Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Канал 1 на БНТ - информация за Гърция
Модератор: dantho.mihov
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Канал 1 на БНТ - информация за Гърция
Колеги, днес сутринта по Канал 1 имаше кратък материал за риболова в Гърция. Естествено, ставаше въпрос за това, че все повече българи отскачат дотам. Последва информация колко много риба има, интервюта с няколко щастливи рибари и т.н.
Та, единият от тези рибари(жалко, че му забравих името, от Петрич беше) с огромна радост споделил как за един излет хващал 50кг
риба
След това всеки път събирал махалата да маа риба в двора, т.е., това е голямо геройство. Много странни бяха последните думи на диктора: "Риба има достатъчно"...
Мисля си, че на нас все пак дълбоко в съзнанието нещо мнооооооооого яко ни е сбъркано. Това е национална телевизия, как на никой не му хрумна, че то затова има риба(все още), защото такива като нас досега не са били там. И друго - нямало билети и такси. И какво значи - хайде и по 100кг да си влачиме следващия път
Ми то само с рестриктивни мерки ли трябва да е регулиран улова, тия идиоти не могат ли да се сетят нещо съвсем елементарно, че например до 1 година ЗА САМИТЕ ТЯХ НЯМА ДА ИМА???
Ама така сме ние, българите, това репортажче отразява най-точно мисленето ни - давай колкото и докогато има
Ще ви дам пример със свбв си - като малък аз бях абсолютно същият по една много проста причина - на село никой не беше чувал и насън за някаква екология, природа, и т.н. И сега е така. Има абсолютно непоправими бракониери, за тях няма думи, но аз говоря за средния българин - ние приемаме ВСИЧКО в гората, водата, въздуха, под земята като средство за наяждане, оно си е твоьо, стига само да си го Фанеш. И по Канал 1 така мислят... В тоя ред на мисли според мен доста от месарите дори не знаят, че нещо нарушават, та били те и морални закони...
Ама какво искаме, 500г. само хитруване и стремеж да се надхитри властта...
Съжалявам, че не знам грам гръцки, за да потърся някакви техни министерства. Бих ги попитал как се отнасят към подобна сеч. И си мисля, че няма да е зле да има някаква такса, не голяма, ама колкото да излиза неизгодно да се ходи там за "прехрана". Това е спорт, както всички знаем и както на дело ни показват многоуважаваните съфорумци, които ходят там
В заключение искам да кажа, че аз лично никога не съм ходил в Гърция(освен като граничар навремето
). Едва ли скоро ще се вдигна натам и би трябвало да не ме засяга много този въпрос, но аз съм българин и не ми е безразлично как се "представят" други мои сънародници тук и там.
Хайде, наслука!
Та, единият от тези рибари(жалко, че му забравих името, от Петрич беше) с огромна радост споделил как за един излет хващал 50кг

Мисля си, че на нас все пак дълбоко в съзнанието нещо мнооооооооого яко ни е сбъркано. Това е национална телевизия, как на никой не му хрумна, че то затова има риба(все още), защото такива като нас досега не са били там. И друго - нямало билети и такси. И какво значи - хайде и по 100кг да си влачиме следващия път

Ама така сме ние, българите, това репортажче отразява най-точно мисленето ни - давай колкото и докогато има

Ще ви дам пример със свбв си - като малък аз бях абсолютно същият по една много проста причина - на село никой не беше чувал и насън за някаква екология, природа, и т.н. И сега е така. Има абсолютно непоправими бракониери, за тях няма думи, но аз говоря за средния българин - ние приемаме ВСИЧКО в гората, водата, въздуха, под земята като средство за наяждане, оно си е твоьо, стига само да си го Фанеш. И по Канал 1 така мислят... В тоя ред на мисли според мен доста от месарите дори не знаят, че нещо нарушават, та били те и морални закони...
Ама какво искаме, 500г. само хитруване и стремеж да се надхитри властта...
Съжалявам, че не знам грам гръцки, за да потърся някакви техни министерства. Бих ги попитал как се отнасят към подобна сеч. И си мисля, че няма да е зле да има някаква такса, не голяма, ама колкото да излиза неизгодно да се ходи там за "прехрана". Това е спорт, както всички знаем и както на дело ни показват многоуважаваните съфорумци, които ходят там

В заключение искам да кажа, че аз лично никога не съм ходил в Гърция(освен като граничар навремето

Хайде, наслука!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Павел Иванов написа:Митак по боклука Гърците не ни отстъпват , даже напротив уекинко ни изпреварват в туй отношение "сътвори си сам кочинка"
както и доста от "Европейците"
сьгласен-по големи свиняри от тия няма

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- dimitar_
- сериозен играч
Май няма какво да си търсим кусури , дори и само заради това , че живеем на Балкански полуостров всички ние , дето се вика някой да искаше да ни събере така българи , румънци , гърци , турци , сърби и албанци дори , на едно място (може да съм изпуснал някои ) , надали ще успее , но "неведоми са пътищата божий ... " !
Иначе където и да идем , ние сме си все същите , в състояние сме да провалим всичко , така както и можем да намерим решение на всяка една трудна ситуация -- "... сиромах човек - жив дявол !"
Явно се вижда , че на рибата сме майстори , където и да отидем , само да не стане така , че като чуят българин рибар , да ни завръщат местните с "тояги" , и да стане така , че повечето хора които отиват заради спорта и удоволствието , да бъдат разочаровани от това , че преди тях са минали други български "големи рибари" !
Но няма накъде , щем не щем , трябва да влизаме в час и това ще стане , макар и бавно , знае се че нашите глави са "дебели и корави"но с повечко дърва увират ... !
Иначе където и да идем , ние сме си все същите , в състояние сме да провалим всичко , така както и можем да намерим решение на всяка една трудна ситуация -- "... сиромах човек - жив дявол !"
Явно се вижда , че на рибата сме майстори , където и да отидем , само да не стане така , че като чуят българин рибар , да ни завръщат местните с "тояги" , и да стане така , че повечето хора които отиват заради спорта и удоволствието , да бъдат разочаровани от това , че преди тях са минали други български "големи рибари" !
Но няма накъде , щем не щем , трябва да влизаме в час и това ще стане , макар и бавно , знае се че нашите глави са "дебели и корави"но с повечко дърва увират ... !
- Боро
- научил се да хвърля
Браво колега ! Чудесна тема си зачекнал. За интересуващите се погледнете и това :
http://forum.nariba.com/viewtopic8506.html
http://forum.nariba.com/viewtopic8506.html
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сакън Димитре не ги умешвай комшийте в големите боклукотворци ( е не говориме за Капълъчарши и подобните му
) еле па в Европейската част и по големите курорти извън Юръпа
Верно че по селата и забутаните чаршии си е мамата ебало ама па за сметка на това какви глоби праскат в големите градове на открито къде "Европейците" минават за секъф вид боклук сътворен от човешка ръка и изхвърлен къдет му скимне 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов