AVS86MF2 или AVS90MF2, тест 1/4 - 3/4 ?!?!

Модератор: sapuna

Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

AVS86MF2 или AVS90MF2, тест 1/4 - 3/4 ?!?!

Мнение от vinil »

Моля по-опитните да ми помогнат в избора. Към момента избора клони към по-късата въдица. Но се опасявам дали кастинга с нея ще е добър.......иначе казано, дали кастинга с по-дългия вариант няма да е по-добър, но без това да е за сметка на по-лигава сопа. Клатих на 2.60м. и е без забележки, но не съм пипал девятката, а ми се иска да мятам по-далечко, без си имам ......."сопол" в ръката. Имам предвид само посочения тест по примамки от 7 до 21 гр ! Ще се ползва в затворени водоеми. Искрено се надявам на помощ от по-опитните, за което ще съм им благодарен !! :drinkers: И наслука ;)
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: AVS86MF2 или AVS90MF2, тест 1/4 - 3/4 ?!?!

Мнение от vinil »

Еееее....ко ся - никой незнае.... ОК ше купя и двете :lol: :lol: :lol: След проверка се оказа че май девяткате не е внасяна .... или поне така ми казаха което решава дилемата ми.
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Ако искаш , преди да купиш , ще ти дам AVS86MF2 да пробваш дали ще ти върши работа .
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Предполагам че доста хора пропускат да дадът отговор щот им се завърта в главата една поговорка за едни образи от Сибирская област 8) Сега да уточня ! Един бърз преглед по форума ще ти даде отговор че с по-бавна гега , тип "сопол" както се изразяваш , кастинга е по-дълъг но по-неточен :idea: С бързата такава е обратното , имаме по-къс но по-точен кастинг . В случаят си се спрял на две геги с еднакви показатели като строй , акция и тест но с различни дължини . Естествено при такива условия по-дългата да е по-бавна но пък с нея ще имаш по-далечен кастинг . Друг е въпроса че кастинга далеч не зависи само от въдицата ! Много зависи и от линията , и от макарата , и от задвъдичното , един правилно подбран и добре балансиран такъм сам по себе си подобрява кастинга и като дължина , и като точност . Трети е въпроса че въдица само със "клатене" няма как да ти даде съответният отговор за това което питаш :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Благодаря. Сопата е AVS86MF2. Специални благодарности на колегата zorod за предложението което ми направи неколкократно, а именно да ми даде възможност да пробвам неговата и после да си реша. На П.Иванов също - най-вече за сравнението със обитаващите Сибир и околията. Чел съм бе човек, и твойте постове и на сестрата и на кой ли не, ама ела да видиш във Варна на колко места продават такива въдици, по колко модела имат в наличност (в случай че искаш поне да подържиш едната и другата) и накрая - по колко бройки от модел имат......И при все, че от тая година потеглих на спининга мисля, че лекото "зацепване" което направих преди да купя сопа, е нормално.....Абе и да не е нормално, се ми е тая - тоягата е моя вече ;) :drinkers:
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Със здраве да си я ползваш, да ти носи много емоции. Пръчката никак не е лоша,
дано да останеш доволен от избора си.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”