Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

за раирани с "лайта"
-
- разбира нещата
за раирани с "лайта"
Здравейте на всички.След като вчера не ме огря да отида за риби,днес беше денят.Оспах се като хората,хапнах му и аиде към едни от любимите ми места по една от любимите ми реки.Бях решил да търся костурите,като от предишни риболови очаквах и "включване" на кефали.Реката вече се е избистрила до безобразие и рибите са по зимните си места.От пръв поглед човек ще каже че вече няма живот по реката.Засилих се право на един вир,където се надявах че ще има някой.Началото не бе никак добро.Заложих на силикон микадо 5 см,с глава 4гр.Една доказала се по тия места примамка.И воала,скоро имах и първото почукване.Не след дълго доиде и първото рибе.

Последва я и втора и така няколко в рамките на половин -един час.

Всичко хубаво обаче беше до тук.Доидоха едни ловджии,взеха да вдигат врява,гърмежи,разни кучета.....Рибата ест. веднага си наби камшика.Последва търсене на ново място и тъкмо си мислех че днес ще се разминем с кефалите и един веднага ме взе.

Последва ново търсене на нялколко места безрезултатно,като на едно от тях се оказа че има и доста хора.ПОдминах ги отдалече ,впредвид вдигания шум и се отправих директно в най отдалеченото място от тях.На всичкото отгоре стана голям кочан,взе да пръска и да духа един гаден страничен вятър.малко проби и отново един разбойник ме споходи.

Нямаше много време до стъмване и реших да поупорствам пък каквото стане.Започнах да облавям старателно и за мой късмет изязоха още няколко риби.Ето ги и тях:

тука един морунгел налапа силикона

А след него отново кефал

накрая вече не си чувствах пръстите на ръцете ,но си тръгнах доволен от днешния риболов.
Снимките са кофти но с телефона толкова.До нови срещи.

Последва я и втора и така няколко в рамките на половин -един час.

Всичко хубаво обаче беше до тук.Доидоха едни ловджии,взеха да вдигат врява,гърмежи,разни кучета.....Рибата ест. веднага си наби камшика.Последва търсене на ново място и тъкмо си мислех че днес ще се разминем с кефалите и един веднага ме взе.

Последва ново търсене на нялколко места безрезултатно,като на едно от тях се оказа че има и доста хора.ПОдминах ги отдалече ,впредвид вдигания шум и се отправих директно в най отдалеченото място от тях.На всичкото отгоре стана голям кочан,взе да пръска и да духа един гаден страничен вятър.малко проби и отново един разбойник ме споходи.

Нямаше много време до стъмване и реших да поупорствам пък каквото стане.Започнах да облавям старателно и за мой късмет изязоха още няколко риби.Ето ги и тях:

тука един морунгел налапа силикона

А след него отново кефал

накрая вече не си чувствах пръстите на ръцете ,но си тръгнах доволен от днешния риболов.
Снимките са кофти но с телефона толкова.До нови срещи.
Последно промяна от seefeel на Нед Ное 13, 2011 9:12 pm, променено общо 1 път.
Проба му е майката!
Re: за раирани с "лайта"
Евала адаш, Жоро-костура си е Жоро-костура

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Както винаги - на ниво
Поздравления за майсторския риболов 

- antivik
- кандидат преподавател
Евала в тези студове хубави костури си наскубал
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Перфектни косуряги!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- ribarshe
- ще става разбирач
Браво , накефил си се 

-
- вече хвърля и на тежко
Хубави костури.