По р. Искър

Модератори: bobopeli, sapuna

dosseto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

По р. Искър

Мнение от dosseto »

Днес ходих с един приятел за клен по река Искър, нещо се случваше защото във всичките вирове нямаше кьорава риба. Обиколихме около 15 вира и нищо,излезе само една единствена рибка 1.600 кг.
Прикачени файлове
Изображение003_1.jpg
Изображение003_1.jpg (105 KiB) Преглеждано 3297 пъти
Изображение001_1.jpg
Изображение001_1.jpg (126.32 KiB) Преглеждано 3297 пъти
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Re: По р. Искър

Мнение от JettroniX »

Леллее 1.60 кефал е нищо рибка ?? .... не знам ,но 8 или 1000 часа ходене давам само за да хвана някакъв подобен трофей :lol: Честито , а на Изкъра май му трябва пълноводие за да се качи накоя и друга "рибка" :lol:, защото "рибарите" станаха повече от рибата :rolleyes:
Изображение
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

JettroniX написа:Леллее 1.60 кефал е нищо рибка ?? .... не знам ,но 8 или 1000 часа ходене давам само за да хвана някакъв подобен трофей :lol: Честито , а на Изкъра май му трябва пълноводие за да се качи накоя и друга "рибка" :lol:, защото "рибарите" станаха повече от рибата :rolleyes:
от къде ще се качи тая риба ве маина///-като тия токаджийте и таковаха маиката..
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
divaka_besen
фен клуб-скобар

Мнение от divaka_besen »

и дали ще може да хвръкне над стените на хилядите ВЕЦ-ове, дето построиха. Водата преди ВЕЦ-а в Карлуково се покачи с 7-8 метра, откак направиха бента, останалата част от реката постоянно си мени ниво, като амплитудата на отливите и приливите е около 50-60 см хоризонтал, ако не и повече. И като съберем всички тези условия плюс токаджийте, мрежарите и останалите индивиди, дето си практикуват незаконен риболов, и многото рибари, който се опитват да си направят кефа с някоя и друга рибка - това живот ли е !?! :lol: :lol:

Забравих да спомена и климатичните условия.
Изображение
Аватар
vaskost
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vaskost »

еееееееее маистора си е маистор, ама маи цял ден си го търсил тоя красавец
Аватар
voow
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от voow »

Поздравления колега за хванатия клен. Да не отварям нова тема само ще кажа, че по реката риболова е много труден, че да не кажа почти никакъв. Вчера се чудех на къде да хвана и около 6.00 часа акостирахме на р. малък искър до Роман, като до 14 часа имам хванато едно скуби около 300-400 грама и толкова. Водата беше толкова бистра и малка, че си виждах захранката във водата, която хвърлих сутринта. Рибите са доста наплашени и изискваха много фин такъм -основно 0.16, плувка 1.5 грама и кука 18-ка (стръв -жълъдов червей и бял). Скобара го хванах на един жълъдов червей, като съм изстрелял над половинка бял. По думи на местен колега във вира има пасаж от около 50 риби и се чудят как да ги хванат. Абе картинката беше направо трагична. Да не забравя да кажа, че сутринта дойде един местен "тройкаджия" и той взе да се оплаква че няма риболов (мисля че остана и той капо, освен ако не броим хванатите около 10-на чаушана на тройка?!?-бях виждал да се лови скобар на тройка ама пък уклей за първи път виждам). Като гледах тази картинка направо ми се дорева. Този нашия народ толкова ли е гладен, че и до уклейките опряхме. Направо обезрибиха реките. Освен това се потвърди и инфото че братята роми опъват ако не всяка вечер, то през вечер мрежи по протежението на вира (направо приказка).
От там отидохме на проверим как е хавата на вира под чешмата на Роман.Ами кво да ви кажа - общо рибари 4-ма без пипване от сутринта. Даже не съм и разпъвал болото да пробвам. После отидохме и до Кунино и там същата работа. Запознахме се с един колега от Дупница, който си сгъваше такъмите и ни каза че и той останал капо.
После се обадихме на един колега който отиде да ги пробва на Червен бряг и по негово инфо бил хванал 5-6 риби от сутринта, но не било кой знае какво.
В заключение ще кажа само, че риболова по реката е доста труден и който мисли, че като отиде и ще напълни живарника с рибки ще остане доста разочарован. От друга страна природата в този район е доста хубава, а и като не си вкъщи си е друга работа.
Лек ден и наслука.
Не е важно какво говорят зад гърба ти , важно е като се обърнеш всички да мълчат....
www.sigurna-sluka.com
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Колега браво и аз съм хващял такива кленове на реката само че на дъно..!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Аватар
pampo98
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pampo98 »

:rolleyes: Браво колега! Клен - мечта!
dosseto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dosseto »

vaskost написа:еееееееее маистора си е маистор, ама маи цял ден си го търсил тоя красавец
Не е цял ден, на втория вир беше някъде около 11 ч.,защото ние започнахме късно около 9:50ч.
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Страхотен трофей.
ПС: Той сигурно е изял по-малките :)
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Даа, супер риба, но когато е само една е по-скоро изключение :!: Което пък потвърждава лошата серия по реката....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
tokaitopd
новобранец
новобранец

Мнение от tokaitopd »

абе колега имаш ли си понятие от килограми тази рибка не е повече от 400 гр.извинявай но дайте да бъдем малко по коректни.
Аватар
vaskost
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vaskost »

dosseto написа:
vaskost написа:еееееееее маистора си е маистор, ама маи цял ден си го търсил тоя красавец
Не е цял ден, на втория вир беше някъде около 11 ч.,защото ние започнахме късно около 9:50ч.
:drinkers: :drinkers: успехи колега
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Страхотен КЛЕНДАК...БРАВО.супер излет. :drinkers:
Изображение
vitotan
новобранец
новобранец

Мнение от vitotan »

tokaitopd написа:абе колега имаш ли си понятие от килограми тази рибка не е повече от 400 гр.извинявай но дайте да бъдем малко по коректни.
Не искам да бъда адвокат,ама колега и ти ме разби с коментара си. :shock: Колега добър си е клена другият път повече и по големи ти пожалавам :drinkers:
И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”