Алуминиева лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Re: Алуминиева лодка

Мнение от трапера »

Наистина са доста пари,а като се сложат и някякви 50коня и другите салтанати+горивото..... Този вариант не е за всеки джоб :cry: Самото корито изглежда доста яко. Но иначе ме изкефи братушката как я врътка! То с "държавно" гориво и аз мога тъй :lol:
Май се отклоних :(
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

КАЯ написа:Тедо имаш ли снимка от към транеца или обърната с дъното на горе на тази лодка от клипа?От клипа оставам с впечатление, че от мидела към транеца е полуобла.Предполагам, че при тази дебелина на материала е нитована, а не заварявана.
отпред е V образна, от средата назад напрактика е плоскодънна... нитвана е и тежи точно 59кг - двама я носиме като бръмбар сламка :D

Изображение

Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

трапера написа:Това определено е по-добре:
http://www.youtube.com/watch?v=7y28vEmlvW8
http://www.youtube.com/watch?v=rAwe1VCy ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=UIBrJwgn ... re=related
Обаче бог знай каква е цената :smt102
човека все пак се интересува от леснопреносима лодка, а не от каттер... иначе и големи лодки дал господ...

Изображение

Изображение

и т.н.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Тедо,благодаря за снимките.Така и аз си я представях, гледайки клипа.Да за двама е супер по 30 кг. на човек, а място има за още. :D
vasko enev
новобранец
новобранец

Мнение от vasko enev »

интересувам се от координатоте на колегата STAMPO,понеже и аз си закупих наскоро същата алуминиева лодка....бих желал да ми изпрати телефона си,за да ми каже някои подробности около монтажа и направата на тъи наречените от него бузи,които повишават стабилността на самата лодка.казвам се Васко Енев и съм на 60г....тел//ми е0888392632 и живея в Ст.Загора....благодаря предварително...
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Не работят ЛС, за това пробвай на:
sampo16@gmail.com
0877104155
Ако не бързаш, края на март можеш да видиш и пробваш на Жребеца :D
На платено не одим !
vasko enev
новобранец
новобранец

Мнение от vasko enev »

sampo написа:Не работят ЛС, за това пробвай на:
sampo16@gmail.com
0877104155
Ако не бързаш, края на март можеш да видиш и пробваш на Жребеца :D
благодаря за информацията....вече съм закупил 4-тактов двигател Ямаха 4.к.с и искам да направя тия бузи,за да повиша стабилността на лодката....през живота съм имал всякакви лодки----гумени,дървени,стъклопластови,но алуминиевата ме привлече със здравината си и затова държа да я направя както трябва .........още веднъж благодаря
vasko enev
новобранец
новобранец

Мнение от vasko enev »

sampo написа:Колега stifmi, не става ясно какво е дъното и , V или е плоскодънна и каква е ширината.
Според мен материала е безмислено дебел/2.5мм/ и тежък, моята плоскодънна "алуминка"/2.65м./ е изработена от 1.2мм. и вече 30г. е верен кон .
Ако има проблем със стабилността за която предположи promarine, може да се монтират допълнително отстрани две "бузи" :D с водоизместимост 70литра, каквито сложих на моята тази зима :
Изображение

Монтирани изглеждат така, на тази снимка зад лодката се крие цяло Берлинго, само огледалото му се вижда в ляво:
Изображение
Изображение

Стабилността се увеличи , вече умишлено не може да се разлюлее, камо ли да се обърне, а сядането на страничен борд не и прави впечатление.
Крайният продукт на вода :
Изображение

Алуминиевата лодка от видеото е създадена за повече от един човешки живот и има опасност да ти омръзне да я гледаш все една и съща :D . Вероятно производителя е предвидил затворени обеми срещу потъване на лодката, ама знае ли човек :roll:
vasko enev
новобранец
новобранец

Мнение от vasko enev »

sampo написа:Колега stifmi, не става ясно какво е дъното и , V или е плоскодънна и каква е ширината.
Според мен материала е безмислено дебел/2.5мм/ и тежък, моята плоскодънна "алуминка"/2.65м./ е изработена от 1.2мм. и вече 30г. е верен кон .
Ако има проблем със стабилността за която предположи promarine, може да се монтират допълнително отстрани две "бузи" :D с водоизместимост 70литра, каквито сложих на моята тази зима :
Изображение

Монтирани изглеждат така, на тази снимка зад лодката се крие цяло Берлинго, само огледалото му се вижда в ляво:
Изображение
Изображение

Стабилността се увеличи , вече умишлено не може да се разлюлее, камо ли да се обърне, а сядането на страничен борд не и прави впечатление.
Крайният продукт на вода :
Изображение

Алуминиевата лодка от видеото е създадена за повече от един човешки живот и има опасност да ти омръзне да я гледаш все една и съща :D . Вероятно производителя е предвидил затворени обеми срещу потъване на лодката, ама знае ли човек :roll:
kolega Сампо.....скаипа ми е vasko.gospodinov,a imeila ми е vega52@abv,bg
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

sampoр ти направо си произвел състезателна лодка :wink:

Изображение
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Малко в страни от темата лодката ДМБ е много хубава, направо ми взе очите, само че разглеждайки второто клипче от поста на Трапера и обясняваики за новия двигател Ямаха 50кс.инжекцион ми направи впечатление разхода на двигателя при максимални обороти, човека каза 20литра на час.Можете да го чуете около 4.3 минута.Това не е ли голям разход за четиритактов двигател във форума се споменават досто по ниски разходи .Моя туч с двигател 40кс.двутактов и скорост 48км/ ч. и с приблизително 300кг.товар(двама пасажери и оборудване) това лято ми даде около 18л. разход като след излизане на глисаш връщам малко ръчката на газта..Живот и здраве догодина ще направя експеримент при един и същ товар при различни обороти какъв разход ще даде.
Който нож вади сам пада в него.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колега, като върнеш ръчката малко след излизане на глисаж, разходът рязко пада... днес писах в една друга тема за РИБ480 с двигател 50кс 4Т Меркури от новите EFI... Нали е с компютър, има си показание и за разхода... Та на човека, който не е рибар и не троли, а се вози на глисаж (ползва лодката за разходки, водни ски и т.н) средният разход за 100 моточаса това лято му е 7л/час!
20л/час сигурно е при пълна газ
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Човека в клипа каза 20л/ч при максимални обороти, говоря за конкретния случай.Аз също пиша за малко под максималните обороти .За средния разход е ясно и аз като карам на 2000 об. по течението разхода няма да ми е 18 л. на час и като го осредня ще ми даде някаква стойност да кажем 10л/ч в зависимост от времето с което съм карал на 2000 и на 5000 об.
Който нож вади сам пада в него.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”