Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

САМОРЪЧНО НАПРАВЕНИ ПЛУВКИ
Модератор: emo vasilev
Тази тема я озаглавих така защото много сам запален по изработването на плувки в домашни условия и ви моля колеги да нахварлите някои идеи и ако евентиално имате снимки на свои плувки които сте изработили ръчно
моля да ми пимогнете благодаря предварително !!!
:Д :Д :Д :Д :Д :Д :Д
моля да ми пимогнете благодаря предварително !!!
:Д :Д :Д :Д :Д :Д :Д
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- новобранец
- Обратна връзка:
За ръчните плувки...
Скъпи колега, щото Си скъп,
наесен, когато изсъхват магарешките тръни
и горната част на папура, Си отрежи стебла от тях!
Ще видиш , за какъв отличен материал става дума1
Магарешкия трън трябва добре да се исуши!
За Мен Сърцевината му е естествен плътен "стиропор",
който се обработва, като масло !
Сстъблото на папура - горе и долу, пък е може би най
добрата мачта за плувка, след исушаване!
Има тънки и дебели стъбла на папур !
Вече Си готов .....
наесен, когато изсъхват магарешките тръни
и горната част на папура, Си отрежи стебла от тях!
Ще видиш , за какъв отличен материал става дума1
Магарешкия трън трябва добре да се исуши!
За Мен Сърцевината му е естествен плътен "стиропор",
който се обработва, като масло !
Сстъблото на папура - горе и долу, пък е може би най
добрата мачта за плувка, след исушаване!
Има тънки и дебели стъбла на папур !
Вече Си готов .....
Ако се пази тишина, рибата идва близо до брега !!!
Здравейте всички вие,които използвате Мреж@т@ за мирни цели! 
Регисрирах се скоро,но мога да предложа нещо относно плувките.
По мои наблюдения,доста добри плувки се получават от най-обикновени пластмасови сламки(със сечение ~6мм).Изработването им е лесно(просто се залепят в двата края чрез стопяване със запалка),а и са почти универсални плувки.Закрепянето към кордата,става с две меки пръстенчета отрязани от подходящо по размер маркуче(шлаух).Освен това има богат избор от ярки цветове,така че не е нужно допълнително оцветяване.
Дано съм бил полезен с тази идея!

Регисрирах се скоро,но мога да предложа нещо относно плувките.
По мои наблюдения,доста добри плувки се получават от най-обикновени пластмасови сламки(със сечение ~6мм).Изработването им е лесно(просто се залепят в двата края чрез стопяване със запалка),а и са почти универсални плувки.Закрепянето към кордата,става с две меки пръстенчета отрязани от подходящо по размер маркуче(шлаух).Освен това има богат избор от ярки цветове,така че не е нужно допълнително оцветяване.
Дано съм бил полезен с тази идея!

Не е ли с кука в устата,
няма файда от хвалбата!
няма файда от хвалбата!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: САМОРЪЧНО НАПРАВЕНИ ПЛУВКИ
Имам една много добра плувка,на око е към 5-6 грама,направена е от коркова тапа.Ипълнението е отлично от моя страна/нали съм майстор/,изглежда като фабрична,но не мисля,че е добра идеята да се използват саморъчно направени плувки.На пазара има по 2 лева отлични.
Който има мерак да работи-няма лошо,аз например обичам да правя чепарета,прави ми кеф,пък и хващат повече от купените. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
харесват ни,но дай и малко технологияman1966 написа:Влез в галерията ми и виж -дано ти харесат...

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Моето предложение по горе - за материала - трън и папур, не е случайно !
Много са местата в Страната дето няма риболовен магазин, но има , както тези неща,
така и железарски магазини, в който пък има необходимия лак, та затова поднесох тези материали !
Има и сламки с Ф - 3 - 5 мм. - соковете по 70-80 ст., това за колегата, който говори за 6 мм. - грубичко...
Относно плувките стрели - за далечна дистанция-техните крилца, Моят съвет е да се използва PVC от
подложката за яката на риза, или от опаковка на слушалки за уолкмен , и др.!
Много са местата в Страната дето няма риболовен магазин, но има , както тези неща,
така и железарски магазини, в който пък има необходимия лак, та затова поднесох тези материали !
Има и сламки с Ф - 3 - 5 мм. - соковете по 70-80 ст., това за колегата, който говори за 6 мм. - грубичко...
Относно плувките стрели - за далечна дистанция-техните крилца, Моят съвет е да се използва PVC от
подложката за яката на риза, или от опаковка на слушалки за уолкмен , и др.!
Ако се пази тишина, рибата идва близо до брега !!!
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
пластмасовите пръчки за балони.дълги са по 20-ина см.стават отлични воблери.в единия краи слагаш едно вирбелче от малките.нагряваш пластмасата и с клещи за белене на кабел стягаш.от най-близкия възможен магазин си вземи близалки за връх на плувката.онзи ден направих 2-3 но не съм ги снимал защото още не са боядисани а и изпробвани.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
man1966 Браво ваглерите ми хареса много,
а калъпите за олово са направо супер
а калъпите за олово са направо супер

И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
пак за риба ще отидем !!!
Принципно имам братовчед от София,който ми пусна една бълха и реших да я пробвам..
Взимате некви по-дебели джапанки,орязват се на долу-горе средно големи квадратни парчета(колкото да можеш да изваеш обикновена плувка),след това се пробиват с пирон през средата,който се поставя на дрелка..Включвате дрелката и започвате да оформяте парчето джапанка с едра шкурка
След като оформите плувката и слагате сламка от близалка или примерно пълнител от химикал..
Звучи глупаво,но върши добра работа,особено ако човек не иска да се одруса с пари за плувки..
Взимате некви по-дебели джапанки,орязват се на долу-горе средно големи квадратни парчета(колкото да можеш да изваеш обикновена плувка),след това се пробиват с пирон през средата,който се поставя на дрелка..Включвате дрелката и започвате да оформяте парчето джапанка с едра шкурка

Звучи глупаво,но върши добра работа,особено ако човек не иска да се одруса с пари за плувки..

Member of the zapalen_92's Fan Club
- man1966
- ще става разбирач
Няма да ти се получи с шкурка-джапанката е особен матреал..demise написа:Принципно имам братовчед от София,който ми пусна една бълха и реших да я пробвам..
Взимате некви по-дебели джапанки,орязват се на долу-горе средно големи квадратни парчета(колкото да можеш да изваеш обикновена плувка),след това се пробиват с пирон през средата,който се поставя на дрелка..Включвате дрелката и започвате да оформяте парчето джапанка с едра шкуркаСлед като оформите плувката и слагате сламка от близалка или примерно пълнител от химикал..

От джапанка плувките се пилят на шмиргел-поне аз така правя-пробвах с шкурка но превърта върху оста си/аз ползвам дървено шешче/ а и от шкурката джапонките стават като таралежи-материала не е плътен както при балсата.
Нанизваш подготвената заготовка и я почваш на шмиргела-просто си трябва тренировки и се получава.
За килове ползвайте стъклопласт,както при оригиналите-отгоре слагам пауново перо с различни дебелини за различните плувки-ако искате плувките да са здрави,кила трябва да минава през цялото тяло на плувката и антената да е надяната на него.Телчето за кордата при мен е директно вързано за кила-няма отскубване както при купешките.
Айде успех и да внимавате с шмиргела че боли като се цъкнеш...
Ако имате въпроси - питайте.
Я елате рибенца при батко...