Риболовен билет за брои вадици?

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Риболовен билет за брои вадици?

Мнение от real1980 »

Колеги искам да попитам може ли да се извадят 2 билета на едно и също лице? Един колега го глобиха за това 4е е бил с 4 броя вадици за шаран. Браконерите морят рибата сас ток и мрежи и повечето ги подминават защото ги е страх проверяващите, а за 3 или 4 вадици – глоба. Да, има си закон,но може ли с 2 билета на едно лице да се заобиколи закона за броя вадици?
за сметка на копувача!
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболовен билет за брои вадици?

Мнение от Божидар Стойков »

Не може, мисля че няма какво повече да спорим!
Изображение
Изображение
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

ами незнам дали ще може ,ама те и двата билета ще са на името на едно и също лице.и 5 билета да има на това лице ще са му разрешени 3-и броя въдици по закон.поне аз си мисля че е така. :lol: :lol: поздрави
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Няма такъв вариант!
Вади билет за себе си,за жена си,за любовницата и слага три сопи на стойката!/как ще ги събере двете -жени- на едно място си е негов проблем :D /
Парадоксално е,но минава номерът!Не е редно,но ЗРА ни принуждава да го правим на определени места!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

stefan4etoo написа:ами незнам дали ще може ,ама те и двата билета ще са на името на едно и също лице.и 5 билета да има на това лице ще са му разрешени 3-и броя въдици по закон.поне аз си мисля че е така. :lol: :lol: поздрави
Така е :wink:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

sapuna написа:Няма такъв вариант!
Вади билет за себе си,за жена си,за любовницата и слага три сопи на стойката!/как ще ги събере двете -жени- на едно място си е негов проблем :D /
Парадоксално е,но минава номерът!Не е редно,но ЗРА ни принуждава да го правим на определени места!
хаха Звучи добре :D ,но и от този вариант има опарили се рибари ако са сами и имат билети на цялата рода спасение няма. Не знам какви са глобите по закон за повече от допустимите вадици и дали си заслужава риска вместо 3 данни да си с 4 :D
за сметка на копувача!
Аватар
aleko
новобранец
новобранец

Мнение от aleko »

Вадиш си билет за стопански риболов и правиш каквото искаш.Можеш да ловиш вечер,можеш и със безброи сопички.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Така е,но все пак нека се запознае колегата - http://laws.nariba.com/lawsdetail/9.html
Изображение
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

aleko написа:Вадиш си билет за стопански риболов и правиш каквото искаш.Можеш да ловиш вечер,можеш и със безброи сопички.
:) Какво значи това и каква е разликата колега. Даи малко повече инфо и каква е цената.
за сметка на копувача!
B61
новобранец
новобранец

Мнение от B61 »

а така не може ли- за 4 въдица на язовир и 2 река плюс 10 лв към билета за всяка следваща по15 лв горница . не че ще хванем нещо повече но друго си е на марица или янтра една въдичка на дънце и една на плувчица.
Аватар
vlax
новобранец
новобранец

Мнение от vlax »

sapuna написа:Така е,но все пак нека се запознае колегата - http://laws.nariba.com/lawsdetail/9.html

Здравей колега
Къде може да се види актуален списък на язовирите за любителски и стопански риболов към момента /актуално Приложение към чл. 15 / от http://laws.nariba.com/lawsdetail/9.html
Този според мен не е актуален към момента.
Поздрави.
If we each do a little, we can all do a lot
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Последнотата и актуална е НАРЕДБА № 37 ОТ 10 НОЕМВРИ 2008 Г :arrow: http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135606420
Изображение
LUYBEN
новобранец
новобранец

Мнение от LUYBEN »

real1980 написа:Колеги искам да попитам може ли да се извадят 2 билета на едно и също лице? Един колега го глобиха за това 4е е бил с 4 броя вадици за шаран. Браконерите морят рибата сас ток и мрежи и повечето ги подминават защото ги е страх проверяващите, а за 3 или 4 вадици – глоба. Да, има си закон,но може ли с 2 билета на едно лице да се заобиколи закона за броя вадици?
Колега, въпроса ти е актуален и спорен- лично за мен!!!Аз съм си извадил 2 билета на мое име(единият през март,другия през септември).Този през септември го извадих, след като лично видях как ИАРА Ловеч, при проверка на язовир Александрово, на сам човек с 9 въдици просто си го провериха и си заминаха.След което се запознах с него ,той ми обясни,че е с три билета на негово име.И така, и аз реших да се пробвам с два билета, и четири въдици.Пробвам се вече на 10 излета, ама няма,няма кой да ме провери :?:
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

LUYBEN написа:
real1980 написа:Колеги искам да попитам може ли да се извадят 2 билета на едно и също лице? Един колега го глобиха за това 4е е бил с 4 броя вадици за шаран. Браконерите морят рибата сас ток и мрежи и повечето ги подминават защото ги е страх проверяващите, а за 3 или 4 вадици – глоба. Да, има си закон,но може ли с 2 билета на едно лице да се заобиколи закона за броя вадици?
Колега, въпроса ти е актуален и спорен- лично за мен!!!Аз съм си извадил 2 билета на мое име(единият през март,другия през септември).Този през септември го извадих, след като лично видях как ИАРА Ловеч, при проверка на язовир Александрово, на сам човек с 9 въдици просто си го провериха и си заминаха.След което се запознах с него ,той ми обясни,че е с три билета на негово име.И така, и аз реших да се пробвам с два билета, и четири въдици.Пробвам се вече на 10 излета, ама няма,няма кой да ме провери :?:
Лично аз видях на р.Янтра(на Драгановската баластерна това лято) как глобиха колега с 4 сопи,а друг с 7 и два билета му се размина с леко предупреждение 4е са 7 а не 6 броя. Колко глобиха колегата не знам защото колегата си замина,но не знам. чух само че глобите щели да ги увеличават точно за брои вадици. Колко големи ще са и колко е вярно не знам. :)
за сметка на копувача!
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Аз за това си ловя с една въдица да нямам проблеми.Водя детето с мен и тя лови с една и също има билет.Много ми връзва и с повече от една,няма да смогвам да вадя рибата :wink:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”