Споделено

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

PIPI
новобранец
новобранец

Споделено

Мнение от PIPI »

Колеги искам да споделя пътуванията ми наскоро, за да не се разкарвате като мен напразно. Тази събота и неделя/14-15.07/ бяхме на яз.Тракиец. Пристигнахме там рано сутринта постояхме 2-3часа, рибата се побърка да играе, но на нито 1 въдица не закачи нищо.Слънчасахме и прибрахме багажа. Отправихме се към Доситеево -и там водата е паднала,пък и намя микакви сянки. От там тръгнахме за яз.Ивайловград. Водата страшно много е паднала-откъм Бориславци и Малки Воден се е отдръпнала поне 20 метра/там е плитко и тази ивица от 20м. е само кал/. На Ставри Димитрово е същото. Въпреки това рибата кълве доволно-хванахме едри костури, кефал, червеноперка и много малки шаранчета, които се пускат естествено да растат/между другото язовира го зарибиха преди няколко месеца с 500 000шаранчета/. За мен това е най-благодатния язовир за риболов/мое лично мнение/.Предните 2 уйкенда бяхме на по-хладничко както смятам да направя и този уйкуенд-тръгнахме за Голям Беглик, обиколихме го целия и не намерихме празно място за бивак/имам чувството, че народа от половин България се беше изнесъл нагоре/ от там продължихме за Широка поляна и там отседнахме, предния уйкенд също бяхме там. Риба няма -за 2 дена хванахме няколко малки костурчета 2 хубави кефала и малки червеноперки, но пък природата и чистия хладен въздух си заслужава. На Жребчево е същата работа-паднало ниво и никакво кълване. Явно в момента периода е такъв, че никъде не вълве, затова аз лично ще търся по-прохладни места, където поне да ти е кеф да направиш барбекюто и да не умираш от жеги. Ако вие може да ми препоръчате някое място което не знам, приемам съвети.
Наслука на всички
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Pipi, много се радвам, когато чета такава информация :smt041 Въвмоя край вмомента са страхотни горещини, и никъде не кълве :roll: Преди два дни реших да мръдна до едно близко водоемче, но като стигнах, за мое най-гоямо разочарование установих, че то беше почти пресъхнало :( Взех си чукалата и се прибрах :twisted:
Ще ти пожелая приятни почивни дни смного риба, но внимавайте с огъня набарбекюто, защото стават много пожари от жегата :!:
НАСЛУКА :D :D :D
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
sevdalin1970
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sevdalin1970 »

pipi на Тракиец какво е нивото на водата , че смятам другата седмица да ходя там. Мерси предварително.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

sevdalin1970 написа:pipi на Тракиец какво е нивото на водата , че смятам другата седмица да ходя там. Мерси предварително.
В неделя ходих на Петеловския ръкьв. Водата си е добре, спада изключителнно бавно! Ловяха добри бели риби на тролинг три лодки с гребла и само една се появи с двигател за малко. Дава червеноперка на дъно и плувка, уклей и костур супер на рядко...... :cry: каракуда, и шаран не излезе сигурно спи на дълбокото......... Абе общо взето тия с лодките вадеха! :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Gogata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gogata »

В този случай ,вземаш лодката и тръгваш! :wink:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Бай Христо , да не е на Китанчево ?
Публикувай отговор