Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Струва ли си Penn
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Струва ли си Penn
Колеги дайте мнение за макара Penn - Sargus SG,ще я ползвам за спининг главно.Не съм имал макара от тази марка,чудя се и за нещо от Тубертини.Помагайте.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Струва ли си Penn
Aко се чудиш между Пен и Тубертини ,то имам точното решение
компилация между двете:

Penn Affinity
Имам я от няколко месеца и мога да кажа ,че е страхотна макара,а иначе през ръцете са ми минали няколко макари тубертини и в момента имам едно сирио и мога да кажа ,че са отлични за парите си 

Penn Affinity

-
- вече хвърля и на тежко
Значи си доволен,но на мен по-ми допада Саргуса като визия.Затова чакам някои да се обади ако я е ползвал... 

- orion30
- разбира нещата
Penn Affinity си е чист Риоби Заубер, така че няма как да не си доволен. И няма нищо общо с Тубертинито.
Според Алън Хоук Пенн Саргус си е чист Пфлюгер, така че другия колега няма как да не е доволен.

Според Алън Хоук Пенн Саргус си е чист Пфлюгер, така че другия колега няма как да не е доволен.

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
връзката с тубертини е модела вертиго
...само да вметна ,че имам и заубер и ми се струва ,че пена върти с една идея по-мазно ,а също дръжката е като на новия заубер 

Колега привет!Аз ползвам саргас4000,но имам само няколко излета и нямам уловена риба за да ти кажа повече за аванса.Ползвам я по Марица,като въртя главно за сом с примамки в диапазона 17-40гр,а влакното което съм и навил е Пауър про 40 lb.Иначе макарата е супер дано съм бил полезен.Поздрави...
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря ,всички мнения са полезни.Много се е писало за избора на макара,ама пак се чеша там дет не ме сърби ,като трябва да избирам.Колебая се между Пен,ТикаКамбрия,и Една Сторм за сега.Пробвах и една Мило ,но за 50-60лв и не ме очарова.Колмик Комета ми радва окото,та и нея одумайте.... 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Понеже гледам ,че си се ориентирал към спининг ,та те съветвам да вземеш нещо доказало се в боя... мило е хубава марка,но като цяло не бих купил макара от тях да беше платформа или нещо друго да
все пак какви пари си приготвил и към какъв размер си се насочил 

- plamenski4
- вече хвърля и на тежко
Само да кажа , по- добра макара от саргуса за парите си не съм въртял
Успех !

-
- вече хвърля и на тежко
Лимита е 200лв,не че не мога да дам малко отгоре,но не ми се струва оправдано.Мисля ,че с ваша помощ ще си избера нещо ,което ще изкара 3-4 сезона.А за Саргуса тези 6.2оборота не са ли малко много.Нещо за Колмика да кажете.Интересуват ме макари размери 2000,2500,максимум 3000 ако е до 350гр.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За тези пари бих ти препоръчал :
абу сорон

или тази ,но малко надминава бюджета :

само да не те притеснява ,че въртят с една идея по грубо
Също можеш да погледнеш :
Рьоби Заубер ,Spro Red Arc ,Penn affinity,Tuberttini Vertigo или другите им там производни
Можеш да разгледаш новия каталог на Абу гарсия има доста обещаващи макари ,но все още не се предлагат в България ,предполагам до месец , два ще са налице. А колкото до колмика мисля ,че преди време имаше тема ,до колкото си спомням е аналог browning backfire 
абу сорон

или тази ,но малко надминава бюджета :

само да не те притеснява ,че въртят с една идея по грубо

Също можеш да погледнеш :
Рьоби Заубер ,Spro Red Arc ,Penn affinity,Tuberttini Vertigo или другите им там производни

-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря,ще изчакам коледните намаления-тогава може и нещо по хубаво да изпадне за тия пари.То в БГ цените обикновено се дигат вместо обратното,но дотогава ще ги пробвам за да се ориентирам по-правилно.Наслука на всички.
- orion30
- разбира нещата
Уважаеми ЧеЗеДе,
моля свири си часовника. Вертигото не е Заубер. По принцип всичките стойностни макари на Тубертини са патентни на Риоби. Но явно не са си платили за Заубер. Риоби са най големия продавач на патенти, а дори нямат и собствен завод. Правят поръчки в чужди заводи и в момента Риоби се оперира от интернационална търговска корпорация.
http://www.ryobi-intl.com/ew/cpzs.asp?SortID=80&page=2
моля свири си часовника. Вертигото не е Заубер. По принцип всичките стойностни макари на Тубертини са патентни на Риоби. Но явно не са си платили за Заубер. Риоби са най големия продавач на патенти, а дори нямат и собствен завод. Правят поръчки в чужди заводи и в момента Риоби се оперира от интернационална търговска корпорация.

http://www.ryobi-intl.com/ew/cpzs.asp?SortID=80&page=2
-
- вече хвърля и на тежко
А Вертигото верно ли е зделано в Japan бе момци,ако е така май е добро предложение.
- orion30
- разбира нещата
Вертигото е толкова правено в Джапейн, колкото аз съм китайски мандарин.