За Толстолоб

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

alexkb
новобранец
новобранец

За Толстолоб

Мнение от alexkb »

Хора как да хвана толстолоб мача се от 4 месеcа и не калве как да проам на прожина кайете мнооо ви моля
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

колега пиши на кирилица . толстолопа си е късмет трябва повече захранка . ползвай шарени стиропори на куките УСПЕХ
Бъдете здрави за риболов
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Ами здравей колега.Първо пиши на кирилица.А по темата имам един пирятел дето бше хванал наскоро толстолоб 17кг ами значи попринцип ак ого ловиш на платено на малък водоем тактиакта е следната(и ако толстолобите са големи) - значи взимаш една кука от онези дето с тях си закачат кофите берачите на череши и т.н. и я вързваш там за по-дебело влакно и мяташ.Без стръв без нищо тя отива на дъното (а както знаеш толстолоба стой по дъното0 и ти почваш да навиваш ако имаш късмет по пътя ще закачиш някой и ще го извадиш.Аз това знам,дерзайте колеги!
То риба има ама водата е повече.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Аз съм го ловил така: разбърквам царевично брашно и хляб на трохи,овлажнявам сместа до степен полусухо,леко да се рони.Слагам голяма тапа за щука/сом и отдолу закачам пружина с куки 1-2 номер на които нанизвам зърна стиропор.Набивам пружината със сместа и мятам.Удара наподобява удар на щука плъзга се в страни и ЗАСИЧАШ.Условието да има толстолоб в поголеми количества(зарибени язовири) и да захраниш.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
alexkb
новобранец
новобранец

Мнение от alexkb »

10x no stereopora cveten li da e ili bql kaji
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

ribata92 твоя метод да си чувал случайно че е забранен ?... а че въобще не е риболов тва??? ..
аз преди няколко дена изкарах един на дъно на царевица но си беше пълен късмет ... и все пак почвам на мисля по сериозно за риболова на толстолоб щото го има в по големи количества по простата причина че се хваща по трудно и расте по по бързо от шарана
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Аааааааа чакай да съм казал,че аз ловя толстолоб?За инфо питай kocet0_,че аз ако хвана толстолоб 17кг какъвто съм "голям" отивам директно във водата.Иначе незнаех,че е забранен :wink: ,но сега вече знам де!
и така и така е тръгнала тази тема да питам колегите от Пловдив да знаят водоем с толстолоби около 10кг може и малко по-големи и шарани,че баща ми иска да лови толстолоб,па я шаран :)А да и по-възможност да не се плаща на кг като в Куклен!
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

Колегата хазарт е напълно прав.Само ще добавя ,че към сместа добавям 6 пакетчета ванилия.Значи, средата на 1 хляб 1 пакет царевично брашно 6 ванилии- това е дозата.Стереопора на куките е жълт.Рибата 92 такъв язовир какъвто търсиш ,има в село Тополово.Такса 5 лева и 2 толстолоба и 1 шаран без пари.Миналата година беше 5 лева и каквото си хванеш.Много толстолоб хванахме там.Наслука.
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

ето тук можеж да разгледаш малко интересни снимки с такива риби уловени на щека http://free-dom-bg.com/fish/index.php?showtopic=127
Team Filstar-Bobi Fisher
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

що не се разтьрсиш по форума? :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

gorkata_petrov.Благодарско,а тва Тополово де се намира!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

ribata92 написа:Ами здравей колега.Първо пиши на кирилица.А по темата имам един пирятел дето бше хванал наскоро толстолоб 17кг ами значи попринцип ак ого ловиш на платено на малък водоем тактиакта е следната(и ако толстолобите са големи) - значи взимаш една кука от онези дето с тях си закачат кофите берачите на череши и т.н. и я вързваш там за по-дебело влакно и мяташ.Без стръв без нищо тя отива на дъното (а както знаеш толстолоба стой по дъното0 и ти почваш да навиваш ако имаш късмет по пътя ще закачиш някой и ще го извадиш.Аз това знам,дерзайте колеги!
Те това ме уби :smt044 :smt044

и колко бързо викаш че се навива????
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Кърцата написа:
ribata92 написа:Ами здравей колега.Първо пиши на кирилица.А по темата имам един пирятел дето бше хванал наскоро толстолоб 17кг ами значи попринцип ак ого ловиш на платено на малък водоем тактиакта е следната(и ако толстолобите са големи) - значи взимаш една кука от онези дето с тях си закачат кофите берачите на череши и т.н. и я вързваш там за по-дебело влакно и мяташ.Без стръв без нищо тя отива на дъното (а както знаеш толстолоба стой по дъното0 и ти почваш да навиваш ако имаш късмет по пътя ще закачиш някой и ще го извадиш.Аз това знам,дерзайте колеги!
Те това ме уби :smt044 :smt044
Кърца кво толкова?Вие днес направо..всеки отвсякъде критики към мен...иначе аз знам само този вид за улов на толстолоб!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

глей ся , критиката е дружеска. ама повече чети бе бате. сичко е у четенето!!! ако се поразровиш из форума ша видиш няколко начина за улавяне на толстолоб. даже и аз май бях писал някъде.
а т'ва дето си го писал - некой се е подигравал с тебе...
повече четене и по-малко "експертни" мнения. опит се трупа с години и винаги има какво ново да научиш . а не за малко време по много
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

бе не става само с четене .. да отива на някой водоем и да пробва инъчи ква фаида като си изчел целия форум ... вижте го моя дето го хванах --- в галерията е .. отпреди няколко дена
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”