Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
това наистина е интересно, какво се случва там?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Сега се сетих, че на левия /на картата/ съм ходил на лед, ама бабките бяха по 8-10 см.chirusa_bg написа:...А за двата край Ярджеловци?...
И това беше преди години.Стръв - хирономус!
- asenfisherman
- ще става разбирач
Левия на картата наскоро го мрежосва арендатора,на десния пускат пъстърва и в момента е актуален.Бегуновци е без арендатор и респективно редовно се мрежосва,лови се с билет дребна бабушка и раци(това лятото) ,в тоя сезон става за разходки на чист въздух 

Колеги, цялото платено на панчарево е покрито с 1см лед и не става за риболов. Надявах се на щука, но излизат само епизодични пъстърви на пръскачките
- kaleeff
- ще става разбирач
На патичарника никакви признаци на живот... Информация от днес...
Фен-клуб Таранка!
-
- ще става разбирач
Информация от днеска за 777,Пожарево ??МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Благодаря колеги!
Все пак се разходих до Бегуновци, то в тоя сезон все едно къде сме
Язовирчето е доста спаднало.
Хванах 5 рибета, 4 микро баби и една слънчевка.
Все пак се разходих до Бегуновци, то в тоя сезон все едно къде сме

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
По добре на ''оня'' водоем,а ? /утре съм там с щеката/chirusa_bg написа:Благодаря колеги!
Все пак се разходих до Бегуновци, то в тоя сезон все едно къде сме![]()

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Направо се отчаях....обиколих 4 водоема днес, 3-те замръзнали, а на Суходол започнал е да замръзва на стената-риболов почти няма/кленовете не кълват вече/.След това си викам да си хвана пъстърви газ към Требич-платения и там целия скован в лед, после на Доброславци изкопания гьол и там лед, пробили си хората 1-2 дупки и фърлят ли фърлят.. На канала на околовръстното се отбих при един добре оборудван колега и той се оплака, че няма риби. Блатото бистра,маловодна и риболов няма. Май чак напролет ще вадя такъмите...

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
Че ледът зопочва, започва. Че водата е бистра - бистра. Че е безводие - безводие, ама тази година нещо се сецна тази активност на рибоците. Пуснах и една тема във форума за активността на рибоците през тази година, да анализираме малко ситуацията, ама нещо не се получава. Миналата година, по това време и при сравнително същите ситуации на излети, рибата си беше активна. Нещо става, ама какво? Не мога да си отговоря. Дайте да го разнищим малко. Или тук, или в другата тема. Нещо става, а аз нямам намерение да захвърлям въдиците през сезона. На всички 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Рибите намаляват все повече, това е моето обяснение!jagger1 написа:Миналата година, по това време и при сравнително същите ситуации на излети, рибата си беше активна. Нещо става, ама какво? Не мога да си отговоря. Дайте да го разнищим малко. Или тук, или в другата тема. Нещо става, а аз нямам намерение да захвърлям въдиците през сезона. На всички
Всяка следваща година е по-зле от предната

- Garbolino
- разбира нещата
Днес (20.11) излизаха добри платики на Панчарево, на стената, максимално навътре
потвърждавам за платиките излизат си от 2 седмици.Колеги моля ви пускайте платиките обратно във водата да се развъдят от 4 години всяка година с приятели пренасяме платики от язовир искър в панчарево,а и не само ние познавам още доста хора,които също пренасят платики.Много ви моля да ги връщате.Kaзвам това,защото гледам,че масово се прибират платиките.Благодаря ви предварително
Те платиките си излизат от Септември поне, но аз си ги пускам. Забавно е да видите какво отвращение буди това деяние в някои доста възрастни колеги.
Възрастта не е критерий колега. Казвам го най-добронамерено. Но искам да се присъединя към призива на колегите: Колеги, пускайте уловените платики обратно поне още година-две. Ако искате да се радвате после на излетите си. Нека да уважим трудът на колегите, които допринесоха за това. Това не е заповед, а е молба. Всеки сам си решава - млад или стар. Но нека да им дадем шанс да се климатизират и развъдят (на платиките - а не на младите и старите
). Това зависи само и единствено от нас. Благодаря на всички за разбирането. Много красиви мигове по водоемите. 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.