Струва ли си Penn

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Струва ли си Penn

Мнение от czd »

Какво ти пука къде правено ,то на днешно време всичко в Китай се прави :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тц , не всичко :mrgreen: Просто гледам на Tuberttini Vertigo верно са написали тва :
Макара, която е изцяло проектирана в Италия - като дизайн и механизъм. Изработена в Япония и на пазара имаме VERTIGO
което след като го прочета и погледна въпросното VERTIGO лично мен ме избива на смех . Не друго ами освен полировката нищо италианско като дизайн не виждам което пък от своя страна ме навява към мисълта че на 100% има поне една изработена в Япония част ама не се сещам коя може да бъде :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Просто са се изгубили в превода :lol: на макарата по спомен пише :designed in italy engineered in japan
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Никога не ме е интересувало в действителност кое къде е изботено в крайна сметка-живеем в много тъп,глобален свят и старите марки отдавна не означат онова,което са означавали през 70-те и 80-те години.За Тубертини Вертиго мога да кажа накратко - чудесна,ЗДРАВА,спиниг-макара,след тестването я държа в резерв за тежкия спининг.За да не застоява,макар и да превъзхожда с много макарите за такава цел,с нея ловя шарани на плувка :lol:в един секретен язовир.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Колега Инкубус,

би ли споделил, Вертигото съпоставено със Заубера по добре ли реди влакното или по зле?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

INCUBUS написа:...За Тубертини Вертиго мога да кажа накратко - чудесна,ЗДРАВА,спиниг-макара,...
Както повечето Риобита , аз лично нямам нищо против тази макара , само ми е смешно как се презентира :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от niki76 »

Абе омотали са се малко умишлено.Ако си е 1към1 със заубера ,защо да се дават 40лв за лъскаво покритие.Засега Ексиа ми е по на сърце от Риобитата.Ма и вие все нови филми ми вкарвате,за което благодаря естествено :drinkers:
Още едно хвърляне и тръгвам.....
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Хич не е 1 към 1 със Заубера, затова съм задал провокативен въпрос на Инкубус. Заубера е с червяк, а Вертигото не е. Външно се "опитват" да изглеждат еднакви, но карантиите им определено не са еднакви. :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не знам за червяци и всякакви членестоноги - аз приятелю,съм изнежен консуматор,който не се интересува,ама грам от вътрешното устройство на макарите.Пука ми на шишарката,важното е какво усещане и какви впечатления получавам,по принцип не разглобявам и не смазвам макари.Мога да ти дам пълно сравнение ,щото имам два Заубера,две Ексии,и една пак Риоби,пак от по-скъпите,не като Екусимата и Инсайдъра,никой не я споменава - Зестер се казва.Еми,за моите новобрански изисквания в спининга,разбирай и хамалски и мурдарски /щото не чистя по друг начин,освен с топване във водата и то,ако съм я овалял в пясък /,Тубертини Вертиго е наравно с Риобитата по издръжливост и нареждане на влакното,без "бради"и др.простотии при спининг-тестовете,като май ги превъзхожда по мощност - съдя по шараните,щото както написах,временно я ползвам за шарански риболов на плувка,с влакно "Колмик Аксиал" 0,20.Струваше ми и повече от всяко мое Риоби - за 170 лева беше,ама от приятел-местен търговец,а аз се грижа и за хляба на местните търговци,не храня американци особено щото много не ги харесвам,ама това е друга,не спинингова тема.
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от niki76 »

Колеги ,пробвах Тика,Сасаме,Митчел флуд,Мило...и др по евтини.Но като Риоби Заубер нищо друго за тия пари не усетих така фино и леко,просто удоволствие .Нямаше Ексия ,за да ги сравня ,но и това ще стане.О тояжките най ми допадна едно Чери на 2.10,страхотна.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

А защо не пробваш и от тояжките sert exceed :wink: не, че черито е лош вариант :D имам ги и двете на 1.80 и за парите си са екстра ,но някакси серта ми допада повече ,може би е въпрос на вкус :wink:
Последно промяна от czd на Чет Ное 17, 2011 9:08 am, променено общо 1 път.
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от niki76 »

Днес по Пловдив ще проверя какво има,и обезателно това сертче.Имам няколко въдици и макари от тази марка и никога не е имало проблем,освен с една Вендета на 3м, с която се опитах да изтръгна една шипка с корените ...ама се сгъна в кръста. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”