Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

За карагьоз...
Модератори: emo vasilev, alekst
УРА а а а ... КАРАГЬОЗ !!!
Неведоми са пътищата Господни
,в петък се точих за едро попче, но едно инфо получено в рибмагазина на Слевето обърна плановете ми за празничните дни с 12 рубма.Има карагьоз в Бургаското пристанище,долу на моя любим рибарски кей.Въпреки ,че не бях подготвен, не се върнах назат у дома - пусто суеверие.Имах необходимите чепарета и хайде на Рибното. В петък взех 5 риби.Все пак бе празник,Гергьовден.В събота от 7 до 12 часа улових цели 15 карагьоза като 4-5 по 400-500 гр. дълги цели 35 см.направих и снимки.В неделя на плаващият док от който лових и предните дни бе пълно с рибари 40-50 човека.Изсипа се цяло рибарско войнство,майстори и шампиони,пенсионери и деца абе пръчка до пръчка...а риба няма.Предния ден се плацикаха няколко делфинчета , сигурно те изгониха карагьоза.В резултат в неделя до обят се взеха 3-4 риби,като моя милост имаше 1 карагьоз. Пропадна и откриването на 8 май на риболова на кефалови-все пак карагьоза няма всеки ден, задържа се за няколко дена,кефал има дори играеше около нас,сръв блатен червей също има, а на шофьорския плаж вече взимали по някоя риба.КАРАГЬОЗА го лових на една 7 метрова тояга на БАЛЦЕР,тежка и тромава ,но по-лека и дълга нямам,а и не ми е трябвала.Най-добре вървеше на 5 номер куки с червено и златно ламе.Сложих чепаре с 40 куки -4Х10 ,клатисе вертикарно,като имаш по-голамо чепаре хващаш целия "табан" дълбочина.Неописуемо е вълнението като ти се закачи такъв (35 см.) екземпляр.Прекарах празниците чудесно, хванах общо 21 риби а изтървах...
двойно повече.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: УРА а а а ... КАРАГЬОЗ !!!
Тук по-наСевер обаче бяха чичо им и дебелите стрини - никакъв шанс за риба освен попчета и то в затишието на Западния вятър за малко около 12.30-13.30 - Морския червей си стои в езерото и иларията е май там...кво чака....Доктора да дойде да я подкара с Английската тояга...batmilen написа:Неведоми са пътищата Господниабе пръчка до пръчка...а риба няма.Предния ден се плацикаха няколко делфинчета

Последно промяна от durumov на Чет Май 12, 2005 5:15 pm, променено общо 1 път.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Дуруме,честно казано до сега не съм хващал такива големи карагьози на чепаре.Виж в мрежите влизат,но там тръпката е като се вадят и ги видиш на гроздове да идват от дълбините.В Бургас червей има и риба също.Вчера си купих 2 блесни на АБУ ГАРСИЯ.Момчетата от магазин Рибар минали през последното изложение и прибрали всички АБУТА.Скъпички са, но хубави взех 1 малка 7 гр.-за 5 и нещо 6 лева и една голяма блесна за 12.90 лв.Колегата Кирчо ми каза,че от Варна си взел някаква примамка на на Абу за 13 лева.Приличала на смачкан сафрид и добре се държала във водата.Магазина се намирал до автогарата да знаеш нещо по въпроса?
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Браво БатМилене!
На какво викате карагьоз? Аз май такава риба не съм хващал. Вкусна ли е? Защо трябва да клатите дълги чепарета? Не става ли с обикновенно чепаре дето се замята и прибира? Може ли щека да се използва за клатене? Аз имам една стара 9 метрова. Донесох я в БГ преди три години и си стои в гаража на брадчеда. Той така и не се научи да я използва.
Карагьоза не взима ли на блесна?
На какво викате карагьоз? Аз май такава риба не съм хващал. Вкусна ли е? Защо трябва да клатите дълги чепарета? Не става ли с обикновенно чепаре дето се замята и прибира? Може ли щека да се използва за клатене? Аз имам една стара 9 метрова. Донесох я в БГ преди три години и си стои в гаража на брадчеда. Той така и не се научи да я използва.
Карагьоза не взима ли на блесна?
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
сДокторе виж описанието на карагоьза в http://www.fishbg.com/fish_detail.asp?id=30 типична селдова риба като херингата,сардината,сардинопса и т.н. ,а улова и е "КАЙМАКА НА РИБОЛОВА".Ще се задържи още малко едрата риба и ще останат "дребосъците" на които викат "блеч".Есенес и през зимата пак е тук.Видях ти снимките(SIC) БРАВО ти ме изненадваш все повече и повече.Радвам се,че и в студения Албион има една сродна българска душа...
Между впрочем и аз пуснах некоя снимчица в този сайт ,за проба... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
бат,Милене,...Единствената останала от общо 5-те броя/???/ с които са "заредили" този магазин я видях - наистина е като поизсъхнал сафрид - има само 2ка(куки) на опашката, обърнати обаче !!!нагоре!!!,да не закачаш дъното. Имаше и др. модели от 5до15лв., но по няколко бройки само или по-точно по 1 словом ЕДНАbatmilen написа:Колегата Кирчо ми каза,че от Варна си взел някаква примамка на на Абу за 13 лева.Приличала на смачкан сафрид и добре се държала във водата.Магазина се намирал до автогарата да знаеш нещо по въпроса?
Ти ми кажи за utlra bite има за платика, за щаран и универсална някаква...каква е подходяща за море, изобщо колко време изтрайва във вълна, течения, вятър. Ами като отвориш платмасовата ампула как процедираш с дозичката и как я съхраняваш за мнокократна/многокапкова употреба.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Има за всякакви риби Дуруме,капачето е от пластмаса, с ръка се отваря и след като ползваш примамката затваряш.Дават диплянки където е указано дозирането,може да се растваря във вода,а може да слагаш и по капка.Ама мнимавай,разсипах една ампусла в картонената принцеса и после Трабанта смърдя 3-4 месеца на умряло куче.
А за тези воблери на АБУ , дадох заявка и ще ми донесат. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами отпред този "смачкан сафрид" няма загребваща човка като на рапалата например, интересно ми е как изглежда движението и във вода. Ако не си с мултипликатор, а с об. макара тя ще се върти по оста си от посукването на влакното - тогава кажи какъв възел/монтаж използваш
абе инсталирай си на компютъра едно ICQ бе човек, да сме по-директни въпроса ми беше за утра байт - има ли значение за какво е дадената "есенция"(морска нямат) или е само тъй за търговско разнообразие - защото мисля че всякаква може да заработи или не съм прав?
абе инсталирай си на компютъра едно ICQ бе човек, да сме по-директни въпроса ми беше за утра байт - има ли значение за какво е дадената "есенция"(морска нямат) или е само тъй за търговско разнообразие - защото мисля че всякаква може да заработи или не съм прав?
Все се каня за АйСеКюТо ама на,не ми остава време,за Ултра Байта- в синьо са за море имаги,ако не ще заредят за лятото.Колегата Кил4о Къдравия взел такъв смачкан сафрид и го пробвал с обикновенна макара-супер,и на водене и на гледка.Я ми се обади на 056876207 да ти дам и един GSM номер,к'во ще се мъчим с ISQ то.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не знам к'во става ама...след 4-5 опита все заето дава, а пък на Gsm-а от мейла-Здравейте уважаеми г-н Д.Урумов това е моя тел.номер +359batmilen написа:Я ми се обади на 056876207 да ти дам и един GSM номер,к'во ще се мъчим с ISQ то.
887 81 60 71 Милен Иванов -batmilen...
някаква мацка и ми вика грешка...2 пъти звънях!

затуй ти опитай на 0888/00-91-95 дето съм аз.