Риболов на Толстолоб

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов на Толстолоб

Мнение от Mr.Barry »

Тези, които е сложил колегата още в първия пост. Може би допуснах грешка като казах монтажи, но имах предвид разположението на куките, олово ако се слага отдолу и т.н.
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Колеги,от известно време посещавам едно язовирче,в което има толстолоб,но нещо слуката не иска да ме споходи :( Монтажа ми е като на снимките в началото на темата,с две куки,пробвах на различни дълбочини (м/у 20см и 1.2м),различни захранки,но неще и това е.А иначе ги виждам как минават покрай тапата,без да и обърнат и грам внимание.В язовирчето има и доста дребна риба която се събира веднага на захранката-дали може тя да ми бърка риболова?
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Sparto
новобранец
новобранец

Мнение от Sparto »

На язовира на който ходя има много вятър и вълни как може да задържа тапата на едно място щото много шава и .... :oops:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Sparto написа:На язовира на който ходя има много вятър и вълни как може да задържа тапата на едно място щото много шава и .... :oops:
С тежест.
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Изображение
...и върха на пръта във водата.
Изображение
Sparto
новобранец
новобранец

Мнение от Sparto »

Колко грама олово трябва да е с плувка 70 грама съм :? :shock: :roll:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

10-15,max 20gr.
Изображение
Аватар
Naas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Naas »

Здравейте колеги! Преди няколко дни реших да опитам с риболова на толупи на един аренден водоем но без успех, къде бъркам? Монтажа ми е тапа 70гр. на около 60см. пружината с 15гр. тежест вътре, и отдолу куки 6 номер както си ги продават вързани по две. Захранката на филстар ванилия-коноп друго не съм слагал. Захранката я овлажних съвсем малко колкото да се задържи на пружината, сменях дълбочината на 60 и на 40 см. но нищо. Първоначално бях с голи куки но след това сложих по едно жълто топче стиропор, веднага след замятане тапата полудя и оп.....каракуда, след това пак ги оставих голи. Къде бъркам, дали тапата не е прекалено голяма и да ги плаши защото идват до нея и веднага обратен завой. Наистина имаше и малко ветрец но толупите си обикаляха постоянно отпред. За два часа ми свърши захранката и се оказах, разпънах мача и си почнах шаранчетата. Не съм се отказал и мисля пак да ходя така че ако имате забележки към монтажа и захранката очаквам да ги чуя. Благодаря предварително, наслука :wink:
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Ако толупите са едри няма начин тапата да ги плаши :) Според мен винаги слагай стиропор, но никога не ги оставяй голи ;) Пробвай да смениш захранката, демек да е коренно различна като аромат, а аз съм стигнал до извода, че ако рибата не иска да яде дори и Господ не може да я накара..... така че наслука и дано ги набараш :) :drinkers:
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

Здравейте колеги гледам че отдавна тази тема не е дискотирана и викам да я пообновим малко :)

Та ходя на едно язовирче на което има големи толупи но за съжаление никога не съм хващал (не съм и пробвал де) но след прочитането на тази тема мисля да се пробвам и с тях. Колегата с когото ходя е поразпитал и са му прехвалили едни хранилки та моля ви и вие като по компетентни да си кажете мнението

Изображение

Като за начало, от прочетеното в темата разбирам, че куките са малко в повече и мисля да ги посъкратя какво ще кажете вие имате ли опит с тоя монтаж или поне кажете как мислите дали е надежден или по-добре с пружинките :)

и още един въпрос :oops: кога е активен толостолоба и дали има смисъл да се търси по това време на годината?
Изображение
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Куките са в разрез със закона, ама иначе монтажа е печеливш. Не се притеснявай, купувай го и мятай. Всеки 5-ти рибар е с мрежа в багажника, а ти си тръгнал за куки да се притесняваш :D
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Куките изглеждат слабички.
Изображение
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Мдам и ако се продават така готови вързани се моли да не те взема риба над кило :D
Аватар
batpanek
новобранец
новобранец

Мнение от batpanek »

Абе,като стана въпрос за толостолоби...някой ходил ли е тези дни на стената на Овчарица?
Че още разсъждавам дали да ходя утре. :axe:
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

kamaka написа:здравейте колеги
искам да попитам как да подходя когато толстолопа е на повърхноста на язовира ?

аз ловя толстолоп при подобни условия ;) като отидеш на водоема хварли на мястото няколко топки захранка ( с големината на портокал ) , и хвърляш въдицата там кадето си захранил на околу метар далбочина и поне за мен най важното е захранката да е с плодов аромат ( най добре на Vande Rende Ягода и я смесвам с 200 грама сухо мляко ) дано да сам помогнал ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”