Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Избор на мач и макара
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Избор на мач и макара
Напълно съм съгласен с твоето мнение,особенно с последните 2 реда.За съжаление с макара все още не съм се обурудвал,всички ме отказват от кормораните а хубавите макари с широка шпула,не са по моя джоб...dunavski написа:Преди около месец и аз имах същата дилема за мач макара. Бях се спрял между Daiwa Procaster и Shimano Exage, но в крайна сметка купих прокастъра. Двете макари са много билзки по цена и тех. данни. Шиманото е с тясна шпула и високо предавателно число(6,2:1), а дайвата е с широка шпула и по-ниско предавателно число(5,3:1), но и двете макари обират долу горе едно и също кол. влакно при един оборот. Макари с по-високо предавателно число имат по-ниска навиваща мощ и обратното. Също така по-широката шпула означава, че при замятане влакното прави по-широка спирала с по-малко триене и от там по-голяма дистанция с по-малка тежест. Така че внимателно трябва да се четат харектеристиките и не е казано, че мачова макара задължително трябва да е с високо пред. число.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Аз ловя на мачовете си с Shakespeare Mach1 с предавателно число 5.2 и Шимано Екседж SRCDH пак 5.2 и да ти кажа съм повече от доволен. Ако не ловиш на голяма дистанцция като мен/ просто аз не обичам да ловя на повече от 20 - 25 метра/, то тогава която и да е от двете посочени макари ще ти пасне перфектно. Шекспира го препоръчвам с преден аванс, а Ексейджа-то се знае със заден и бърз такъв. Макарите с голямо предавателно число ама хич не ги долюбвам защото заради бързината е отнето от мощтта и това никак не ми се нрави.
А за Кормораните не знам защо и кои те навива,че не стават ама аз съм имал доста макари от тази марка и никакви ядове не съм имал с тях.
А за Кормораните не знам защо и кои те навива,че не стават ама аз съм имал доста макари от тази марка и никакви ядове не съм имал с тях.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кормораните са много добри бюджетни макари, разбирасе никой не казва, че са с перфектно качество, но за нашите стандарти ги бива. Този проблем с влакното което много хора твърдят, че имат според мен си е причинено от тях. Аз имам един коркаст на фидера и досега несъм имал такъв проблем.Raptorr написа:Напълно съм съгласен с твоето мнение,особенно с последните 2 реда.За съжаление с макара все още не съм се обурудвал,всички ме отказват от кормораните а хубавите макари с широка шпула,не са по моя джоб...
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation