Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Да излъжем пасивната щука
Модератор: sapuna
- radost_in7
- новобранец
Re: Да излъжем пасивната щука
хитро колега-продължаай в същия дух и на слука
Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата

- radost_in7
- новобранец
преди седем осем години имах подобен случай...не ще да кълве и това е...имаше колеги около мен и сигурно 50 тапи-но не и удар...бях хвърлил за шаран на пружина...като изкарвах въдицата леко ми се завъртяха малко фантасмагории из главата-взех и вместо оловото заradost_in7 написа:хитро колега-продължаай в същия дух и на слука
щука най отдолу сложих пружина и я натъпках добре...явно дребосък се събра около пружината и вибрациите на любопитната и станаха в повече....но три удара имах на същата въдица и три щуки на брега за около 2 часа-от тогава често го практикувам и резултат има-и поздрави на миро ..той беше с мен тогава и ме бъзикна ...че не е виждал шаран на метален повод да се лови-след това млъкна де

Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата

- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Аз съм виждал няколко пъти щуки да се хващат на пружина. Миналата година Април месец изкараха една около 6 кг на пружина на яз. Черногорово(Димитровград).
А аз си хвърлям блесните/воблери и тапи, и нищо не хващам.

radost_in7 написа:преди седем осем години имах подобен случай...не ще да кълве и това е...имаше колеги около мен и сигурно 50 тапи-но не и удар...бях хвърлил за шаран на пружина...като изкарвах въдицата леко ми се завъртяха малко фантасмагории из главата-взех и вместо оловото заradost_in7 написа:хитро колега-продължаай в същия дух и на слука
щука най отдолу сложих пружина и я натъпках добре...явно дребосък се събра около пружината и вибрациите на любопитната и станаха в повече....но три удара имах на същата въдица и три щуки на брега за около 2 часа-от тогава често го практикувам и резултат има-и поздрави на миро ..той беше с мен тогава и ме бъзикна ...че не е виждал шаран на метален повод да се лови-след това млъкна де
Наслука!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ми нека някои колега да пусне снимка как се прави
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз също имах подобен случай тая седмица нищо и нищо накрая хванах една блесна(въртяща) закачих едно рибе на куката (през главата) сложих на куката малък повод за него друга кука която сложих близо до опашката Резултат 15 броя писалки бяха(пуснах всичко)но за сравнение на никои на тапа не му удряше и малка щука.А и нацепих рибето с нож та да мирише
:D:D

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- ще става разбирач
Нещо не те разбрах. На въртяща блесна си сложил рибе с кука в главата и кука в опашката. При това положение рибата най-вероятно умира или ще издържи, но малко. Тогава кво правим... или ти си мятал на блесна + горепосоченият монтаж с рибка..
не те разбирам нещо 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
dundurma написа:Нещо не те разбрах. На въртяща блесна си сложил рибе с кука в главата и кука в опашката. При това положение рибата най-вероятно умира или ще издържи, но малко. Тогава кво правим... или ти си мятал на блесна + горепосоченият монтаж с рибка..не те разбирам нещо
Рибето умира моментално но въртиш като на блесна а може и подобно на Драшкович идеята ми дойде точно от тази тема
Tell people there’s an invisible man in the sky who

-
- ще става разбирач
Аха. Явно говориш за спининг. Основата на темата е за риболов на тапа с блесна и рибе на нея, та за тва не съм те разбрал.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ето този монтаж ми стана много интересен .
няма ли някои колега някоя снимка как става.
няма ли някои колега някоя снимка как става.
Spatia написа:Аз съм виждал няколко пъти щуки да се хващат на пружина. Миналата година Април месец изкараха една около 6 кг на пружина на яз. Черногорово(Димитровград).А аз си хвърлям блесните/воблери и тапи, и нищо не хващам.
![]()
radost_in7 написа:преди седем осем години имах подобен случай...не ще да кълве и това е...имаше колеги около мен и сигурно 50 тапи-но не и удар...бях хвърлил за шаран на пружина...като изкарвах въдицата леко ми се завъртяха малко фантасмагории из главата-взех и вместо оловото заradost_in7 написа:хитро колега-продължаай в същия дух и на слука
- szhristov
- ще става разбирач

...и наслука
- begleca_sv
- кандидат преподавател
има ли я рибата и без блесната си зема 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- разбира нещата
begleca_sv написа:има ли я рибата и без блесната си зема
Не съм напълно съгласен колега. Дори да има щука в дадения водоем, може да е пасивна и да не удари. Именно за това е тази тема "да излъжем пасивната щука", да и предложим нещо на което не би устояла, да я предизвикаме по някакъв начин да налапа нашата стръв

Каква дълбочина пускаш? Аз също пробвах тоя монтаж, но без успех. Дълбочината ми беше на около 50-60 см. Сигурно там ми е грешката. 

-
- научил се да хвърля
Още една невероянта тема /мнение/ от колегата Кърцата
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- ПавкатаКТМ
- новобранец
Днес второ поредно капо. Смених всичко възможно без Драшкович - живо рибе, мъртво рибе, блесни Мепс, големите чинии на Абу Гарсия, клатушки, воблери, дъно, дъно с пружина и НЕ. Интересното е, че и костури нямаше, на нищо, един се хвана около 200гр на дъно на Кубинка на метален повод до пружината.
Не знам с какво и да я лъжем.
Не знам с какво и да я лъжем.
Павел, о878 І7878з