Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Абсолютно капотиране !!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Абсолютно капотиране !!!
Та колеги днес със един приятел решихме да посетим платения язовир във село Бодрово,да си направим кефа със ловенето на шаранчета,Да ама не,нещата бяха коренно различни от това което смятахме.На язовира пристигнахме към 9 часа ,забъркахме 2 пакета захранка Fishmania 75,единият пакет беше за Шаран ,даже имаше и някакви гранули вътре със аромат на Ягода,а другият за Фидер,сложихме вътре и 400 гр царевица на Bonduelle.Към 10 и нещо ,вече бяхме заметнали,аз ловях на дистанция около 20-25 метра при дълбочина близо 4 метра.Цял ден нямахме даже съвсем леко пипане от каквато и да е била риба,пробвахме да ловим на царевица,царевица със бял,само бял червей,ама пак нъцки ,едно голямо Нищо.Направо останах учуден какво се случва, на предните ми 2 риболова там, имаше скубане на доволно количество шарани ,а сега все едно хвърлях на поляната,и така риболова приключи към 15 часа.Може би със застудяването шарана се е групирал във по дъбоките места на водоема или пък просто днес не искаше да се храни ,Знам ли ? Поздрави !!!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Абсолютно капотиране !!!
На платените язовори захранването със чиста сладка царевица винаги ми е носело много добри резултати. Разбира се зимата трябва да се храни много внимателно зада не се прехранва рибата.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- М. Сталев
- разбира нещата
Също друго ми направи впечатление ,че времето днес беше мечта за всеки риболовец ,температурата беше около 9 градуса ,никакъв вятър ,водната повърхност беше направо огледало,a нямаше никаква индикация на живот ,нито скачания и плясъци на шарани нито от каквито и да е други риби .
-
- сериозен играч
Преди 2 седмице се получи същото и на Брягово!Над 50 човечета,нито една уловена риба!
Явно отминава времето за язовирите и идва това за реките! 

- М. Сталев
- разбира нещата
Мисля да направя още един риболов на някое платено,да хвана някой шарко за Никулден,и след това смятам да се ориентирам към риболова по Марица все пак живея на 100 метра от нея
,да търся морунажи и скобари и каквото друго кълве 

Пожелавам ти от сърце,колега,да хванеш някой от размерите показани в кличето!PikeM написа:Мисля да направя още един риболов на някое платено,да хвана някой шарко за Никулден...............

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-CchVIX-RSw?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-CchVIX-RSw?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
PikeM,
стария риболовец доктор Флекс ти каза оня ден в една друга тема, какво очаква шарановия риболовец, ако реши, че лятно-есенните пинизи важат и за зимата, ти обаче не искаше да повярваш.
Не че нещо, но може да кажеш "прав беше Докторе", ако ти стиска! 
стария риболовец доктор Флекс ти каза оня ден в една друга тема, какво очаква шарановия риболовец, ако реши, че лятно-есенните пинизи важат и за зимата, ти обаче не искаше да повярваш.

- М. Сталев
- разбира нещата
Така е Докторе,излезе прав ,те старите хора не напразно са измислили и сентенцията "Не питай старило,ами питай патило" Тъй като съм още млад и зелен във риболова ,за напред ще се вслушвам повече във съветите на по опитните колеги ! И още един път

Аз имам друго обяснение 
Наближава Никулден и всички арендатори на платени гьолове скочиха да събират шарана с мрежи за да има какво да яде народа. Масова практика е това да знаете преди никулден....

Наближава Никулден и всички арендатори на платени гьолове скочиха да събират шарана с мрежи за да има какво да яде народа. Масова практика е това да знаете преди никулден....
- М. Сталев
- разбира нещата
Мда гледам ,че на повечето платени,водата на язовирите е пусната ,или да хващат шарана ,или пък подготвят водоема за зимните периоди.Вчера и там имаше пусната мрежа във края на водоема,ама ние ловяхме доста далеч от това място.
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Случва се,колега...Всички,които плюят платените водоеми тактично мълчат след подобни валати или скачат на собствениците,че ловяли рибата.А истината е,че всеки водоем по това време на годината си има своите чалъми.Лично на мен ми е голям кеф да ловя шарани на платени ЯЗОВИРИ/не клетки/ през зимата и на сняг.Ако приемаш съвети следващият път намери дълбокото,използвай захранка и глина 1 към 2 в полза на глината,перо,повод не-повече от 0.10,кука 14-16...Никаква царевица,стръв бял и вердевас.Стреляй по малко червеи на петното,дохранвай с малки стиски и стой тихичко.
Поздрави и наслука.
Поздрави и наслука.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
- М. Сталев
- разбира нещата
Колега има доста логика във съветите ти ,искам само да вметна някои подробности,по принцип ловях на 20-25 метра дистанция при дълбочина 4 метра ,и си мисля ,че това е горе долу най дълбоката част язовира,проблема при мен не дойде от прехранване на рибата ,а просто защото никаква я нямаше във този участък от водоема или просто не искаше да се храни,и на такава дистанция нямали да ми е малко трудно със стрелбата на бял със прашката?А относно ползването на вердевас е просто немислимо ,защото такова животно във нашият град нямаsteven1969_bg написа:Случва се,колега...Всички,които плюят платените водоеми тактично мълчат след подобни валати или скачат на собствениците,че ловяли рибата.А истината е,че всеки водоем по това време на годината си има своите чалъми.Лично на мен ми е голям кеф да ловя шарани на платени ЯЗОВИРИ/не клетки/ през зимата и на сняг.Ако приемаш съвети следващият път намери дълбокото,използвай захранка и глина 1 към 2 в полза на глината,перо,повод не-повече от 0.10,кука 14-16...Никаква царевица,стръв бял и вердевас.Стреляй по малко червеи на петното,дохранвай с малки стиски и стой тихичко.
Поздрави и наслука.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
През този сезон се изисква много внимателно да се подхрани едно място с няколко прашки гранула/фиш мийл е най-добрия избор за студените месеци/и няколко прашки бял червей.Ако има движение в язовира,то непременно ще се спрат на твоето местенце.Но има една подробност,рибите се групират в дълбоките участъци на водоема и може изобщо да не си направят труда да се поразходят.За това не е лошо да се хвърли по няколко пъти на различни места и да се търси по-голямата дълбочина.Преди три дена лових на един платен и на щеката закачих един шаран още 15мин. след като захраних с няколко купички.2 часа след това нямах пипане и започнах да обхождам водоема с мача и ги напипах-6-7 удара от които два външни-хванати за предните перки.Вадете си изводи сами.Водоема е плитък и няма съществена разлика във дълбочината.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- М. Сталев
- разбира нещата
А на каква стръв ги лови.гранули,бял ,царевичка ?