Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от G.Petkov »

jagger1 написа:Колеги, проблема около София не е във водоемите. Ако ви прави впечатление, за доста водоеми (не само Софийски) положението е същото. Няма активност на рибоците от доста време. Доста колеги го регистрират. Просто тази година нещо става! Какво - не е ясно (поне за мен). Но със сонар засичам на водоемите наличието на риба, но не иска и не иска. Причината - нова тема за разсъждение. Инцидентните успехи за конкретни водоеми са в графата - изключения. Говоря, като цяло за водоемите около София (а и не само).

п.п.: прегледайте доста от постовете не само в тази тема (от м. юли до сега). Положението и за регионите е аналогично ( с малки изключения).
Много верни заключения на колегата jagger1!!!
За причините - трябва да го размислим!
И за мен тази година е учудващо слаба и то за масовите риби - каракуда, уклей, бабушки и пр.
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dilval »

Преди месец си купих 40 щипока и бях на Панча на стената, гумажийницата - Нито едно костурче! Преди 10 дни със същата стръв бях до Летището - и там дърво! Днес 13 ноември пак бях на стената на Панча - никакво пипване на рибе! На бял също! Имаше колеги, които обаче си ловяха през 15 мин. червеноперки! Пак нямаше вода достатъчно! Това е от мен! Щипоците вече си живеят в езерото!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

G.Petkov написа:
jagger1 написа:Колеги, проблема около София не е във водоемите. Ако ви прави впечатление, за доста водоеми (не само Софийски) положението е същото. Няма активност на рибоците от доста време. Доста колеги го регистрират. Просто тази година нещо става! Какво - не е ясно (поне за мен). Но със сонар засичам на водоемите наличието на риба, но не иска и не иска. Причината - нова тема за разсъждение. Инцидентните успехи за конкретни водоеми са в графата - изключения. Говоря, като цяло за водоемите около София (а и не само).

п.п.: прегледайте доста от постовете не само в тази тема (от м. юли до сега). Положението и за регионите е аналогично ( с малки изключения).
И за мен тази година е учудващо слаба и то за масовите риби - каракуда, уклей, бабушки и пр.
Има такова нещо,съгласен съм и с двамата.На Искъра масовите риби също бяха капризни тази година-каракуда,платика ,костур.Имаше по 1-2 колеги наравиха малко повече риби,но при останалите общо взето тегава работа.Незнам и аз каква е причината,не мисля че е нещо специално,просто си е по -слаба година.Като върна лентата назад за последните 10г.пак на Искъра се редуват 1-2 слаби с 1 силна от към риболов година.Природа ,знаеш ли какъв е точно проблема :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Инфо от вчера. Кратка разходка със спининга по Софийските локви с нулев резултат. Водата в повечето локви бе кристално бистра. За феновете на леда обаче има добри новини. По плитките ловки бяха запечатани!
_ribar_
новобранец
новобранец

Мнение от _ribar_ »

tegov86 написа:Не съм съгласен, че около София не излиза риба. Днес бях на Щъркела, но разбира се на грешното място и нямах и кълване даже, докато колегите от страната на ресторанта хващаха от "искърските скумрии". Пробвах какво ли не, но рибата кълвеше само от понтона, до скалите в ляво от него. Костура го няма никакъв.
Че той залива е скъсен повече от наполовина :( Нивото е надолу с 3-4 метра от нормалното средногодишно ! Бях там преди седмица , същата работа !
Офанзива
новобранец
новобранец

Мнение от Офанзива »

MITKO70 написа:
G.Petkov написа:

Има такова нещо,съгласен съм и с двамата.На Искъра масовите риби също бяха капризни тази година-каракуда,платика ,костур.Имаше по 1-2 колеги наравиха малко повече риби,но при останалите общо взето тегава работа.Незнам и аз каква е причината,не мисля че е нещо специално,просто си е по -слаба година.Като върна лентата назад за последните 10г.пак на Искъра се редуват 1-2 слаби с 1 силна от към риболов година.Природа ,знаеш ли какъв е точно проблема :wink:

На Искъра се изловиха едрите платики,остана дребнеж който бе капризен тази година,определено слаба година като изключим няколко силни Ярловски риболова и то на каракуда...с другаря Петков пък мисля че от пролетта ще имаме поводи за срещи и съвместни риболови :)
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Офанзива написа:...с другаря Петков пък мисля че от пролетта ще имаме поводи за срещи и съвместни риболови :)
Дано, ако пък са и успешни - ще почерпя :D !
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Препоръчайте гьол да си хвана 2-3 шарана за Никулден, докато не са легнали още, тамън да пробвам нов фидер монтаж, да са активни още де :lol: :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ribko и останалите колеги да ми простят за спама, ама нека и малко майтап да има, че с това безрибие, много сериозни ставаме :lol: .
Ribko, за Никулден мини на пазара на Красно село. Има един магазин - малко в страни от пазарчето - за риба. В него има един огромен гьол (аквариум), в който шараните са активни целогодишно (срещу заплащане - като на платено) :lol: . Пробвай там. Със сигурност ще хванеш и то - по избор от самия теб :lol: .

Вярвам, че горното ще го приемете с чувство за хумор и за малко разтоварване колеги :D .
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

jagger1 написа:Ribko и останалите колеги да ми простят за спама, ама нека и малко майтап да има, че с това безрибие, много сериозни ставаме :lol: .
Ribko, за Никулден мини на пазара на Красно село. Има един магазин - малко в страни от пазарчето - за риба. В него има един огромен гьол (аквариум), в който шараните са активни целогодишно (срещу заплащане - като на платено) :lol: . Пробвай там. Със сигурност ще хванеш и то - по избор от самия теб :lol: .

Вярвам, че горното ще го приемете с чувство за хумор и за малко разтоварване колеги :D .
Немаш проблем за майтапа ! :drinkers: Попринцип си ми е традиция аз да си хвана шарана, било то и от платен, да знам аз от къде съм го извадил, не от къде ми го продават на пазара, тамън и да раздвижа фидер малко, че запече работата ! :lol:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
qdeca
новобранец
новобранец

Мнение от qdeca »

Колеги здравеите ,кажете някой водоем на които да излизат щуки около София или малко по-далече ,става и водоема да е платен.Мисля да пробвам Богоров(платения),но до колкото аз знам като хванеш щука там неможеш да я пуснеш обратно , а трябва да я плащаш вярно ли е това или аз нещо бъркам.

Благодаря предварително.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Взимай щеката и бегай на Доганово.
Там аквариума е малко по-голям от този на Красно село
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

qdeca написа:.Мисля да пробвам Богоров(платения),но до колкото аз знам като хванеш щука там неможеш да я пуснеш обратно , а трябва да я плащаш вярно ли е това или аз нещо бъркам.
Вярно е.....амо отиди на някоя от баластиерите около София....
Изображение
Аватар
dzeviza
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dzeviza »

jagger1 написа:Ribko и останалите колеги да ми простят за спама, ама нека и малко майтап да има, че с това безрибие, много сериозни ставаме :lol: .

Колега,този водоем и аз го знам ,но я няма тръпката :lol: :drinkers:
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

qdeca написа:Колеги здравеите ,кажете някой водоем на които да излизат щуки около София или малко по-далече ,става и водоема да е платен.Мисля да пробвам Богоров(платения),но до колкото аз знам като хванеш щука там неможеш да я пуснеш обратно , а трябва да я плащаш вярно ли е това или аз нещо бъркам.

Благодаря предварително.
Само щуките хванати на тапа не се връщат
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”