Писалка от съботната разходка :)

Модератори: bobopeli, sapuna

иво2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Писалка от съботната разходка :)

Мнение от иво2 »

eroucma написа: Иво моля те ще споделиш ли малко подробности за уловената щука, не те карам да си издаваш мястото, но поне кажи по кое време на деня я хвана, на каква примамка и най - важният въпрос " как я прилъга в тази бистра вода" защото гледа че там е станало като планински ручей прозрачно :rolleyes:
"Рибката" я хванах на жива стръв около 9:30 сутринта. Мястото е голямата корекция на село Крушето-пълно е с щукари там. Удар нямаше - тапата потъна съвсем плавно и изчаках 10-15 секунди да поеме хубаво. Когато засякох имах чувството, че съм хванал корен. До около десетина метра от брега се държеше като дъска, но излизайки на плиткото почна да се мята като подивяла. Едвам съм я изкарал на брега, притискайки я с кепа (беше абсурд да влезе в него). Въдицата е Shimano акция 15-40 - китайско производство за 25лв. :D и плетено влакно 0.18мм. Тръпката е неописуема, като се има в предвид, че не бях сигурен дали ще издържи въдицата.
В последните седмици излетите на спининг са много слаби-по една-две щуки, на по-едри блесни с бавна проводка. Но като цяло активността е много слаба, а водата доста бистра. Напролет пак :)
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Забелязваш ли какъв афинитет имат - дали на сребристи или на жълти блесни земат повече?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
иво2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от иво2 »

Повече на бели комай, въпреки че в тази бистра вода би трябвало да ползваме по-тъмна окраска според специалистите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”