Една рибарска случка.

Модератор: sapuna

handcream
новобранец
новобранец

Една рибарска случка.

Мнение от handcream »

Миналата седмица, отивам аз за риба, на любимото си място, хвърлям си въдиците на плочка кюспе, и започвам да чакам. След известно време пристигат със един джип, и една кола, колеги рибари от Пловдив. Дойдоха при мен и ме попитаха (това ли е мястото където се хващало шаран) аз им казах че е това и те като разпънаха една палатка извадиха едни въдици супер модерни със незнам си кви влакна със електронни звънчета и замятат със едни оранжеви топчета. Единия дойде при мене и ми вика колега на кво ги ловиш аз му казах на плочка кюспе а той ми каза че това било едно времешен метод и че нищто нямало съм да хвана със тази дебела месина. Шарана щял да види месината и щял да избяга, във същото време въдицата натиска. Извадих го четири килограма и започнах да си събирам въдиците. На следващия ден пак отивам на същото място, те веднага дойдоха при мен и ми казаха че цяла вечер въдиците им били на това място и нищто не хванали нямало смисъл да хвърлям там. Обаче аз си хвърлих въдиците, отидох при тях и те ми хвалеха техните въдици, едната струвала 240 лева- страшна работа. Така, след като са толкова скъпи тези въдици какво хванахте със тях от 24 часа сте тук- нищо. Взеха да ми показват една електронна джаджа със екран това им показвало къде е рибата. Аз веднага им предложих да отидем да проверим при моите въдици от 40 лева едната дали има риба. Установиха че където са ми хвърлени въдиците нямало една риба във същия момент ми натиска въдицата- шаран- извадих го седем килограма. За двадесет минути си събраха палатката и въдиците и всичкото, единият ми каза недей да казваш на никой че сме били тука- аз му обещах че ще разкажа пред цяла България жалко че ми го нямаше фотоапарата щяха да станат хубави снимки.
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

Ахахаха еми така си е>НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ТИ Е СКЪПА ВЪДИЦАТА ИЛИ НА КОЯ МАРКА Е :!:А относно снимките НАИСТИНА ЩЯХА ДА БЪДАТ ДОБРИ :!: :!: :!: :roll:
Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
Аватар
Carp Master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Carp Master »

Хаха ами представете си тези рибари от Пловдив да са потребители от naRiba.com :lol: :lol: :lol:
Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
handcream
новобранец
новобранец

Мнение от handcream »

Ми даа, обаче и да са потребители, едва ли биха си признали. :P И аз имам някакви съмнения. :P Все пак светът е малък. :P
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Ти си попаднал на някакви манекени дето само си фалят такъмите :lol: Но мисля, че не са си научили урока щем са си тръгнали, а не са останали да хванат някоя риба :P
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Колега handcream,гледам повече от година си във форума,все ще си прочел някъде за"електронни звънчета и джаджи дето показват има ли риба". Случката ти е интересна, но мисля че имаше място за такива весели неща във форума.Та в тоя ред на мисли.........що не вземеш да си я преместиш а...???? :lol: :lol: :lol: :wink: Верно е че рибарите сме наивни хора,но......до определена възраст :wink:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

На кюспе колко пъти се вади таранка и колко пъти шаран?При работа с една кука и само царевица или топчета 99% знам че удара ще е или шаран или амур.А колкото до ''електронните джаджи'',са много хубаво нещо,особенно при нощният риболов.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
gogi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogi1 »

Много интересни слу4ки,оба4е дали са достоверни :lol: Можем само да гадаем!!!
BULGARY
alexkb
новобранец
новобранец

Мнение от alexkb »

ne zavisi evtina ili skupa ti e vudicata vajno e struvta i zahrankata
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

аз пък си мисля,че "електронните джаджи" са добри,но с тях се убива тръпката,става по-лесно въпреки,че даже да и метнеш в устата на рибата стръвта тя пак може да не си "хапне"
То риба има ама водата е повече.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Аз пък мисля че исторята трябва да има продължение:"и един мармод завиваше шоколада в станиол..." :)
Аз не се имам за шаранджия но има колеги с доста голям опит и успехи в шаранджийството,нека те да кажат колко пъти им се е случвало :1-ви ден-отива хвърла,вади 4кг./2-ри ден отива хвърля,вади7кг. ......Е ако това беше ТОТО колегата щеше да е милионер с тоя късмет... :)
п.с.-м/у другото темата е от миналата година.. ;)
handcream
новобранец
новобранец

Мнение от handcream »

Аз нямам чак толкова голям опит, но понякога късмета си казва думата. :wink:
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Бе вие рибари ли сте?

Трябва да си вярваме защото другия път ние ще разказваме... :lol: :lol: :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

незнам за какво пишеш случката да се покажеш голям рибар и да избиваш комплекси ли от евтините ти въдици.а традиционния капан плочка кюспе си работи и ще работи още дълги години.като имаш скъпи въдици не значи,че си голям рибар.но според мен истината е другаде.не вярвам някой да хвърли една торба пари и да не знае кво да прави.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

butnik написа:незнам за какво пишеш случката да се покажеш голям рибар и да избиваш комплекси ли от евтините ти въдици.а традиционния капан плочка кюспе си работи и ще работи още дълги години.като имаш скъпи въдици не значи,че си голям рибар.но според мен истината е другаде.не вярвам някой да хвърли една торба пари и да не знае кво да прави.
Колега в кръга на шегата има ги и такива...:)
ето един виц от колегата Марко Поло...:
Един отива да види приятеля си, който работи в голяаааам магазин. Клиент пред щанда. Диалог:
- Ето, сега си купихте малки, средни и големи куки. Но за тях трябва влакно. За малките - тънко, за средните - средно, за дебелите - дебело...
Човекът вади пари и плаща.
- Сега за това влакно трябват и макари - малки, средни, големи...
Вади пари и плаща.
- Сега и пръчки - малки, средни, големи...
Вади и плаща.
- Сега и столчета...
Плаща.
И така - палатки, легла, газови уреди, лодки, двигатели...
Плаща!
- Сега ще ви трябва и нещо 4Х4 за да качите всичко това и да може спокойно да ходите навсякъде...
ПЛАЩА, товари и заминава...
Човекът изумен пита приятеля си:
- Абе, тоя за куки дойде, ти накрая и джип му продаде?!?
- Нищо не знаеш, той дойде за дамски превръзки, а аз му казвам - абе, така и така няма да ебеш, защо не вземеш да идеш за риба?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”