Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Една рибарска случка.
Модератор: sapuna
Една рибарска случка.
Миналата седмица, отивам аз за риба, на любимото си място, хвърлям си въдиците на плочка кюспе, и започвам да чакам. След известно време пристигат със един джип, и една кола, колеги рибари от Пловдив. Дойдоха при мен и ме попитаха (това ли е мястото където се хващало шаран) аз им казах че е това и те като разпънаха една палатка извадиха едни въдици супер модерни със незнам си кви влакна със електронни звънчета и замятат със едни оранжеви топчета. Единия дойде при мене и ми вика колега на кво ги ловиш аз му казах на плочка кюспе а той ми каза че това било едно времешен метод и че нищто нямало съм да хвана със тази дебела месина. Шарана щял да види месината и щял да избяга, във същото време въдицата натиска. Извадих го четири килограма и започнах да си събирам въдиците. На следващия ден пак отивам на същото място, те веднага дойдоха при мен и ми казаха че цяла вечер въдиците им били на това място и нищто не хванали нямало смисъл да хвърлям там. Обаче аз си хвърлих въдиците, отидох при тях и те ми хвалеха техните въдици, едната струвала 240 лева- страшна работа. Така, след като са толкова скъпи тези въдици какво хванахте със тях от 24 часа сте тук- нищо. Взеха да ми показват една електронна джаджа със екран това им показвало къде е рибата. Аз веднага им предложих да отидем да проверим при моите въдици от 40 лева едната дали има риба. Установиха че където са ми хвърлени въдиците нямало една риба във същия момент ми натиска въдицата- шаран- извадих го седем килограма. За двадесет минути си събраха палатката и въдиците и всичкото, единият ми каза недей да казваш на никой че сме били тука- аз му обещах че ще разкажа пред цяла България жалко че ми го нямаше фотоапарата щяха да станат хубави снимки.
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега handcream,гледам повече от година си във форума,все ще си прочел някъде за"електронни звънчета и джаджи дето показват има ли риба". Случката ти е интересна, но мисля че имаше място за такива весели неща във форума.Та в тоя ред на мисли.........що не вземеш да си я преместиш а...????
Верно е че рибарите сме наивни хора,но......до определена възраст 

- CERRUTI
- сериозен играч
Аз пък мисля че исторята трябва да има продължение:"и един мармод завиваше шоколада в станиол..."
Аз не се имам за шаранджия но има колеги с доста голям опит и успехи в шаранджийството,нека те да кажат колко пъти им се е случвало :1-ви ден-отива хвърла,вади 4кг./2-ри ден отива хвърля,вади7кг. ......Е ако това беше ТОТО колегата щеше да е милионер с тоя късмет...
п.с.-м/у другото темата е от миналата година..

Аз не се имам за шаранджия но има колеги с доста голям опит и успехи в шаранджийството,нека те да кажат колко пъти им се е случвало :1-ви ден-отива хвърла,вади 4кг./2-ри ден отива хвърля,вади7кг. ......Е ако това беше ТОТО колегата щеше да е милионер с тоя късмет...

п.с.-м/у другото темата е от миналата година..

-
- разбира нещата
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
незнам за какво пишеш случката да се покажеш голям рибар и да избиваш комплекси ли от евтините ти въдици.а традиционния капан плочка кюспе си работи и ще работи още дълги години.като имаш скъпи въдици не значи,че си голям рибар.но според мен истината е другаде.не вярвам някой да хвърли една торба пари и да не знае кво да прави.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- CERRUTI
- сериозен играч
Колега в кръга на шегата има ги и такива...butnik написа:незнам за какво пишеш случката да се покажеш голям рибар и да избиваш комплекси ли от евтините ти въдици.а традиционния капан плочка кюспе си работи и ще работи още дълги години.като имаш скъпи въдици не значи,че си голям рибар.но според мен истината е другаде.не вярвам някой да хвърли една торба пари и да не знае кво да прави.

ето един виц от колегата Марко Поло...:
Един отива да види приятеля си, който работи в голяаааам магазин. Клиент пред щанда. Диалог:
- Ето, сега си купихте малки, средни и големи куки. Но за тях трябва влакно. За малките - тънко, за средните - средно, за дебелите - дебело...
Човекът вади пари и плаща.
- Сега за това влакно трябват и макари - малки, средни, големи...
Вади пари и плаща.
- Сега и пръчки - малки, средни, големи...
Вади и плаща.
- Сега и столчета...
Плаща.
И така - палатки, легла, газови уреди, лодки, двигатели...
Плаща!
- Сега ще ви трябва и нещо 4Х4 за да качите всичко това и да може спокойно да ходите навсякъде...
ПЛАЩА, товари и заминава...
Човекът изумен пита приятеля си:
- Абе, тоя за куки дойде, ти накрая и джип му продаде?!?
- Нищо не знаеш, той дойде за дамски превръзки, а аз му казвам - абе, така и така няма да ебеш, защо не вземеш да идеш за риба?