Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Re: Риболов на Толстолоб
Тези, които е сложил колегата още в първия пост. Може би допуснах грешка като казах монтажи, но имах предвид разположението на куките, олово ако се слага отдолу и т.н.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги,от известно време посещавам едно язовирче,в което има толстолоб,но нещо слуката не иска да ме споходи
Монтажа ми е като на снимките в началото на темата,с две куки,пробвах на различни дълбочини (м/у 20см и 1.2м),различни захранки,но неще и това е.А иначе ги виждам как минават покрай тапата,без да и обърнат и грам внимание.В язовирчето има и доста дребна риба която се събира веднага на захранката-дали може тя да ми бърка риболова?

Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
На язовира на който ходя има много вятър и вълни как може да задържа тапата на едно място щото много шава и .... 

С тежест.Sparto написа:На язовира на който ходя има много вятър и вълни как може да задържа тапата на едно място щото много шава и ....

Колко грама олово трябва да е с плувка 70 грама съм

- Naas
- ще става разбирач
Здравейте колеги! Преди няколко дни реших да опитам с риболова на толупи на един аренден водоем но без успех, къде бъркам? Монтажа ми е тапа 70гр. на около 60см. пружината с 15гр. тежест вътре, и отдолу куки 6 номер както си ги продават вързани по две. Захранката на филстар ванилия-коноп друго не съм слагал. Захранката я овлажних съвсем малко колкото да се задържи на пружината, сменях дълбочината на 60 и на 40 см. но нищо. Първоначално бях с голи куки но след това сложих по едно жълто топче стиропор, веднага след замятане тапата полудя и оп.....каракуда, след това пак ги оставих голи. Къде бъркам, дали тапата не е прекалено голяма и да ги плаши защото идват до нея и веднага обратен завой. Наистина имаше и малко ветрец но толупите си обикаляха постоянно отпред. За два часа ми свърши захранката и се оказах, разпънах мача и си почнах шаранчетата. Не съм се отказал и мисля пак да ходя така че ако имате забележки към монтажа и захранката очаквам да ги чуя. Благодаря предварително, наслука 

- Mr.Barry
- ще става разбирач
Ако толупите са едри няма начин тапата да ги плаши
Според мен винаги слагай стиропор, но никога не ги оставяй голи
Пробвай да смениш захранката, демек да е коренно различна като аромат, а аз съм стигнал до извода, че ако рибата не иска да яде дори и Господ не може да я накара..... така че наслука и дано ги набараш

- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги гледам че отдавна тази тема не е дискотирана и викам да я пообновим малко 
Та ходя на едно язовирче на което има големи толупи но за съжаление никога не съм хващал (не съм и пробвал де) но след прочитането на тази тема мисля да се пробвам и с тях. Колегата с когото ходя е поразпитал и са му прехвалили едни хранилки та моля ви и вие като по компетентни да си кажете мнението

Като за начало, от прочетеното в темата разбирам, че куките са малко в повече и мисля да ги посъкратя какво ще кажете вие имате ли опит с тоя монтаж или поне кажете как мислите дали е надежден или по-добре с пружинките
и още един въпрос
кога е активен толостолоба и дали има смисъл да се търси по това време на годината?

Та ходя на едно язовирче на което има големи толупи но за съжаление никога не съм хващал (не съм и пробвал де) но след прочитането на тази тема мисля да се пробвам и с тях. Колегата с когото ходя е поразпитал и са му прехвалили едни хранилки та моля ви и вие като по компетентни да си кажете мнението
Като за начало, от прочетеното в темата разбирам, че куките са малко в повече и мисля да ги посъкратя какво ще кажете вие имате ли опит с тоя монтаж или поне кажете как мислите дали е надежден или по-добре с пружинките

и още един въпрос

-
- ще става разбирач
Куките са в разрез със закона, ама иначе монтажа е печеливш. Не се притеснявай, купувай го и мятай. Всеки 5-ти рибар е с мрежа в багажника, а ти си тръгнал за куки да се притесняваш 

-
- ще става разбирач
Мдам и ако се продават така готови вързани се моли да не те взема риба над кило 

Абе,като стана въпрос за толостолоби...някой ходил ли е тези дни на стената на Овчарица?
Че още разсъждавам дали да ходя утре.
Че още разсъждавам дали да ходя утре.

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
kamaka написа:здравейте колеги
искам да попитам как да подходя когато толстолопа е на повърхноста на язовира ?
аз ловя толстолоп при подобни условия