигурен съм че ме разбираш.

Е тва е ! Подкрепям напълно!
Дано колегата разбере , че никой не иска да го поучава или критикува, защото никой , освен той самият не би могъл!
А на тези, които говорят за завист ще пожелая да се включат по-активно в споделянето на риболовните си излети, а не само да мислят, че тук има мразещи, завистници, най-велики и т.н.
Колега, така мислиш ти и още няколко десетки хиляди рибари! Айде сега пак помисли колко риба е това?!bachoivo написа:Колегата Shankulov е много прав - ние с по един фидер и една плувка каквото и да правим рибата не можем да изловим, ако ще и г*зовете да си съдерем от риболов...
Ако приемем, че 50 000 рибари уловят средно за един излет по 10 кг риба, и всичката бъде унищожена, това означава около 500 тона по-малко риба във водоемите ни след само един такъв излет! Айде сега пак помисли!
Иначе - хубави скобари е хванал tenesista, спор в това няма. Жалко, че са унищожени всичките

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!

Аре стига с тази злоба. Първо не познаваш колегата, второ не знаеш редица други фактори, за да говориш такива глупости за него. Аз го познавам лично, ходим за риба заедно и ти гарантирам, че не е прибрал 15 кг риба.boci_ написа:Никога няма да се оправиме и винаги водоемите ни ще са опоскани. Все си мисля, че младите колеги сме по-съвестни, но явно не е така. Когато хванеш 30 кг риба, е правилно да задържих 3 кг, а другите 27 кг да върнеш обратно, а не да ги раздаваш.
Догодина като извъртиш капа, да не се чудиш защо няма риба. При нас това се случва в момента по Струма и Искър, защото ей така рибата се раздаваше в големи количества и после отиде в канализацията вместо на пролет да положи хайвер. Не мислете, че язовирите и реките са бездънни ями Няма да коментирам повече!
Нищо лично
Отворете си нова тема "Трябва ли да задържаме повече от 3 кг риба и си чешете езиците там?". Само загрозихте поста за хубавия излет.

нека и аз да се вллюча в тази тема 1во колегата не е бил сам а с още 2ма приятели както е споменато малко по нагоре,а именно аз бях със него и ви давам 100% гаранция,че не е взето повече от позволената норма.Както каза колегата раздадено е на другите рибари около нас и т.н стига вече сте завиждали,а се замислете по колко тона на ден токаджиите и браконерите пребират на ден.Такива излети като тези особено по Дунава се случват ммного рядко...
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сори, аз мислех че са я връщали рибата, или бъркам.boci_ написа:Знаете ли, че по Закон имаме право да прибираме само по 3 кг риба на човекАз не бих казал евала на този живарник. Ако ви проверят от ИАРА, ще ви напишат акт
п.п. Притеснително е, че повечето от пишещите не виждат нищо нередно в тези снимки.
Ако не я връщат рибата това е кофти, ама много кофти, направо "Месарска работа"